Recenzija: I Am the Night (2019-)

Recenzija: I Am the Night (2019-)

Pogledali smo novu misterioznu mini-seriju, s Chris Pineom u glavnoj ulozi, ‘I Am The Night’. Našu recenziju serije I Am The Night pročitajte u članku.
 I Am the Night (2019) on IMDb

Žanr serije:

Drama, misterija

Glumci:

Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays

Radnja ukratko:

Priča o Fauna Hodel, koju je njezina majka tinejdžerica napustila kada je bila beba u Nevada kasinu 1949. godine. I dok Fauna istražuje tajne svoje prošlosti, prati zlokobni trag koji se sve više približava zloglasnom Hollywoodskom ginekologu, dr. George Hodel, čovjeku koji je bio uključen u najmračniju Hollywoodsku razvrat i osumnjičenika u zloglasnom ubojstvu Elizabeth Short u Los Angelesu 1947. godine.

Recenzija: I Am the Night (2019-)

Ova nova mini-serija prikazuje stvarne događaje koji su okruživali zloglasno ubojstvo Elizabeth Short 1947. godine, slučaj poznatiji pod nazivom The Black Dahlia. Uz Ripperova ubojstva, Black Dahlia je jedan od slučaja na kojima su razni detektivi tijekom godina radili i jednako je zloglasan. U seriji pratimo osramoćenog novinara Jay Singletaryja koje glumi Chris Pine i mladu djevojku Faunu Hodel koju glumi India Eisley. Oboje su u potrazi za nekim svojim istinama, koje ih negdje u polovici serije odvode na isti put i spajaju u potragu za istinom.

Serija je dosta usporena, često i previše usporena. I dok se radi o poznatom slučaju, pa čak i iznose neki detalji ubojstava, uglavnom se sve temelji na nekim prepričavanjima potencijalnih svjedoka. To je relativno zanimljivo unutar serije, ali ako nam žele to prikazati kao neku stvarnost trebali su se malo više potruditi oko detalja i nekih stvarnih dokaza.

Chris Pine je odličan u ulozi oštećenog i problematičnog novinara/bivšeg vojnika. Dobro se snašao u raznim situacijama, pa ga tako možemo vidjeti duhovitog, ponekad istraumatiziranog i psihički slomljenog, a ponekad osjećajnog i punog razumijevanja. Mlada India Eisley je također dosta dobro odradila svoju ulogu djevojke u potrazi za svojom prošlošću i pravim porijeklom. S druge strane, ostali glumci, a pogotovo glavni negativac George Hodel, kojeg glumi Jefferson Mays, su daleko od kvalitete gore navedenih.

Najveći nedostatak serije je upravo taj glavni negativac. Skripta za tog lika je dosta loše po meni napisana i imam osjećaj da su ga htjeli prikazati kao nešto gotovo nadnaravno. Vrlo slično poput psihološkog aspekta u seriji Hannibal, međutim nažalost ni izbliza tako kvalitetno. Trebala je biti tanka granica između jave i sna, ali to se nije dogodilo.

Sve u svemu interesantna psihološka misterija i ako vas ne smeta malo sporija radnja vjerojatno će vam se svidjeti. Ipak, nemojte očekivati previše. I dalje ulazi među naše najbolje serije 2019. godine, iako negdje prvi dnu.

Trailer serije I Am the Night:

Similar Posts