Gladiator (2000)

‘Gladiator 2’: Ridley Scottov nastavak odvija se više od dva desetljeća nakon originala

‘Gladiator 2’ je prvi puta najavljen još u studenom prošle godine, a producenti Walter F. Parkes i Laurie MacDonald uvjeravaju fanove da se nastavak i dalje sprema za produkciju. Producenti su upitani od strane HeyUGuys o sljedećem ‘Gladiator’ nastavku i oni su im otkrili, “Mi radimo s Ridleyjem. To je ono što nećemo dotaknuti ako se na neki način ne osjećamo legitimno. Također radimo i sa sjajnim scenaristom – Peter Craig.”

Parkes je dodao interesantne nove detalje o skripti nastavka: “Nastavlja priču 30 godina kasnije… 25 godina kasnije.”

Originalni izvještaj o ‘Gladiator 2’ filmu je rekao da će se film fokusirati na Luciusa, sina lika kojeg glumi Connie Nielsen, Lucille, iz originalnog Scottovog filma. Lucius je nećak Joaquin Phoenixovog Commodusa, Rimskog vođe kojeg je ubio Russell Croweov Maximus. Croweov lik je umro na kraju prvog filma i neće biti sila u ovom nastavku, ali Maximusova prisutnost osjetit će se kao inspirativna figura za Luciusa.

‘Gladiator 2’: Ridley Scottov nastavak odvija se više od dva desetljeća nakon originala

Parkesova otkrića nam kažu da će se priča ‘Gladiator 2’ film nastaviti s Luciusom kao odraslom osobom. Luciusa je glumio Spencer Treat Clark. Još uvijek nisu odlučili hoće li se Clark vratiti za tu ulogu, iako je baš nedavno reprizirao svoju godinama stariju ulogu u M. Night Shyamalanovom ‘Unbreakable’ nastavku ‘Glass.’

Povezano: Najbolji epski filmovi

Originalni ‘Gladiator’ film je smješten u 180 AD. Produkcija na ‘Gladiator 2’ filmu je trebala započeti vrlo brzo, ali Scott je radio na svojoj prvoj TV seriji, TNT drami ‘Raised by Wolves.’ Nastavak ‘Gladiator’ filma bi mu trebao biti prvi sljedeći projekt nakon što završi sa serijom.

I dok je Gladiator osvojio 5 Oscara, ukupno je nominiran za 11. Film je zaradio $187 milijuna u Americi i $460 milijuna u kino dvoranama diljem svijeta.

Što mislite o nastavku filma ‘Gladiator’? Nešto što nam neophodno treba ili smo mogli i bez toga?

Similar Posts