Recenzija: The Last Ship

Recenzija: The Last Ship (2014– )

Posada pomorskog razarača je prisiljena suočiti se sa stvarnošću, kada pandemija ubije većinu zemljine populacije. 

Žanr serije:

Akcija, drama, sci-fi

Kreator serije:

Steven Kane

Glumci:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell

 The Last Ship (2014) on IMDb

the last ship
The Last Ship

Serija The Last Ship sa svojom prvom sezonom je počela odlično. Jedan spoj, sci-fija i misterije, te globalne pandemije.

S gotovo nikakvim saznanjem što se događa oko njih na zemljanoj površini, brod zajedno s njegovim putnicima je prepušten gotovo sam sebi. Pametno smišljena priča, inače već često ispričane teme, ali na jedan potpuno drugačiji način, s odličnim dodatkom potpunog neznanja što se događa oko njih u svijetu.
Jedina mana prve sezone je kriminalno loš glavni protivnik, koji je ispao kao iz filma u vrijeme hladnog rata.

S druge strane druga i treća sezona na žalost nisu ni slične prvoj.

Druga sezona je još koliko toliko podnošljiva, mada je vrlo iritantno kako kapetan broda i jedan od najvažnijih, preostalih ljudi na svijetu, sudjeluje u gotovo svakoj misiji u kojoj se ne zna hoće li se izvući živi ili ne.

Uz to serija se od sci-fi, misterije pretvorila u čistu akciji s konstantnim pretjeranim napucavanjem.

Dok je treća sezona još gora. Još više akcije, izbacivanje nekih, možda i jedinih dobrih likova, negativci standardni Američki protivnici i slično.

Neprijatelji su im prvo Rusi, pa odmetnuti Irci, pa Kinezi, uz to u svakoj sezoni se pojavi po jedan, manji, negativac, koji nakon toga shvati kako su zapravo oni svi super, pa im ipak odluči pomoći i iskupiti se i očekivano pri iskupljenju umire.

Neki od značajnijih i poznatijih glumaca u seriji su Eric Dane (Grey’s Anatomy), Adam Baldwin (Full Metal Jacket, Serenity, Independence Day ), Rhona Mitra (Underworld: Rise of the Lycan, Shooter).

Serija do sada ima tri sezone i obnovljena je za četvrtu sezonu od 13 epizoda i petu sezonu od 10 epizoda, mada je ja osobno neću nastaviti pratiti.

Similar Posts