Stiže nastavak filma '47 Ronin' smješten 300 godina u budućnost!

Stiže nastavak filma ’47 Ronin’ smješten 300 godina u budućnost!

Obično, kada film prođe tako loše da stekne reputaciju jednog od najvećih bombi na kino blagajnama u određenoj godini, to je dobar znak da dotični film neće dobiti nastavak. No, neobjašnjivo, čini se da se to ne primjenjuje na film Keanu Reevesa iz 2013. godine, 47 Ronin, jer taj film dobiva cyberpunk nastavak postavljen 300 godina u budućnosti.

Deadline kaže da će Netflix distribuirati ovaj 47 Ronin nastavak, koji će producirati Universal 1440, produkcijski ogranak Universal Studios Home Entertainment.

Postavljen 300 godina u budućnost u “egzotični cyberpunk svijet”, novi će film navodno biti “svježi, iznova zamišljen pogled na originalno obilježje i ugradit će horor, zajedno s modernim samurajskim i nindža elementima.”

U filmu iz 2013. godine glumili su Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Kou Shibasaki i Jin Akanishi, ali je u glavnoj ulozi glumio Keanu Reeves – odluka koja ne bi bila dobro prihvaćena ako bi bila donesena danas.

Universal je proveo godine razvijajući ga, a na kraju je dao proračun u iznosu od 175 milijuna dolara potpuno neprovjerenom filmskom autoru po imenu Carl Erik Rinsch, štićeniku Ridleyja Scotta koji je samo režirao reklame prije nego što je izašao iza kamere ovog filma.

To je na kraju bila izuzetno skupa greška: produkcija je bila katastrofa, proračun je narastao na prijavljenih 225 milijuna dolara, a Rinsch je na kraju izbačen iz sobe za editiranje.

Duga je povijest filmova i TV serija koje prikazuju japanskog ronina (samuraj bez gospodara) iz stvarnog života koji su osvetili smrt svog gospodara, uključujući filmove iz 1941., 1958. i 1994., ali film iz 2013. možda je najozloglašeniji.

Opravdano je šokantno da film koji ima tako negativan ugled (trenutno ima 16% Rotten Tomatoes) dobiva nastavak, ali činjenica da se postavlja u budućnosti i naizgled neće uključivati bilo kojeg izvornog glumca tjera na razmišljanje da Universal ovo radi kao neku vrstu ugovorne igre da bi mogao zadržati prava na ime, poput one neobjavljene Roger Corman verzije The Fantastic Four.

Ron Yuan, koji glumi narednika Qianga u Disneyevoj live-action Mulana verziji, režira. Njegovi prethodne režije uključuju i film Unspoken: Diary of an Assassin iz 2017. i Step Up China iz 2019. godinu, ali on je bio izvođač kaskadera, koordinator za akrobacije ili se borio s koreografom u nekoliko filmova, tako da će vjerojatno te vještine uvrstiti u svoj rad i ovdje.

“Nevjerojatno sam uzbuđen što radim s Universalom i produkcijskim timom na ovom žanrovskom spoju, borilačkim vještinama, akcije, horora i cyber-punka,” rekao je Yuan u izjavi. “Ovo će za gledatelje biti zabavna, intenzivna, preplavljena uzbuđena vožnja.”

Similar Posts