Joker nastavak u izradi za Warner Bros.

Joker nastavak u izradi za Warner Bros.

Bez obzira koliko samostalni jedan film može biti samostalan, zarada od milijarde dolara na kino blagajnama će osigurati njegov nastavak. Upravo je to slučaj s Jokerom, koji je postao R-rated film s najvećom zaradom u povijesti. Redatelj Todd Phillips je u startu rekao da nema nikakvih planova napraviti Joker nastavak i da se prvi film ne priprema za dalje. Ali stvari su se drastično promijenile zahvaljujući njegovim izvedbama na kino blagajnama diljem svijeta i sada imamo službenu potvrdu da je Joker nastavak u izradi.

Prema The Hollywood Reporter, Warner Bros. je odlučio krenuti naprijed s još jednim Joker filmom, vračajući Phillipsa kao redatelja i jednog od scenarista. Scott Silver, koji je napisao scenarij za Joker zajedno s Phillipsom, će se također vratiti pisati scenarij za ovaj nastavak, a nije upitna ni zvijezda filma Joaquin Phoenix.

Joker je postao tek četvrti DC film koji je uspio priječi $1 milijardu, nakon što je to pošlo za rukom filmovima Aquaman iz 2018. ($1.15 milijardi), The Dark Knight Rises iz 2012. ($1.08 milijardi) i The Dark Knight iz 2008. ($1 milijardi). Ali njegov budžet od $60 milijuna je ono što ga čini puno većim uspjehom od svih ovih gore nabrojanih, i ne samo to, nego je postao film s najvećim profitom u povijesti (ne sve Warner Brossu, jer nisu imali povjerenja u film pa su odlučili podijeliti troškove produkcije – 50% WB, Village Roadshow i Bron Studios svaki po 25%).

Osim što je prošao iznad svih očekivanja na kino blagajnama, Joker je i kritički ogroman uspjeh i jedan je od glavnih kandidata za razne Oscar nagrade, uključujući onu za Najbolji film i Najboljeg glumca.

Similar Posts