10 Najboljih filmova Cameron Diaz

Cameron Diaz filmovi – Top 10 najboljih

Cameron Diaz (San Diego, 30. kolovoza 1972.) je američka filmska glumica.

Sa 16 godina otišla je od kuće i radila kao foto model, a u sljedećih je pet godina živjela na raznim lokacijama po cijelom svijetu. Iako bez glumačkog iskustva, 1994. godine debitira na filmu glavnom ženskom ulogom uz Jima Carreyja u komediji Maska. Nakon nekoliko uloga u nezavisnim i niskobudžetnim filmovima popularnost joj raste 1998. godine kada igra glavnu ulogu u romantičnoj komediji Svi su ludi za Mary. Dvije godine kasnije igra glavnu ulogu u Charliejevim anđelima, a 2001. nastupa uz Toma Cruisea u Nebu boje vanilije, te daje glas princezi Fioni u popularnom animiranom filmu Shrek.

Danas je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu, a dobivši 20 milijuna dolara za nastavak Charliejevih anđela postala je tek druga glumica, nakon Julije Roberts, s tolikom zaradom u jednom filmu. 2004. nije glumila u nijednom igranom filmu, ali je ponovno dala glas princezi Fioni u nastavku Shreka.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Cameron Diaz.

Cameron Diaz filmovi – 10 najboljih

10. In Her Shoes (2005)

In Her Shoes (2005)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Curtis Hanson
Glumci: Toni Collette, Cameron Diaz, Shirley MacLaine

Radnja ukratko: Maggie je zabavna, simpatična i neodgovorna djevojka, a njezina sestra Rose totalna je suprotnost – uspješna i vrlo odgovorna odvjetnica. Rose jednostavno ne može smisliti život kojim živi njena mlađa sestra i čim njihov pokušaj da zajednički žive u istom stanu propadne, svaka odlazi u svom smjeru kako bi shvatila što joj nedostaje u životu.

9. Any Given Sunday (1999)

Any Given Sunday (1999)

Žanr: Drama, sportski
Redatelj: Oliver Stone
Glumci: Al Pacino, Dennis Quaid, Cameron Diaz

Radnja ukratko: Pogled iza kulisa na borbe za život i smrt suvremenih gladijatora i onih koji ih vode.

8. The Holiday (2006)

The Holiday (2006)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Nancy Meyers
Glumci: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law

Radnja ukratko: Amerikanka Amanda (Diaz) i Engleskinja Iris (Winslet) žive na različitim krajevima svijeta, nikada se nisu srele, no imaju jedan zajednički problem: obje su prekinule sa svojim dečkima, no nijedna ne želi provesti Božić sama. Pretražujući internet pronađu portal koji nudi mogućnost zamjene vlastitog doma na određeno vrijeme i ta prilika nagle promjene u životu učini im se izuzetno privlačnom. Iris tako odlazi u Los Angeles, a Amanda u London. Pokaže se kako je, barem što se tiče ljubavi, zamjena bila pun pogodak: Iris upoznaje intrigantnog glazbenika Milesa (Jack Black), dok Amandu očara šarmantni Graham (Jude Law).

7. Vanilla Sky (2001)

Vanilla Sky (2001)

Žanr: Fantazija, misterija, romantika
Redatelj: Cameron Crowe
Glumci: Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz

Radnja ukratko: Protagonist je bogati New York nasljednik (koga glumi Tom Cruise) čiji lik počinje gubiti osjećaj za stvarnost nakon što preživi strahovitu prometnu nesreću koju je namjerno skrivila njegova bivša djevojka (čiji lik tumači Cameron Diaz).

6. My Sister’s Keeper (2009)

My Sister's Keeper (2009)

Žanr: Drama, obiteljski
Redatelj: Nick Cassavetes
Glumci: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin

Radnja ukratko: Cameron Diaz („Svi su ludi za Mary“) pojavljuje se u ulozi majke čijoj je kćeri dijagnosticiran najgori oblik leukemije. U očajničkom pokušaju da spasi život prve kćeri (Abigail Breslin – „Mala miss Amerike“, „Nema rezervacija“), rodi još jednu kćer – posebno začetu da bi bila idealni davalac svojoj starijoj sestri. Jedanaest godina poslije, nakon bezbrojnih invazivnih procedura, donacija krvi i koštane srži kojima je to drugo dijete bilo podvrgnuto – sada je njezinoj sestri potreban bubreg. Je li u redu od majke da od jedne kćeri traži da toliko žrtvuje za drugu? Smije li dijete samo odlučiti koliko će žrtvovati za svoju sestru?

5. There’s Something About Mary (1998)

There's Something About Mary (1998)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Glumci: Cameron Diaz, Matt Dillon, Ben Stiller

Radnja ukratko: Muškarac dobiva šansu susresti se s curom svojih snova iz srednje škole, iako je njihov prošli sastanak završio katastrofalno.

4. Shrek filmska franšiza

Shrek

Glumila je Princezu Fionu u četiri animirana filma, tri kratka i TV specijalima. Filmovi u kojima je glumila su Shrek (2001), Shrek 2 (2004), Shrek the Third (2007) i Shrek Forever After (2010).

3. The Mask (1994)

The Mask (1994)

Žanr: Komedija, fantazija
Redatelj: Chuck Russell
Glumci: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert

Radnja ukratko: Film je priča o Stanleyju Ipkissu, službeniku banke u Edge Cityju, koji ima naviku da navečer gleda crtiće, a ujutro kasni na posao gotovo sat vremena. Jedne večeri, vraćajući se kući nakon propalog izlaska u elitni disko-klub Coco Bongo, pronalazi staru drvenu masku kako pluta na površini vode. Nakon što se vrati kući i stavi je na lice, pretvara se u superheroja s nevjerojatnim moćima. Međutim, nakon što opljačka banku u kojoj radi, postaje metom policije i kriminalca Doriana Tyrella, koji namjerava zavladati gradom i čiji su suradnici pokušali opljačkati istu banku u isto vrijeme.

2. Gangs of New York (2002)

Cameron Diaz filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson

Radnja ukratko: Radnja počinje u 1846., ali većinom je smještena u rane šezdesete godine 19. stoljeća, kad su dva glavna izvora sukoba u New Yorku bili veliki irski doseljenički val i vladin progon u vezi Američkog građanskog rata. Priča prati Amsterdamovu i Cuttingovu karijeru, koji od kriminalnih šefova postaju politički lideri tijekom vladavine Bossa Tweeda, a kulminira njihovim sukobom koji se podudara s njujorškim ustancima 1863.

1. Being John Malkovich (1999)

Being John Malkovich (1999)

Žanr: Komedija, drama, fantazija
Redatelj: Spike Jonze
Glumci: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener

Radnja ukratko: Lutkar otkriva portal koji doslovce vodi u glavu filmske zvijezde John Malkovich.

Similar Posts