Quentin Tarantinov Django Unchained će dobiti nastavak koji će biti crossover sa Zorrom

Quentin Tarantinov Django Unchained će dobiti nastavak koji će biti crossover sa Zorrom

Vrhunski filmaš Quentin Tarantino je navodno odabrao Jerroda Carmichaela da napiše scenarij za film Django/Zorro koji će se bazirati na istomenom stripu.

Nakon izlaska vrhunskog Tarantinovog westerna Django Unchained iz 2012. sa Jamie Foxxom u glavnoj ulozi, koji je osvojio dva Oskara i bio nominiran za još tri (uključujuće Najbolji film), stvoren je nastavak u obliku stripa u kojem se Djangou pridužio Diego de la Vega, poznatiji kao kultni stripovski lik Zorro. Tarantino je sam napisao strip, ali izdali su ga Dynamite Entertainment i DC Comics.

Prema stripu, Priča se odvija nekoliko godina nakon događaja iz Django Unchained. Django je i dalje lovac na glave, a budući da je nalogodavac na istoku, uglavnom trguje svojom trgovinom u zapadnim državama. Nakon što je sigurno smjestio svoju ženu, Broomhildu, u blizini Chicaga, on ponovno kreće putem, šaljući joj sredstva kad god završi posao. Diego de la Vega – glasoviti Zorro – uskoro se našao fasciniran ovim neobičnim likom, koji se također može boriti za svoje. Nedugo zatim Django postaje Diegov “tjelohranitelj” i pridružuje mu se u misiji oslobađanja lokalnih starosjedilaca iz ropstva.

Quentin Tarantinov Django Unchained će dobiti nastavak koji će biti crossover sa Zorrom

Django Unchained je bio izuzetno hvaljen kod kritike, a ovakav nastavak prema stripu kojeg je radio sam Tarantino bi se mogao pokazati kao pun pogodak. Iako se tvrtka Sony nije službeno oglašavala glede ovog projekta, jako su male, gotovo nikakve šanse da će Tarantino ponovno biti redatelj, iako je sasvim sigurno da je na dio projekta na nekoj razini. Ipak, nekako je za pretpostaviti da bi se Jamie Foxx trebao vratiti kao Django, dok za ulogu Zorroa nema apsolutno nikakvih indicija. Inače, u filmu te The Mask of Zorro je naslovnog lika glumio Antonio Banderas, ali taj Zorro je zapravo bio Alejandro, nasljednik Diega de le Vege kojeg je glumio Anthony Hopkins.

Tarantino također trenutno radi i na neimenovanom Star Trek filmu koji se još uvijek nije pomaknuo s mjesta. Uz to, Tarantino je najavio da će se povući u redateljsku mirovinu nakon njegovog desetog filma, a kako je ovogodišnji Once Upon a Time in Hollywood bio njegov deveti, i nema baš puno prostora za teoriziranje glede Taratinovog novog redateljskog angažmana.

Similar Posts