Recenzija: Arrival (2016)

Recenzija: Arrival (2016)

Kada se dvanaest misterioznih letjelica pojavi širom svijeta, profesorica lingvistike Louise Banks je zadužena za tumačenje jezika od izvanzemaljskih posjetitelja. 

Žanr filma:

Drama, sci-fi,  triler

Redatelj:

Denis Villeneuve

Scenarist:

Eric Heisserer, Ted Chiang

Glumci:

Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

 Dolazak (2016) on IMDb

Arrival
Arrival

Arrival je jedan interesantan, misteriozni, sci-fi film. S vrlo malim budžetom, pogotovo za SF film, od nekih $47 milijuna, uspio je skupiti gotovo $200 milijuna, uz to nominiran je u mnogim kategorijama za Oscara koje možete pogledati ovdje, vrlo je dobro prihvaćen od strane kritike i gledatelja.

Kao što sam rekao film je u kompletu dobar, ima odličan početak, kada ti vanzemaljski brodovi počnu sletati i taj početak izgleda impresivno. Isto tako kraj je poprilično dobar, gotovo da je u tih zadnjih 5 minuta ili 10 riješena sva misterija filma.

Osobno najveći problem mi je ovaj dio između. Na trenutke uspije ponuditi neku misteriju, ali ne često, te je na žalost poprilično dosadan.

Nije mi se svidjelo ni to što su pokazali narode svijeta zapravo vrlo primitivnima, po njihovim reakcijama i mada često tako nešto slično se i očekuje od ljudi, mislim da je ovo ipak malo pretjerano.

Od izvanzemaljaca ne vidimo gotovo ništa, osim njihovih brodova i neke magle, ali solidno su izveli taj dio, pa ovisno o budžetu nisam ni očekivao puno više.

Ali film ima i svojih dobrih strana. Prvo to što stvarno na trenutke izgleda impresivno, obzirom na uloženo, stvori jednu zanimljivu, misterioznu priču, koja se na kraju, možda malo pre brzo, ali dobro objasni i možda nekima neće, ali meni se svidjelo objašnjenje.

Redatelj filma je Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario), od glavnih glumaca tu su Amy Adams (Man of Steel, American Hustle, Nocturnal Animals), Jeremy Renner (The Hurt Locker, The Avengers, American Hustle) i Forest Whitaker (Platoon, The Last King of Scotland, Rogue One).
Trailer filma možete pogledati ovdje.

Similar Posts