Svi nadolazeći Marvel filmovi

Svi nadolazeći Marvel filmovi

MARVEL Cinematic Universe

Avengers 5

Kevin Feige potvrđuje da će biti Avengers 5 film!

S obzirom na to da je Endgame postao film s najvećom zaradom u povijesti i na činjenicu da na Comic-Conu u najavi Faze 4 nije spomenut nikakav Avengers film, mnogi fanovi su spekulirali da je kraj Infinity Sage također značio i kraj ovog tima. Međutim, Kevin Feige je u intervju otkrio da će se Avengeri jednom ponovno vratiti, samo u potpuno drugačijem obliku od onoga na koji su fanovi navikli. “To će biti puno drugačiji tim nego smo ga prije vidjeli. To je ono o čemu je bio Endgame. To će biti vrlo drugačija inkarnacija tima s nekim osobama koje ste već upoznali, a i nekima koje još niste upoznali.” Neiznenađujuće, predsjednik Marvel Studiosa je bio poprilično tajnovit oko ikakvih detalja vezanih uz taj novi tim i film, ali je dao naslutiti da će sjeme za eventualne Avengers 5 biti posađeno tijekom Marvelove Faze 4 i 5.

X-Men

x-men

Fox je od 2000. godine nadgledao X-Men franšizu koja je kroz godine imala svojih uspona i padova. Snimljeno je sveukupno 12 filmova, a spajanje Disneya i Foxa je označilo početak nove ere za Marvelove mutante. CEO Disneya Bob Iger je tim povodom izjavio da će svi budući X-Men filmovi biti dio MCU-a, a na to se nadovezala i Emma Watts iz Foxa koja je potvrdila da je ovogodišnji X-Men: Dark Phoenix posljednji film pod Foxovom paskom (još uvijek treba izaći The New Mutants, ali iako nije dio MCU-a, svejedno je sada za njega zadužen Disney). Govori se da će sam povratak X-Mena F4 produžiti MCU za još najmanje desetak godina. Osim toga, pod Disneyevom paskom je sada i Deadpool za kojega je rečeno da će biti jedini lik kojeg će nastaviti glumiti dosadašnji glumac Ryan Reynolds (kao da bi itko drugi ikad mogao igrati tu ulogu), dok će svi ostali likovi se ponovno stvarati iz korijena. Tu je najviše očiju upereno u lik Wolverinea jer Hugh Jackman, koji je lika glumio 17 godina, se i službeno ostavio uloge, a pronaći nekoga da njegove cipele popuni će biti uistinu velik i težak izazov. Naravno, što god da Disney, planira, povratak svih ovih likova znači i još gomilu kombinacija sa budućim crossoverima, čemu se svakako veselimo.

Deadpool 3

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Prva dva Deadpool filma postigla su veliki uspjeh za Fox, a sada kada je Disney vratio sve pod svoj kišobran, postavilo se pitanje što dalje sa tim likom u crvenom skafanderu. Iz Disneya su potvrdili da će Deadpoola nastaviti glumiti Ryan Reynolds, a također i da će njegovi filmovi nastaviti biti rated R, iako takvi filmovi dosad nisu bili dio Disneyeve prakse. Ryan je u jednom intervjuu rekao da se aktivno radi na ideji za Deadpool 3 i da će njime pokušati otići u nekom drugom smjeru. Kroz zadnjih nekoliko mjeseci su počela i šuškanja da Deadpool u MCUu udruži snage zajedno sa Spider-Manom, no čak i da je to istina, vjerojatno će Marvel čekati da Peter Parker postane punoljetan da bi mogao biti u prisustvu Wade Wilsona i njegove duge jezičine.

Sony’s Marvel Universe

Spider-Women

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Animirani spin-off filma Spider-Man: Into the Spider-Verse, u kojem će u središtu radnje biti iz tog filma poznata Gwen Stacy/Spider-Woman, ali i Jessica Drew, još jedna Spider-Woman te  Cindy Moon/Silk. Sony ima interes i u Spider-Hamm spin-off filmu, ali vjerojatno će čekati da vidi kako će nastavak i ovaj spin-off proći kod publike.

Nightwatch

Ponukan uspjehom filma Venom, Sony se ozbiljno primio posla glede razvijanja svog vlastitog Marvel svemira, a pored nadolazećih filmova Morbius Venom 2, jedan od potencijalnih je i Nightwatch. Sony je htio poznatog redatlja Spike Leeja da radi na ovom filmu, no iako je isprva bio zainteresiran, Lee je na kraju odustao, tako da jedino što trenutno znamo o filmu je da je kao scenarist zaposlen Cheo Hodari Coker koji je Marvel fanovima poznat kao scenarist i producent serije Luke Cage.

Kraven the Hunter

Kraven the Hunter - Spider Man spin-off film u izradi!

Ideja za film Kraven the Hunter rodila se još u ljeto 2017., a kao scenarist je zaposlen Richard Wenk. Wenk je nekoliko mjeseci kasnije izjavio da se scenarij bazira na stripovskoj priči Kraven’s Last Hunt. Ono što je također vrlo zanimljivo, rekao je i da je je u taj njegov koncept uključen i Spider-Man. Ipak. od tada je prošlo već jako puno vremena, tako da ne znamo u kakvoj je trenutno fazi ovaj potencijalni film i što Sony zapravo namjerava.

The Sinister Six

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Sony je ideje za film o skupini negativaca Sinister Six imao još početkom desetljeća, ali ideja nikad nije zaživila. Nakon uspjeha Venoma, Sonyeva producentica Amy Pascal je izjavila da je ideja još uvijek “na životu.” Iako su se već dva vrlo važna člana Sinister Sixa (Vulture i Mysterio) pojavili u MCU-u, još uvijek ne znamo sigurno najmjeravaju li Disney i Sony ikada zaozbiljno spojiti te svoje Marvel svemire, te kako točno to sve planiraju izvesti.

Black Cat

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Sony je imao planove za zajednički film sa likovima Black Cat i Silver Sable. No razvoj tog filma je konstantno bio kočen, iako je su i scenarist i redatelj već bili pronađeni. No u kolovozu 2018., Sony je otkazao projekt i odlučio razvijati zasebne filmove za ta dva lika. Doduše, nije se ni otad puno toga pomaknulo s mjesta. Film o Black Cat sada nema ni scenaristu i redatelja. Jedino što je službeno je da će  Gina Prince-Bythewood, koja je trebala režirati taj otkazani zajednički film, ostati raditi na oba projekta, ali kao producentica.

Silver Sable

Svi nadolazeći Marvel filmovi

S obzirom da je ideja ovog filma iznikla nakon što je film Silver & Black otkazan, nije ni ovaj film u išta boljoj situaciji od Black Cat filma. Kao i Black Cat, ovaj film je još uvijek samo prazno slovo na papiru, a tko zna kada Sony namjerava ubaciti u brzinu, a može i dvije brzine, više.

Silk

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Iako je najavljeno da će se Silk pojaviti u animiranom filmu Spider-Women, Sony je još u ljeto 2018. započeo rad na igranom filmu Silk koji će biti odvojen od Spider-Women. Ono što je zanimljivo, ako ste upoznati sa Silk, onda biste trebali znati da je riječ o korejsko-američkoj Spider heroini koja je zapravo zove Cindy Moon, a Cindy se pojavila u filmovima Spider-Man: Homecoming Avengers Infinity War kao školska kolegica Petera Parkera. Ali tko zna, možda na kraju i to Sony i Marvel iskoriste na neki lukav način ukoliko se odluče da spoje ta dva svemira.

Jackpot

Svi nadolazeći Marvel filmovi

Ne, ako ste se slučajno pitali, niste upravo osvojili jackpot. Ovdje pričamo o Marvelovom liku koji je također pod Sonyevom paskom. Zajedno sa filmom Silk, Sony je najavio da traži scenaristu i za Jackpot film. Apsolutno ništa više od toga nije rečeno. Za one koji ne znaju, Jackpot je heroina ispod čije maske se naizmjenice izmjenjuju Sara Ehret i Alana Jobson. Taj lik inače još uvijek relativno nov jer svoj debi u stripu je imala tek 2007., no ako smo išta naučili u posljednih nekoliko godina, to je da će publika gledati apsoluno bilo što što ima Marvelov logo na sebi.

Madame Web

Sony razvija Madame Web Film od Morbius scenarista

Čini se da Sony Pictures ide dalje s razvijanjem svog proširenog Spider-Man svemira na nove i unikatne načine, jer Collider sada donosi da je studio zaposlio Morbius scenariste Matta Sazama i Burka Sharplessa da prave scenarij za  Madame Web film smješten unutar live-action Spider-Versea. I dok je ovaj potencijalni projekt još uvijek u stadiju izrade skripte, uvođenje lika poput Cassandra Webb, a.k.a. Madame Web, koja posjeduje širok izbor psihičkih sposobnosti uključujući telepatiju, vidovitost i presudnost; bi moglo nehotice otkriti kamo se Sony nada da će krenuti sljedeće sa svojim Spider-Verseom – posebno ako imamo u vidu da je jedno od njezinih popularnijih pojavljivanja bilo u Spider-Man: The Animated Series, kada je okupila više Spider-Mana iz alternativnih stvarnosti i poslala ih na misiju spašavanja svemira.

Nastavite nas pratiti i dalje jer, čim nešto novo saznamo, pišemo.

Druge je zanimalo i ovo...