Recenzija: Marco Polo (2014 – 2016)

Recenzija: Marco Polo (2014 – 2016)

U svijetu punom pohlepe, izdaje, seksualne intrige i suparništva, “Marco Polo” se temelji na avanturama poznatog istraživača, na dvoru Kublaj-Kana u 13. stoljeću Mongoliji. 

Žanr serije:

Avantura, drama, povijesni

Kreator serije:

John Fusco

Glumci:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Joan Chen

 Marco Polo (2014) on IMDb

Marco Polo
Marco Polo

Marco Polo je najskuplja Netflixova serija do sada i nažalost vjerojatno ju je upravo to osudilo na pre rani završetak. Uz to što je najskuplja je i prva originalna Netflixova serija koja nije doživjela treću sezonu. Osobno mi je vrlo žao jer je serija vrlo dobra, a prva sezona je bila fantastična.

Budžet za prvu sezonu im je bio oko $90 milijuna, a ukupno za obje oko $200 milijuna, čime je trebao parirati Game of Thrones seriji, čiji je budžet otprilike tu negdje po sezonama. Naravno po gledanosti nije bio ni blizu.

Prvo ih je potpuno ne opravdano pokopala kritika, koja je seriju u prvoj sezoni ispljuvala i to bez ikakvog, dobrog razloga, jer je serija bila odlična.

Nakon odlične prve sezone u kojoj smo upoznali hrpe interesantnih likova, vidjeli odlične bitke, neke fantastične prizore i slično, vjerojatno zbog pritiska gledanosti odlučili su napraviti godinu i pol dana pauze, pretpostavljam da nisu znali hoće li nastaviti sa serijom.

To im je isto bila greška jer neki od ljudi koji su pratili su se vjerojatno ohladili od serije dok su dočekali drugu sezonu, dok opet drugi su moguće pola zaboravili do tada.

Druga sezona nažalost nije bila ni blizu prve, sve puno usporenije, svega puno manje, jedino tih političkih borbi i izdaja u velikim količinama. Ni izbliza tako zanimljivo kao prva sezona, ali opet jedan vrlo dobar predložak za daljnji nastavak serije. Jer je vrlo dobro razrađena priča, možda malo i pre razrađena, jer je na trenutke bilo poprilično dosadno.

Interesantno u drugoj sezoni Marca Pola gotovo da i nema. Potpuno je na marginama, vrlo malo se pojavljuje i to što se pojavljuje većinom nije pretjerano važno.

Izgleda su uvidjeli, da se prvenstveno kao lik nije nešto dobro pokazao i uklopio, a onda i da je sve ovo ostalo, okolo njega, puno zanimljivije.

Glumci mi se od početka serije nisu svidjeli, nekako mi je njihova gluma bila poprilično ne uvjerljiva i loša, jedini izuzetak možda Benedict Wong, koji glumi Kublai Khan i njegova žena Empress Chabi, koju glumi Joan Chen.

Jako mi je žao što je ova serija ukinuta jer je imala ogroman potencijal, pogotovo u prvoj sezoni. Mislim da uopće nije trebalo toliko novaca trošiti da bi se napravila takve serija, jer nema tu ništa spektakularno, niti efekata, niti nekih pre skupih bitaka. I druga sezona je imala svojih svijetlih trenutaka, ali tu tek ne vidim čemu trošenje novaca jer gotovo da nema ni jedne bitke (ima jedna, ali vrlo kratka).

Nažalost iako mislim da je ova serija odlična, ne bi je preporučio nikome jer nije završena. Druga sezona je završena i događanja u njoj jesu riješena, ali serija nikako. Zapravo da stvar bude gora stali su na možda najzanimljivijem dijelu do sada.

Similar Posts