WandaVision: Scarlet Witch mogla bi koristiti svoju najvažniju sposobnost iz stripa?

WandaVision: Scarlet Witch mogla bi koristiti svoju najvažniju sposobnost iz stripa?

Danas se internetom počela širiti nova teorija za Disney+ Marvel seriju WandaVision, koja bi se mogla pokazati vrlo zanimljivom, pogotovo fanovima lika kojeg glumi Elizabeth Olsen.

Od prije je već najavljeno da će se vrlo vjerojatno sve nadolazeće Disney+ Marvel serije kronološki odvijati nakon događaja iz filma Avengers Endgame, što je zapravo i sasvim logično jer ne bi više imalo smisla kopati po vremenskoj crti koju je zatvorio, a završetak Endgamea je još ktome stvarno postavio dobre temelje za nastavak Marvel Cinematic Universe-a koji će osim kroz filmove, nastaviti i kroz nekoliko novih mini-serija koje će se prikazivati samo na Disney+ streaming platformi.

WandaVision je serija u kojoj će se u glavnim ulogama pojaviti Wanda Maximoff/Scarlet Witch i Vision, a svoje uloge će reprizirati Elizabeth Olsen i Paul Bettany. Iako za, recimo, seriju Falcon & Winter Soldier, možemo pretpostaviti kako će se nastaviti nakon Endgamea, kod ove serije je malo drugačija situacija jer Vision se nije vratio iz mrtvih nakon što mu je Thanos isčupao Mind Stone sa čela.

WandaVision: Scarlet Witch mogla bi koristiti svoju najvažniju sposobnost iz stripa?

No ipak, postoji terija da će Wanda u ovoj seriji konačno dobiti svoju poznatu sposobnost iz stripa – sposobnost promjene realnosti! Iako se Wanda slovi za jednog od najmoćnijih, a prema nekima i najmoćnijeg Avengera (pa ipak je Thanosa skoro sama samcata razvalila u komade), poznavatelji stripovskog materijala znaju da ona još uvijek nije dosegnula svoj puni potencijal.

U stripu, Wanda je imala mogućnost promijeniti realnost, što je 2005. dovelo do stripovskog eventa House of M. Nakon što je izgubila svoju (i Visionovu) djecu, Wanda je promijenila realnost. No unatoč najboljim namjerama, promjena realnosti ne može se provesti bez određenih, velikih posljedica. Iako su u tom comic eventu glavnu riječ imali i likovi koje u MCU dosad nismo vidjeli, poput Wolverinea, možda će dio inspiracije za scenariste serije doći i iz House of M.

Ukoliko se ova teorija pokaže istinitom, već se postavlja pitanje hoće li se serija baviti time da će Wanda nekako vratiti Visiona u život, a onda kasnije morati proispitivati svoju odluku kada se ispostavi da se posljedice promjene realnosti mogu pokazati pokazati kobnima? Na kraju krajeva, biti će zanimljivo vidjeti Visiona opet na životu jer njegov Mind Stone, u njihovoj realnosti, više ne postoji, ali ako Wanda može sama biti neka vrsta Reality Stone-a, sigurno je da Marvel fanovi imaju što za isčekivati.

WandaVision će se sastojati od šest epizoda. Datum izlaska nije poznat, ali kako snimanje počinje tek najesen, sigurno ju nećemo vidjeti prije kraja 2020. ili eventualno početkom 2021.

Similar Posts