Alien 40ta godišnjica [šest kratkih filmova]

Novi Alien film navodno u izradi prema Ridley Scottu

Čini se da je u pripremi još jedan Alien film. Iako je jedan pisac već otkrio da imaju tretman za film koji uključuje Ellen Ripley koju bi mogla opet glumiti Sigourney Weaver, originalni Alien redatelj Ridley Scott potvrdio je za Yahoo! Entertainment da se razvija novi Alien film.

Nakon režiranja originalnog filma, Scott je redateljske dužnosti predao Jamesu Cameronu za Aliens, Davidu Fincheru za Alien 3 i Jean-Pierreu Jeunetu za Alien: Resurrection. Nakon 30 godina odsustva, Scott se vratio u svemir Alien kako bi režirao prequel film Prometheus i njegov nastavak, Alien: Covenant. Scott sumnja da će se tim filmom vratiti u te svjetove.

Evo što je Scott imao za reći:

“That’s in process. We went down a route to try and reinvent the wheel with ‘Prometheus’ and ‘Covenant.’ Whether or not we go directly back to that is doubtful because ‘Prometheus’ woke it up very well. But you know, you’re asking fundamental questions like, ‘Has the Alien himself, the facehugger, the chestburster, have they all run out of steam? Do you have to rethink the whole bloody thing and simply use the word to franchise?’ That’s always the fundamental question.”

Alien: Covenant zaradio je jadnih 74 milijuna dolara na domaćim blagajnama. Bolje je prošao kod međunarodnih gledatelja, zaradivši 240 milijuna dolara. Hoće li Disney vjerovati da još uvijek ima života u franšizi, tek će se vidjeti, premda je tvrtka nagovijestila da neće dopustiti da bilo koja imovina stečena stjecanjem 20th Century Foxa ode u nepovrat.

Osobno jedva čekam i nadam se povratku franšize, čije gotovo sve dijelove obožavam, osim očajnog Covenanta.

Similar Posts