Marvelova glasina predviđa povezanost glavnog zlikovca u WandaVision i Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange 2 teorija: Scarlet Witch kao moguća negativka

Doctor Strange in the Multiverse of Madness je željno isčekivani naslov Faze 4 Marvel Filmskog Svemira, iako do izlaska tog filma ima još nešto manje od dvije godine, već danas se pojavila teorija koja govori o od prije najavljenoj, ali vrlo velikoj ulozi Wande Maximoff/Scarlet Witch koju u MCU-u glumi poznata Elizabeth Olsen.

Marvel je ovaj drugi Doctor Strange solo film najavio prošlog mjeseca na San Diego Comic Con, a odmah uz najavu je rečeno da će uz Benedicta Chumberbatcha, koji igra naslovnu ulogu, u filmu pojaviti i Elizabeth Olsen koja glumi Wandu Maximoff već pet godina, još od post-credit scene filma Captain America: The Winter Soldier. Taj najavljeni team-up dvoje jednih od najmoćnijih i najpopularnijih (novijih) heroja odmah je lansirao ovaj film u sam vrh jednog od najisčekivanijih filmova Faze 4 MCU-a. No hoćemo li u ovom filmu zaista gledati team-up ova dva lika, ili je situacija malo kompliciranija od toga? Pa mogla bi biti. Iako je već kao glavni negativac već najavljen poznati Strangeov arch-neprijatelj Nightmare, veliku ulogu u zapletu, i to ne na dobar način, bi mogla imati i Wanda.

Avengers: Endgame (Doctor Strange 2) teorija kaže da će Scarlet Witch okriviti Strangea za smrt Visiona

Ovaj film nosi podnaslov Multiverse of Madness, što je podnaslov od kojeg nam se već u startu mozak rascvjetao. No prema jednoj vrlo zanimljivoj teoriji, čini se da bi taj Multverse of Madness mogla predstavljati upravo Wanda. Naime, lik Scarlet Witch je već i pticama na grani poznata kao jedan od najmoćnijih Marvel likova, a već je nekoliko puta spomenuto da Wanda još uvijek nije dosegnula svoj puni potencijal, a mi se nismo mogli ne zapitati – je li Wanda svjesna i je li u mogućnosti kontrolirati toliku moć? Scarlet Witch je u svojoj dugoj povijesti u stripu često bila u situaciji da ona ne kontrolira svoje moći, već obrnuto. Što je pogotovo objašnjeno u stripovskoj priči House of M. Ipak, iako je ova Scarlet Witch u filmu nešto drugačija nego u stripu, još uvijek postoji hrpa mogućnosti da se Wandin karakter dodatno zakomplicira u budućnosti Marvel Filmskog Svemira. Što je uostalom spomenuo i sam šef Marvela Kevin Feige:

“Njene moći, nikad nije imala nikakav trening, govorim o Scarlet Witch. Nikad nije imala trening; ona to shvaća. Argumentirano, možete reći da su zato njezine moći mnogo kaotične i mnogo labavije na putu što smo pokazali kroz te svjetlosne efekte. U [Doctor Strange], sve je u fokusu. Sve je to u izvlačenju energije iz drugih dimenzija u organiziranom i svrhovitom obliku.”

Povezano: WandaVision: Scarlet Witch mogla bi koristiti svoju najvažniju sposobnost iz stripa?

Wanda si često u stripu događalo da doživi neku vrstu psihičkog sloma, a to nam ni sada u filmovima nije teško zamisliti. Nakon što je u Avengers: Age of Ultron ostala bez svog brata, u Avengers: Infinity War je ostala i bez Visiona kojeg pozitivci nisu uspjeli vratiti u Avengers Endgame nakon što su poništili Thanosovu havariju. Ipak, definitivno je da će se Vision na neki način vratiti u nadolazećoj seriji WandaVision, a postoje teorije da bi Wanda mogla dosegnuti svoj puni potencijal i iskoristiti svoje moći kako bi Visiona vratila u život, no, kao i u House of M., njezine akcije, iako u najboljoj najmjeri, mogle bi se pokazati vrlo kobnima. Iz Marvela su potvrdili da će WandaVision i Doctor Strange in the Multiverse of Madness biti vrlo povezane, tako da nam se ovo teoriziranje čini i sasvim logičnim. Na kraju krajeva, pored svega što je doživjela i izgubila, ne bi nam bilo čudno da se Wandin um zapravo krene raspadati i da zbog toga njezine moći izmaknu van njezine kontrole, a na kraju krajeva, ako i Wanda nekako uspije popucati po šavovima, ako i jedan lik tu može biti od pomoći, onda je to Doctor Strange.

To nas dovodi do jednog od najčudnijih aspekata Marvelovih planova Faze 4. Marvel Studios je objavio da WandaVision izlazi neposredno prije ovog filma, i da će sadržavati neočekivani povratak Visiona. Događaji te serije trenutno su misterija, ali Marvel Studios je potvrdio da će događaji u WandaVision voditi ravno u Doctor Strange 2. Moglo bi se dogoditi da je, baš kao i u stripovima, Wandino širenje snage i mentalna nestabilnost doveli do stvaranja tragične iluzije stvarnosti u kojoj dobiva obitelj o kojoj je sanjala. Tijekom tih događaja, Scarlet Witch mogla je započeti propitivati ovu stvarnost i shvatiti da joj se um raspada, a to je savršeno pozicionira da postane ključni igrač – možda čak u konačnici i negativac – u Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Similar Posts