preacher

Recenzija serije: Preacher (sezona1) (2016-)

Nakon nadnaravnog događaja u crkvi, svećenik koristi pomoć vampira kako bi pronašao Boga. 

Žanr serije:

Avantura, drama, fantazija

Kreator serije:

Sam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen

Glumci:

Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga

 Preacher (2016) on IMDb

Recenzija serije: Preacher
Preacher

Nova AMC-ova serija, vrlo dobro iz nekog razloga prihvaćena od gledatelja.

Iskreno ovo je jedna od najgorih serija što sam gledao prošle godine. Jednostavno užasno.

Počinje solidno, čini se kao neki horor iz 80tih, s hrpom krvi i ne potrebnog nasilja. Inače nikako nisam ljubitelj takvih filmova, ali vidim zašto bi se to svidjelo ljudima. Ono što je čak i kod tog dijela serije problem je to što kasnije ni toga nema. Gotovo uopće. Par scena ekstremnog, ne potrebnog i potpuno bez mozga napravljenog nasilja, ali i to u vrlo malim količinama. Dakle serija ne prolazi čak ni kao neki horor C produkcije.

Gluma je jako loša, vrlo rijetko se vidi išta kvalitetno, a jedino tko je u seriji fantastičan, glumac i lik, je Joseph Gilgun (vampir Cassidy), a čak ni to nisu uspjeli iskoristiti, jer je poprilično na marginama.

E sad malo o lošim stvarima, ako do sada nije bilo dovoljno.

Odmah praktički po početku serije dođu anđeli s neba i naravno anđeli kao anđeli odu s motornom pilom u crkvu izrezat svećenika, a što drugo. Tu ih spriječi vampir tako što ih ubije, ali anđeli ožive kasnije, ovo je vrlo važno, negdje DALJE od mjesta gdje su ubijeni.

Nakon toga dolazi neki drugi anđeo njih ubiti, a onda oni zajedno s Preacherom i vampirom ubijaju tog anđela. Svaki puta kada anđeo umre, njegovo tijelo se “klonira”, a leševi ostaju. Oni su se ubijali u jednoj sobi u motelu, tako da su na kraju jedva izašli van iz sobe koliko je na podu bilo leševa! E sad se vračam na ono od prije dakle kada su na početku ubijeni, redatelju nije odgovaralo da se kloniraju na istom mjestu, pa nisu, ali sada kada je valjda htio da ispadne smiješno onda su se klonirali gotovo na istom mjestu! Pa kako? Zašto? Redatelj ili redatelji mjenjaju u pola serije priču kako im odgovara?!

Cijeli grad voli Preachera, u idućoj epizodi svi zajedno ga idu ubiti. Nema ni jedne osobe koja to ne želi. Šerif stoji sa strane i gleda.

Nakon toga neki bogataš, izrešeta predstavnike neke velike firme, zovu iz firme gdje su, pa imali su nesreću i tako završi ta priča.

Recimo Ruth Negga (Tulip O’Hare), poubija more ljudi samo rukama i nogama u par sekundi, a onda od nekih starih konzervi napravi bazuku i sruši helikopter!

Takvih primjera ima još dosta, a vjerujte mi nisu uopće smiješni.

Uglavnom serija je potpuno ne realna, nema nikakve veze sa stvarnošću i mada je fantazija, nije pravljena tako, ne može se na trenutke praviti seriju kao realnu, normalnu, a onda u drugom trenutku opet kako nekome odgovara kao neku fantaziju.

Užas, definitivno drugu sezonu (najavljena je) neću gledati, a iskreno jako bi me iznenadilo da dođe do treće sezone.

Similar Posts