Sve što znamo o nadolazećoj Amazon 'Lord of the Rings' TV seriji! - Svijet filma

Sve što znamo o nadolazećoj Amazon ‘Lord of the Rings’ TV seriji!

Siguran sam da svi ljubitelji fantastike jedva čekaju ovu seriju, kao i nove informacije o njoj, a mi vam sada donosimo sve što smo do sada saznali i ovoj nadolazećoj, Amazon ‘Lord of the Rings’ TV seriji! Potencijalne radnje, budžet, broj sezona, mogući datum izlaska ‘Lord of the Rings’ TV serije i ostalo.

‘Lord of the Rings’ serija će imati 5 sezona

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Amazon ima samo dvije godine za započeti produkciju, što i nije tako puno kada se pogleda veličina serije. Ovaj komplicirani ugovor obuhvaća i New Line, te njihovu matičnu kompaniju Warner Bros. u slučaju da Amazon poželi koristiti nešto iz filmova, što nije bilo uključeno u knjigama.

Uz to, službeno je potvrđeno da se Amazon obavezao napraviti 5 sezona Lord of the Rings TV serije. Mi se samo možemo nadati da će biti toliko kvalitetno da će ići i više.

Hoće li Peter Jackson biti uključen u seriju?

Sve što znamo o nadolazećoj Amazon 'Lord of the Rings' TV seriji!

“O tome hoće li Peter Jackson biti uključen u seriju kao izvršni producent ostaje vidjeti i ovisi o njemu. Njegov odvjetnik Peter Nelson nije bio dio dogovaranja prava 2017 godine, ali je nedavno započeo razgovor između Petera i Amazona. “To je stvorenje vremena,” Nelson je rekao za Amazonov ugovor. “Živimo u eri gdje streaming platforme grade svoje programe. Mislim da Amazon uzima naglasak na franšizu. Također shvaćaju da zbog prevelike produkcije Tv serija moraju naći načina kako zadržati gledatelja na televiziji, a to možete napraviti s franšizama.”

Budžet od $1 milijarde!

Sve što znamo o nadolazećoj Amazon 'Lord of the Rings' TV seriji!

Kompanija je samo prava na seriju platila $250 milijuna, te će navodno budžet za produkciju i marketing biti $1 milijardu! Zaista nešto neviđeno do sada na malim ekranima.

Ian McKellen želi glumiti Gandalfa u novoj ‘Lord Of The Rings’ seriji

Sve što znamo o nadolazećoj Amazon 'Lord of the Rings' TV seriji!

U intervju za Graham Norton Show, Ian McKellen, koji je glumio Gandalfa u Peter Jackson filmovima, izjavio je da bi apsolutno volio reprizirati svoju ulogu u nadolazećoj seriji. Kada je upitan dali bi bio uznemiren da vidi drugog Gandalfa, on je rekao:

“Kako misliš drugi Gandalfa?”

McKellen je tada dodao da ništa nije potvrđeno oko njegovog povratka u Međuzemlje, zato što ga prvo moraju pitati:

“Nisam još pristao, zato što me još nitko nije pitao. Ali želite li vi reći da će ga netko drugi glumiti? Gandalfa je preko 7000 godina star, tako da ja nisam prestar.”

Hoće li The Lord of the Rings TV serija biti povezana s filmovima?

Sve što znamo o nadolazećoj Amazon 'Lord of the Rings' TV seriji!

U ovom trenutku nije baš jasno kada će serija biti smještena u odnosu na The Fellowship of the Ring film, ali ako bi serija trebala postojati negdje blizu početka tog filma, nekoliko glumaca i glumica, poput Cate Blanchett, Hugo Weaving, pa čak i Martin Freeman, bi mogli reprizirati svoje uloge iz The Hobbit i The Lord of the Rings trilogija. Točnije, ako Amazon ode još više unatrag i fokusira se na Saurona i građenje njegove vojske, mogli bi vratiti Blanchett i Weaving kao Lady Galadriel i Lord Elrond, obje priče tih likova su povezani s One Ring.

S druge strane, moguće je da se Amazon ne želi staviti u kut povezivanjem s Jacksonovim već unaprijed uspostavljenim kontinuitetom, koji sam po sebi dosta odstupa od Tolkienove Međuzemlje. Nadalje, The Hobbit trilogija – posebno The Desolation of Smaug i The Battle of the Five Armies – nisu tako dobro prihvaćeni kao što su The Lord of the Rings filmovi bili. Moguće je da je ljudima dosta Jacksonovih adaptacija i da žele novu adaptaciju koja uvodi vlastitu ikonografiju. To je vrlo vjerojatno ono u što Amazon cilja, pogotovo što ova serija treba konkurirati Game of Thrones seriji.

Ako Amazon odluči biti odvojen od Jacksonovih filmova, vrlo je moguće da će pratiti smjer Warner Bros. interaktivnih video igara iz ovih serija knjiga, koje su smještene u vrijeme između The Hobbit i The Lord of the Rings, a opet imaju dovoljno prostora uspostaviti svoju, osobnu priču. Igre Međuzemlja prate rangera Talion i Elven duha Celebrimbor dok pokušavaju izgraditi vojsku dovoljno jaku da pobjede Saurona. Amazon TV serija bi mogla pratiti sličnu priču, pa čak ako i ne baš točno ovaj primjer, dobar je pristup na koji su izbjegli filmove.

Amazonova Lord of the Rings prequel TV serija još je u ranim fazama razvoja, tako da i dalje jako puno pitanja ostaje neodgovorenih. Ipak, s obzirom na to da je Amazon odmah naručio nekoliko sezona serije (i obavezao se napraviti ih), vrlo je vjerojatno da imaju smjer u kojem žele ići. Mi ćemo ipak morati pričekati još malo da vidimo hoće li se serija moći nositi s legendarnom Lord of the Rings trilogijom filmova ili ne.

Similar Posts