Joker trailer nas zadirkuje novom Batman origin pričom

Joker trailer nas zadirkuje novom Batman origin pričom

Novi trailer za DC Joker film je dao fanovima dublji pogled na Joker origin priču koju prave redatelja Todd Phillips (The Hangover) i Joaquin Phoenix. Međutim, pozorniji pregled snimki iz novog trailera je otkrio neke interesantne ‘Easter Eggove’ i potencijalna zadirkivanja – uključujući ključni dokaz da će Joker ispričati svoju verziju Batmanove priče postanka.

Evo ključne scene iz Joker trailera na koju ljubitelji Batmana moraju obratiti pozornost:

Joker trailer nas zadirkuje novom Batman origin pričom

Ova scena se pojavljuje pred kraj Joker trailera, kada je Gotham City pod punom kontrolom anarhističkog Jokerovog utjecaja, uzrokujući velike nerede u Gothamovom društvu. Građani su pokazani kako odlaze na ulice u masama noseći klaunske maske na licima, s drugim scenama koje daju naslutiti eksplozije nasilja poput rušenja policijskih barikada; rušenje i gaženje policajaca na vlaku; i naravno ova scena na slici od gore, gdje policajac ili stražar pokušava zaustaviti pobunjenike/pljačkaše izvan vrlo elegantnog kina.

Filmski posteri koji stoji izvan kina je Excalibur (1981), koji je inače veliki film reklamiran kao “dolazi uskoro” na kinu iz kojeg Thomas, Martha i Bruce Wayne odlaze na početku filma Batman v Superman. Taj trenutak vodi direktno u zastrašujuća “Wayne ubojstva” kada su Thomas i Martha upucani, što priprema Bruceovu priču postanka kao Batman:

Još na tu temu: u Jokerovoj sceni pobune u kinu od gore, možete vidjeti tri osobe kako odlaze iz kina: dobro obučenog muškarca, ženu i njihovog mladog sina. Slika se brzo pomiče i nije 100% jasna, ali postoje vrlo dobre indikacije da osobe koje odlaze iz kina nisu nitko drugi nego Thomas Wayne (Bryan Cullen), Bruce Wayne (Dante Pereira-Olson) i Martha Wayne (za sada nije potvrđena glumica).

Excalibur referenca, Jokerovi nemiri i taj zloslutan trenutak kada obitelj odlazi iz kina potencijalno dopunjava ključni Batmanov mit. To bi bio Jokerov postanak i uzdizanje na položaj zloglasnog kriminalca kojeg se navodi kao gorivo na vatru kriminalnih nereda u Gothamu koji su doveli do zloglasnih Wayne ubojstava i inspirirali Bruce Waynea da potraži put mračne pravde kako bi se borio s bolešću koja je zarazila Gotham City. To bi dalje povezalo Batmana i Jokera kao utjelovljenje dvije suprotne (ali bez obzira povezane) snage u društvu: red / kaos, bogatstvo / siromaštvo, genij / ludilo… tematske metafore mogle bi ispuniti čitavu klasu građanstva.

Joker trailer nas zadirkuje novom Batman origin pričom

Prije nego se itko uznemiri oko ideje uključivanja Jokera u Batmanovu priču postanka, samo zapamtite da je Tim Burton već napravio tu poveznicu vrlo direktnom, kada je stavio Jacka Napiera (gangstera koji će kasnije postati Joker) da bude osoba koja će ubiti Thomasa i Marthu Wayne. A to nije zaustavilo masu fanova da vole Jack Nicholsonovog Jokera.

Sve se to uklapa u one detalje skripte Jokera koji su objavljeni na mreži početkom ove godine, zbog čega se pitamo jesu li neka od ostalih ludih obrata Batmanovog mita u tim curenjima priče također istinita…

Joker dolazi i kina 04. listopada.

Ako želite ponovno proučiti tu scenu, evo ispod trailer

Similar Posts