Marvelova glasina predviđa povezanost glavnog zlikovca u WandaVision i Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange 2 teorija: Scarlet Witch kao moguća negativka

Doctor Strange in the Multiverse of Madness je željno isčekivani naslov Faze 4 Marvel Filmskog Svemira, iako do izlaska tog filma ima još nešto manje od dvije godine, već danas se pojavila teorija koja govori o od prije najavljenoj, ali vrlo velikoj ulozi Wande Maximoff/Scarlet Witch koju u MCU-u glumi poznata Elizabeth Olsen.

Marvel je ovaj drugi Doctor Strange solo film najavio prošlog mjeseca na San Diego Comic Con, a odmah uz najavu je rečeno da će uz Benedicta Chumberbatcha, koji igra naslovnu ulogu, u filmu pojaviti i Elizabeth Olsen koja glumi Wandu Maximoff već pet godina, još od post-credit scene filma Captain America: The Winter Soldier. Taj najavljeni team-up dvoje jednih od najmoćnijih i najpopularnijih (novijih) heroja odmah je lansirao ovaj film u sam vrh jednog od najisčekivanijih filmova Faze 4 MCU-a. No hoćemo li u ovom filmu zaista gledati team-up ova dva lika, ili je situacija malo kompliciranija od toga? Pa mogla bi biti. Iako je već kao glavni negativac već najavljen poznati Strangeov arch-neprijatelj Nightmare, veliku ulogu u zapletu, i to ne na dobar način, bi mogla imati i Wanda.

Avengers: Endgame (Doctor Strange 2) teorija kaže da će Scarlet Witch okriviti Strangea za smrt Visiona

Ovaj film nosi podnaslov Multiverse of Madness, što je podnaslov od kojeg nam se već u startu mozak rascvjetao. No prema jednoj vrlo zanimljivoj teoriji, čini se da bi taj Multverse of Madness mogla predstavljati upravo Wanda. Naime, lik Scarlet Witch je već i pticama na grani poznata kao jedan od najmoćnijih Marvel likova, a već je nekoliko puta spomenuto da Wanda još uvijek nije dosegnula svoj puni potencijal, a mi se nismo mogli ne zapitati – je li Wanda svjesna i je li u mogućnosti kontrolirati toliku moć? Scarlet Witch je u svojoj dugoj povijesti u stripu često bila u situaciji da ona ne kontrolira svoje moći, već obrnuto. Što je pogotovo objašnjeno u stripovskoj priči House of M. Ipak, iako je ova Scarlet Witch u filmu nešto drugačija nego u stripu, još uvijek postoji hrpa mogućnosti da se Wandin karakter dodatno zakomplicira u budućnosti Marvel Filmskog Svemira. Što je uostalom spomenuo i sam šef Marvela Kevin Feige:

“Njene moći, nikad nije imala nikakav trening, govorim o Scarlet Witch. Nikad nije imala trening; ona to shvaća. Argumentirano, možete reći da su zato njezine moći mnogo kaotične i mnogo labavije na putu što smo pokazali kroz te svjetlosne efekte. U [Doctor Strange], sve je u fokusu. Sve je to u izvlačenju energije iz drugih dimenzija u organiziranom i svrhovitom obliku.”

Povezano: WandaVision: Scarlet Witch mogla bi koristiti svoju najvažniju sposobnost iz stripa?

Wanda si često u stripu događalo da doživi neku vrstu psihičkog sloma, a to nam ni sada u filmovima nije teško zamisliti. Nakon što je u Avengers: Age of Ultron ostala bez svog brata, u Avengers: Infinity War je ostala i bez Visiona kojeg pozitivci nisu uspjeli vratiti u Avengers Endgame nakon što su poništili Thanosovu havariju. Ipak, definitivno je da će se Vision na neki način vratiti u nadolazećoj seriji WandaVision, a postoje teorije da bi Wanda mogla dosegnuti svoj puni potencijal i iskoristiti svoje moći kako bi Visiona vratila u život, no, kao i u House of M., njezine akcije, iako u najboljoj najmjeri, mogle bi se pokazati vrlo kobnima. Iz Marvela su potvrdili da će WandaVision i Doctor Strange in the Multiverse of Madness biti vrlo povezane, tako da nam se ovo teoriziranje čini i sasvim logičnim. Na kraju krajeva, pored svega što je doživjela i izgubila, ne bi nam bilo čudno da se Wandin um zapravo krene raspadati i da zbog toga njezine moći izmaknu van njezine kontrole, a na kraju krajeva, ako i Wanda nekako uspije popucati po šavovima, ako i jedan lik tu može biti od pomoći, onda je to Doctor Strange.

Doctor Strange 2 teorija: Scarlet Witch kao moguća negativka

To nas dovodi do jednog od najčudnijih aspekata Marvelovih planova Faze 4. Marvel Studios je objavio da WandaVision izlazi neposredno prije ovog filma, i da će sadržavati neočekivani povratak Visiona. Događaji te serije trenutno su misterija, ali Marvel Studios je potvrdio da će događaji u WandaVision voditi ravno u Doctor Strange 2. Moglo bi se dogoditi da je, baš kao i u stripovima, Wandino širenje snage i mentalna nestabilnost doveli do stvaranja tragične iluzije stvarnosti u kojoj dobiva obitelj o kojoj je sanjala. Tijekom tih događaja, Scarlet Witch mogla je započeti propitivati ovu stvarnost i shvatiti da joj se um raspada, a to je savršeno pozicionira da postane ključni igrač – možda čak u konačnici i negativac – u Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Druge je zanimalo i ovo...