recenzija-serije-mars

Recenzija serije: Mars (2016– )

Prva ljudska misija sa Zemlje na Mars u 2033 pokušava kolonizirati crveni planet. 

Žanr serije:

Avantura, drama, sci-fi, dokumentarni

Kreator serije:

Everardo Gout

Glumci:

Jihae, Alberto Ammann, Clémentine Poidatz

 Mars (2016) on IMDb

recenzija-serije-mars
Mars

Igrana, dokumentarna mini serija, od šest epizoda, napravljena od strane National Geographica.

Interesantan oblik mini serije, koji je napravljen tako da se isprepliće 2016 godina kao dokumentarni dio i onda traže potvrdu toga što su ispričali u 2033 godinu kroz igrani dio serije.

U dokumentarnom dijelu se dosta oslanja na informacije i ljude iz NASE, te Elona Muska, dok igrani dio solidno obavljaju glumci Jihae, Alberto Ammann, Clémentine Poidatz i ostali.

Dokumentarni dio je solidan, u toliko koliko su stigli pokazati u tom dijelu, otprilike pola od tih šest epizoda, interesantni neki podaci, načini kako se to putovanje i ostanak planira i slično.

Lokacija snimanje je Budimpešta i još neki dijelovi Mađarske i te scene sa “Marsa” izgledaju odlično.

Lošiji dio serije je po meni ovdj igrani dio, jer tu su pravljene neke situacije takve samo zato da bi ispunilio dio pretpostavki dokumentarnog dijela. Dosta se često oslanja na sreću, a s druge strane pravljene su neke situacije katastrofa, koje su možda pretjerane, ne u smislu da se ne mogu dogoditi, nego su isforsirano ubačene kako bi nekako nadopunili onaj dokumentarni dio, a najviše me zasmetalo samoubojstvo, neću vam više o tome govoriti da ne bi bilo spojlera.

U svakom slučaju nije loša serija, pogotovo ljubitelji SF-a ju ne bi trebali propustiti, ne ovisno da li će im se svidjeti ili ne.

Kao što je u seriji i prikazano, to je najvjerojatnije bliska budućnost čovječanstva.

Similar Posts