U ovom članku vam donosimo sve nadolazeće Marvel filmove za koje se sada zna da su u izradi. U ovom članku se nalaze i filmovi koji nisu dio MARVEL Filmskog Svemira (MCU), ali sada je većina njih ionako pod Disney paskom, uz izuzetak određenih filmova koje još drži Sony.

Iako još uvijek prolazi kino-blagajnama kao tornado, Avengers Endgame groznica se polako i postepeno smiruje, a sada kada je Endgame svoje odgejmirao, na čemu smo mu vrlo zahvalni, vrijeme je da pogledamo što nam sve, što se tiče filmova, sprema Marvel budućnost.

Ako ste ljubitelji Marvela i/ili DC, pridružite nam se u Facebook grupi Marvel & DC Balkan.

Kojem budućem Marvel filmu se Vi najviše radujete, slobodno nam javite u komentarima.

Nadolazeći Marvel filmovi

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datum izlaska: 05. lipanj 2019.

Status: U post-produkciji

Redatelj: Simon Kinberg

Glume: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Evan Peters, Jessica Chastain

Radnja ukratko: Nakon što bude izložena solarnim zrakama u svemiru, Jean Grey će u sebi osloboditi zlu silu Phoenix, ostali X-Meni će se uskoro naći pred nemogućim izborom – spasiti svoju prijateljicu ili cijeli svijet.

Spider-Man: Far From Home (2019)

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datum izlaska: 02. srpanj 2019.

Status: U post-produkciji

Redatelj: Jon Watts

Glume: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, J. B. Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal

Radnja ukratko: Nakon događaja iz filma Avengers Endgame, Peter Parker odlazi sa svojim srednjoškolskim prijateljima na odmor u Europu, no njegov pokušaj da ostavi superherojski život iza sebe na par tjedana pokazat će se trenutno neuspješnim kada Nick Fury zaposli njega i Quentin Becka/Mysterio, da zaustave Elementalse, stvorenja koja siju destrukciju po Europi.

The New Mutants (2020)

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datum izlaska: 03. travanj 2020.

Status: U post-produkciji

Redatelj: Josh Boone

Glume: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Henry Zaga, Blu Hunt, Alice Braga

Radnja ukratko: Petero mladih mutanta, zatvorenih na tajnom mjestu protiv svoje volje, primorani su se boriti protiv svojih grijeha iz prošlosti i spasiti se.

Morbius (2020)

Sony pravi Novi Spider-Man spin-off Film: ‘Morbius’! - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datum izlaska: 31. srpanj 2020.

Status: U produkciji

Redatelj: Daniel Espinosa

Glume: Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson

Radnja ukratko: Nakon filma Venom, ovo je drugi film Sony Marvel Svemira. Fabula prati Michaela Morbiusa, znanstvenika koji boluje od rijetke krvne bolesti. Prilikom pokušaja da se izliječi, postati će podložan vampirskim karakteristikama.

Dva filma bez naziva (2020)

Black Widow film - sve što znamo - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datumi izlaska: 01. svibanj 2020 / 06. studeni 2020

Nakon što smo tri godine zaredom dobili po tri MCU filma godišnje, Disney nas je za 2020. odlučio malo olakšati te su trenutno najavljena samo dva datuma za još uvijek nepoznate Marvel filmove za tu godinu. Iako je  gotovo sigurno da će iduće godine (vrlo vjerojatno u svibnju) stići dugo-očekivani Black Widow solo film. Marvel apsolutno sve pojedinosti oko budućnosti Marvela drži u tajnosti zbog čega i ne čudi da ćemo sljedeće godine dobiti samo dva filma, jer bilo bi teško ispod žita raditi na tri tajna projekta kojima se izlazak predviđa za svega, više-manje, godinu dana.

Marvel nije samo zainteresiran za nastavke i crossover filmove, nego prema riječima glavnog čovjeka Feige, Faza 4 obećava neke nove početke.

Marvel je najavio da će tijekom ljeta 2019. službeno najaviti filmove koje možemo očekivati u Fazi 4. Vrlo vjerojatvno na San Diego Comic Con ili Disney D23 Expo koji se održavaju tijekom srpnja i kolovoza, taman kada se prašina sa Spider-Man: Far From Home slegne.

Tri filma bez naziva (2021)

Internacionalni Trailer: Black Panther (2018) - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datumi izlaska: 12. veljače 2021 / 7. svibanj 2021 / 05. studeni 2021

Marvel i Disney su najavili šest novih naslova za 2021. i 2022. godinu. Koji će oni biti? Nemamo pojma, ali možemo pokušati pogađati prema prijašnjim događanjima.

Marvel već ima planirane nastavke filmova i Black Panther Doctor Strange, tako da ovaj unaprijed sastavljeni raspored sigurno neće biti teško popuniti.

Tri filma bez naziva (2022)

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War! - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Datumi izlaska: 18. veljače 2022. / 06. svibanj 2022. / 29. srpanj 2022.

Ovo je toliko daleko da zaista možemo samo nagađati, ali iako nijedan od tih datuma još nema svoj film, već znamo da Marvel priprema nove projekte. Ove godine je nekako i najizglednija za Guardians of the Galaxy Vol. 3 s obzirom na vrlo trnoviti produkcijski proces koji taj film prolazi, a moguće je da će u MCU, ako ne i ranije, konačno svratiti neki likovi koji su do nedavno bili pod Foxovom paskom.

Na sljedećoj stranici članka možete vidjeti MARVEL filmove koji su u razvoju, ali im datumi izlaska još nisu službeno poznati.