U ovom članku vam donosimo sve nadolazeće Marvel filmove za koje se sada zna da su u izradi. U ovom članku se nalaze i filmovi koji nisu dio MARVEL Filmskog Svemira (MCU), ali sada je većina njih ionako pod Disney paskom, uz izuzetak određenih filmova koje još drži Sony.

Marvel Studios je na San Diego Comic Con 2019 najavio početak Faze 4 MCU-a, sa tim novonajavljenim filmovima, popis sada izgleda ovako.

Ako ste ljubitelji Marvela i/ili DC, pridružite nam se u Facebook grupi Marvel & DC Balkan.

Kojem budućem Marvel filmu se Vi najviše radujete, slobodno nam javite u komentarima.

Nadolazeći Marvelovi filmovi

The New Mutants (2020)

Datum izlaska: 03. travanj 2020.

Status: U post-produkciji

Redatelj: Josh Boone

Glume: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Henry Zaga, Blu Hunt, Alice Braga

Radnja ukratko: Petero mladih mutanta, zatvorenih na tajnom mjestu protiv svoje volje, primorani su se boriti protiv svojih grijeha iz prošlosti i spasiti se.

Black Widow (2020)

Stigao službeni poster za Black Widow film koji otkriva prvi pogled na nove likove

Datum izlaska: 1. svibanj 2020.

Status: U produkciji

Redatelj: Cate Shortland

Glume: Scarlett Johansson, David Harbour, Rachel Weisz, Florence Pugh, O-T Fagbenle

Radnja ukratko: Solo film o omiljenoj heroini Black Widow već se dugo godina isčekuje, a čini se kako je Marvel napokon spreman udovoljiti zahtjevima fanova. Najavljeno je da će radnja biti smještena između filmova Captain America: Civil War i Avengers Infinity War.

Morbius (2020)

Sony pravi Novi Spider-Man spin-off Film: ‘Morbius’! - Svijet filma

Datum izlaska: 31. srpanj 2020.

Status: U produkciji

Redatelj: Daniel Espinosa

Glume: Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson

Radnja ukratko: Nakon filma Venom, ovo je drugi film Sony Marvel Svemira. Fabula prati Michaela Morbiusa, znanstvenika koji boluje od rijetke krvne bolesti. Prilikom pokušaja da se izliječi, postati će podložan vampirskim karakteristikama.

Venom 2 (2020)

Potvrđen rejting za 'Venom' i dužina trajanja filma

Datum izlaska: 2. listopad 2020.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Andy Serkis

Glume: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams

Radnja ukratko: Iako ga kritika nije mazila, prvi Venom film ostvario je senzacionalan uspjeh tako da činjenica da je nastavak na putu nimalo ne čudi. Tom Hardy će se vratiti kao naslovni lik, a Woody Harrelson će se, nakon što se u prvom filmu pojavio samo u post-credit sceni, vratiti kao Cletus Kasady, serijski ubojica koji će u nastavku postati negativac Carnage.

The Eternals (2020)

Datum izlaska: 6. studenog 2020.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Chloé Zhao

Glume: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh i Don Lee

Radnja ukratko: Novi timski film o grupi The Eternals čiji bi fokus trebao biti na liku Sersi. Priča je smještena milijunima godina u prošlost, kada su bića pod nazivom Celestials genetski eksperimentirali na ljudima, stvarajući super-snažne pojedince kao i zlikovce poznate pod nazivom Deviants. Ove dvije grupe su se krenule boriti kroz povijest kako bi vidjele koja će postati ultimativna rasa. Ova priča uključuje ljubavnu priču između Ikarisa, muškarca vođenog kozmičkom energijom i Sersi, koja uživa u kretanju među ljudima.

Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings (2021)

Datum izlaska: 12. veljače 2021.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Destin Daniel Cretton

Glume: Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung

Radnja ukratko: Shang-Chi, poznat kao Master of Kung Fu, je stvoren tijekom ’70ih temeljen na tadašnjoj senzaciji pop-kulture (Bruce Lee). Marvel je odlučio pokrenuti ovaj projekt potaknut uspjehom Black Panther filma. Onako kako su u Black Pantheru redatelj i svi glumci bili afrikanci ili afro-amerikanci, Marvel će sada primjeniti azijski pristup sa ovim filmom. Shang-Chije vrhunski majstor Kung Fu-a (njegov strip čak i nije toliko superherojski, koliko je primarno kung-fu strip). Shang-Chi je u stripu postao član i Avengersa, a u to vrijeme je dobio i sposobnost vlastitog dupliciranja.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021)

Datum izlaska: 21. svibanj 2021.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Scott Derrickson

Glume: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen

Radnja ukratko: Nepoznato. Otkako se 2016. pridružio Marvelu kao Doctor Strange, Benedict Cumberbatch je već glumio u čak četiri filma, te je nagrađen samim pohvalama za svoj performans. Najavljeno je da će mu se u filmu pridružiti i Elizabeth Olsen kao Wanda/Scarlet Witch, što znači da nas očekuje epski team-up.

Thor: Love and Thunder (2021)

Datum izlaska: 05. studeni 2021.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Taika Waititi

Glume: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman

Radnja ukratko: Nakon Avengersa, Thor će postati drugi serijal koji je dobio četvrti film! Uz neizostavnog Chris Hemswortha, najavljen je i povratak Tesse Thompson kao Valkyrie, novog kralja Asgarda, te Natalie Portman kao Jane Foster koja će u ovom filmu postati Mighty Thor, odnosno ženska verzija Boga Groma te će se koristiti Thorovim slavnim oružjem – Mjolnirom. Zasad se još uvijek nije spominjao povratak omiljenih likova Lady Sif i Lokija. Thor: Love and Thunder najavljen je kao epska kulminacija Faze 4 MCU-a!

Black Panther 2 (2022)

Internacionalni Trailer: Black Panther (2018) - Svijet filma

Datum izlaska: 6. svibanj 2022.

Status: U razvoju

Redatelj: Ryan Coogler

Glume: Chadwick Boseman, Letitia Wright

Radnja ukratko: Izvrstan uspjeh prvog Black Panther solo filma te činjenica da je postao prvi superhero film u povijesti koji je bio nominiran za Oscara za najbolji film, a ktome je još osvojio tri Oscara čime je prvi Marvel film koji je to uspio, dali su Marvelu vjetar u leđa na snimanje nastavka. Coogler je već završio svoj ugovor da se vrati kao redatelj i scenarist. Naravno, povratak Bosemana kao naslovnog lika nije uopće upitan, ali što se tiče od prije poznatih sporednih likova, kao i same radnje filma, o tome još nema ni I od informacije.

Na sljedećoj stranici članka možete vidjeti MARVEL filmove koji su u razvoju, ali im datumi izlaska još nisu službeno poznati.