drew barrymore filmovi

Drew Barrymore filmovi – Top 10 najboljih

Drew Barrymore filmovi po kojima je ova glumica najpoznatija uglavnom su komedije, ali jasno je svima da njezin talent doseže puno više od samo tog jednog žanra.

Drew Barrymore je američka glumica, producentica, redateljica, voditeljica talk showa i autorica. Rođena je 22. veljače 1975. u Culver Cityju, Kalifornija, SAD. U posjedu je nekoliko različitih nagrada poput Zlatnog globusa, nagrade Udruženja filmskih glumaca, uz nominacije za filmsku nagradu Britanske akademije i pet nagrada Emmy.

Drew Barrymore filmovi – kratki uvod

Kada pogledamo profil Drew Barrymore na popularnoj stranici IMDb, možemo primijetiti da se ova glumica našla u 80-ak filmova i serija. Za kreiranje ovog popisa fokusirali smo se ipak isključivo na filmove u kojima je zapravo možemo vidjeti na djelu, tako da se na njemu neće naći niti oni u kojima je svoj glas posudila za neku od uloga.

drew barrymore filmovi
Foto: Wikimedia Commons

Recimo stoga koji su najbolji filmovi Drew Barrymore!

Drew Barrymore filmovi – 10 najboljih

10. Poison Ivy (1992)

Žanr: Drama, triler 
Redatelj: Katt Shea 
Glumci: Drew Barrymore, Sara Gilbert, Tom Skerritt 

Radnja ukratko: Film koji možda i nije najbolje ocijenjen, ali je spasio karijeru Drew Barrymore. Riječ je o erotskom trileru o opasnoj tinejdžerici koja zavodi jednu nesigurnu prijateljicu i njenog bogatog očuha. Sylvie Cooper (Sara Gilbert) je djevojka bez imalo ugleda u srednjoj školi koja je psihološki nesigurna i koja postaje fascinirana jeftino atraktivnom školskom kolegicom Ivy.

Ivy poput parazita iskorištava njezinu naklonost da bi postala redovita posjetiteljica u bogatom domu Cooperovih. Glava kuće je poslovni čovjek Darryl Cooper (Tom Skerritt), koji se oženio Sylvieinom privlačnom, ali sada teško bolesnom majkom Georgie (Cheryl Ladd) i zakonski priznao Sylvie, iako njezin biološki otac postoji, samo ne uživa preveliki ugled u društvu. Ivy želi Cooperove učiniti svojom obitelji, a da bi to ostvarila mora se riješiti Georgie. Prvi korak na tom putu je zavođenje Darryla.

9. Charlie’s Angels (2000)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, krimi, triler 
Redatelj: McG
Glumci: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu   

Radnja ukratko: Film o tri agentice vrlo vješte u borilačkim vještinama. Štreberica Natalie (Cameron Diaz), opasna Dylan (Drew Barrymore) i otmjena Alex (Lucy Liu) su inteligentne i posjeduju više talenata. U dinamičnoj moderniziranoj verziji originalne serije iz 1970-ih, trio detektivki, zajedno s odanim poručnikom Bosleyjem (Bill Murray), mora spriječiti zamršenu zavjeru ubojstva iz osvete koja bi mogla ne samo uništiti individualnu privatnost širom svijeta nego bi i značila kraj za njihova šefa Charlieja.

Eric Knox (Sam Rockwell), pametni osnivač „Knox Technologiesa“, upravo je otet iz vlastitog ureda, a “anđeli” su angažirani kako bi ga pronašli. Knox je projektirao sigurnosni softver glasovne provjere (koji, između ostalog, precizno oponaša Charliejev glas), znanstveno otkriće za koje tri agentice ubrzo posumnjaju da ga Knoxov suparnik Roger Corwin (Tim Curry) želi u svojim rukama.

8. Ever After: A Cinderella Story (1998)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Andy Tennant 
Glumci: Drew Barrymore, Anjelica Huston, Dougray Scott 

Radnja ukratko: Film koji na zadivljujuć i suvremen način prikazuje viđenje klasične bajke. “Suvremena” mlada žena iz 16. stoljeća, Danielle (Drew Barrymore) neovisna je i mudra jednako koliko je lijepa i ljubazna. Na veliku žalost njene maćehe, Danielle svojom neovisnošću i inteligencijom pridobije ljubav princa. Neočekivano, usprotivi se proračunatoj maćehi i čini čuda u životima svih oko sebe, uključujući francuskog princa prestolonasljednika (Dougray Scott). 

7. Firestarter (1984)

Žanr: Akcija, horor, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Mark L. Lester
Glumci: Drew Barrymore, David Keith, Freddie Jones 

Radnja ukratko: Andrew McGee (David Keith) i Vicky (Heather Locklear) su se vjenčali i sada imaju devetogodišnju kćer po imenu Charlene “Charlie” (Drew Barrymore), koja ima sposobnost paljenja vatre po želji (pirokineza) kao rezultat eksperimenta u kojem su sudjelovali Andy i Vicky. Eksperiment je također dao Andyju mogućnost da natjera ljude da rade što on želi.

Tajni vladin odjel poznat kao “The Shop” napravio je eksperiment, a sada The Shop, koji vodi doktor Joseph Wanless (Freddie Jones), progoni Andyja i Charlie te je čak i ubio Vicky kako bi je maknuo s puta. Wanless i njegova organizacija žele proučavati Andyja i Charlie, a zatim ih ubiti. The Shop je poslao snajperista po imenu John Rainbird (George C. Scott) da pronađe Andyja i Charlie. Ono što Wanless i njegova grupa podcjenjuju je ono što su Andy i Charlie spremni učiniti kako bi zaštitili jedno drugo. 

6. Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Žanr: Biografija, komedija, krimi, drama, romantični, triler
Redatelj: George Clooney 
Glumci: Sam Rockwell, Drew Barrymore, George Clooney 

Radnja ukratko: Film prati priču o životu legendarnog zabavljača koji je producent danju, a noću radi kao CIA-in plaćeni ubojica. Na vrhuncu svoje TV karijere, Chucka Barrisa (Sam Rockwell) vrbovala je i obučila CIA da postane tajni agent.

Mlad, energičan i usredotočen na vrhunsku karijeru u rastućoj televizijskoj industriji, otkrije da ga prati sumnjivi tip koji ga ubrzo namami u tajan i opasan svijet: svijet CIA-inih tajnih agenata. Dok Barris stječe popularnost kao dinamičan televizijski producent, stvarajući inovativne i popularne emisije, redovito obavlja atentate za vladu, a kada mu gledanost počne rasti, njegov će život izmicati kontroli jer će postati meta jednog operativca.

5. Boys on the Side (1995)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Herbert Ross 
Glumci: Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore 

Radnja ukratko: Jane (Whoopi Goldberg) za život zarađuje tako što pjeva u jednom noćnom klubu u New Yorku. Kada joj vlasnik otkaže, ostane bez sredstava za život. Čitajući oglase za posao, naiđe na jedan u kojem ženska osoba traži suputnicu i vozačicu za put do San Diega. Njihov prvi susret ništa ne obećava: Jane, Afroamerikanka koja je navika na težak život, ne vjeruje da bi se mogla slagati s delikatnom Robin (Mary-Louise Parker), koja djeluje uredno, mirno i njegovano.

Za razliku od Jane, Robin vjeruje da bi se njih dvije mogle složiti. Kada uz sve nevolje Jane ostane i bez automobila jer joj ga je odvezao pauk, pristane na put s Robin koji će biti sve, samo ne običan. Dogodi se da je njihova prva postaja posjet Janeinoj prijateljici Holly (Drew Barrymore) i to u trenutku dok je njezin dečko koji je narkoman, tuče zato što misli da mu je sakrila heroin…

4. Never Been Kissed (1999)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Raja Gosnell
Glumci: Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan

Radnja ukratko: Štreberica Josie Geller (Drew Barrymore), mora se u tajnosti infiltrirati u srednju školu zbog zadatka na kojem radi, gdje će ponovno proživjeti svoju groznu adolescenciju, ali i prvi put pronaći ljubav. Kao pametna 25-godišnja urednica cijenjenih čikaških novina „The Chicago Sun-Times“, žudi da postane izvjestiteljica.

Vješta je u svojoj profesiji, ali potpuni promašaj u privatnom životu. Bila je čudakinja u srednjoj školi i djeca su je pogrdno zvala “Grozna Josie” te nikada nije imala ozbiljnu vezu s muškarcem. Josie se nikad zapravo nije niti poljubila. Međutim, stvari će se promijeniti za nju kada njezin san da postane izvjestiteljica postane stvarnost. Sada, osam godina starija od najstarijeg učenika u razredu, Josie mora dokučiti svoju priču i potencijalnu novu ljubav.

3. 50 First Dates (2004)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Peter Segal 
Glumci: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider 

Radnja ukratko: Henry Roth (Adam Sandler) živi na Havajima i uživa okružen ženama. Sve će se promijeniti kada se zaljubi u Lucy Whitmore (Drew Barrymore), ženu koja pati od gubitka kratkoročnog pamćenja pa svake noći zaboravlja što je radila prethodni dan. Kako bi je osvojio, Henry je svakog dana mora ponovno zavoditi, što će za njega biti izazov kojeg će rado prihvatiti.

2. The Wedding Singer (1998)

Žanr: Komedija, glazbeni, romantični 
Redatelj: Frank Coraci
Glumci: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor 

Radnja ukratko: Robbie Hart (Adam Sandler) je općenito sretan čovjek koji zarađuje za život tako što pjeva na vjenčanjima. Pred njim je i vlastito vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Lindom (Angela Featherstone). Međutim, na dan vjenčanja, Linda odustaje od toga jer nije zadovoljna činjenicom da Robbie nije dovoljno ambiciozan kako bi napravio pravu karijeru pjevačke zvijezde.

Razočaran, Robbie pronalazi utjehu u druženju sa simpatičnom Julijom (Drew Barrymore), novom djevojkom koja počinje raditi u restoranu u kojem on pjeva. Julia je pred udajom za bogatog, ali nadobudnog Glenna (Matthew Glave) koji je osim svega i vara. Tijekom priprema za Julijino vjenčanje, Robbie i ona se zaljube jedno u drugo, ali ih mnoštvo nesporazuma još neko vrijeme sprječava da priznaju svoje prave osjećaje.

1. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Žanr: Avantura, obiteljski, znanstvena fantastika 
Redatelj: Steven Spielberg 
Glumci: Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote 

Radnja ukratko: Popis koji čine Drew Barrymore filmovi zaključit ćemo s jednim klasikom. Za vrijeme posjeta Zemlji, skupina vanzemaljaca biva slučajno otkrivena od skupine ljudi. U svoj toj nastaloj panici i strahu, pridošlice pobjegnu natrag na svoj brod i napuste Zemlju. Međutim, zaboravili su na malenog vanzemaljca koji se tako nađe posve sam i ostavljen na njemu nepoznatom planetu. Na njegovu sreću, ubrzo pronađe prijatelja i srodnu dušu u 10-godišnjem Elliotu (Henry Thomas), koji ga je slučajno otkrio.

Elliot se nakon početnog straha približi vanzemaljcu te ostvari prvi kontakt. Vidjevši da je vanzemaljac krhko biće koje treba pomoć, Elliot ga prihvati kao prijatelja te ga nazove E.T., što je zapravo skraćenica za vanzemaljca (Extra-Terrestrial). E.T. se sprijatelji s Elliotovim bratom Michaelom (Robert MacNaughton) i njegovom sestrom Gertie (Drew Barrymore), koji s njim otkrivaju razne nove stvari. No, E.T. je i dalje je u opasnosti jer ga traže ljudi koji su i prethodno otkrili pripadnike njegove vrste te zbog kojih je ostao na Zemlji.

Similar Posts