Recenzija: Origin (2018-)

Pogledali smo prvu sezonu nove YouTube znanstveno-fantastične serije, Origin. Našu recenziju prve sezone serije Origin pročitajte u članku. 

Žanr serije:

Sci-fi

Kreator:

Mika Watkins

Glumci:

Philipp Christopher, Tom Felton, Nora Arnezeder

Radnja ukratko:

Skupina stranaca bori se za opstanak na svemirskom brodu koji vodi prema udaljenom planetu.

Origin je Američka znanstveno-fantastična serija kreatora Mika Watkins, koja je premijeru imala 14. studenog na YouTube Premium. Watkins je bio i scenarist serije, te izvršni producent uz Andy Harries, Paul W. S. Anderson, Rob Bullock, Suzanne Mackie, Josh Appelbaum, André Nemec, Jeff Pinkner i Scott Rosenberg.

Serija započinje misterioznim buđenjem jednog od članova posade, te misterioznim i napetim događanjima na svemirskom brodu koji ih je trebao odvesti na novu ‘Zemlju’. Vrlo brzo se bude i ostali članovi, te polako kroz svaku epizodu serije saznajemo po nešto o likovima koje pratimo. I dok je misterija i napetost na brodu uglavnom interesantna, te pozadinske priče likova – što smo često mogli u serijama vidjeti, a najbolji primjer je Lost – su nažalost uglavnom poprilično loše i ni najmanje zanimljive. Namijenjene su kako bi nas šokirale i otkrile nam neke mračne tajne naših putnika, ali slabo su u tome uspjele.

Neki od likova su dobri ili bolje rečeno podnošljivi, ali neki su nažalost poprilično glupi i jednostavno ih je teško gledati. Isto je i s njihovim pričama, neke su u stilu odličnih priča iz Black Mirror serije, dok su druge poprilično loše i ne zanimljive. Također nemam osjećaj da te priče drže konstantu te da se uopće odvijaju u isto vrijeme, pa te tehnologije nemaju baš puno smisla, sve je ekstremno razvijeno i u odvija se u budućnosti, ali ipak jedan od likova praktički rukama odčepljuje wc – čini se kako se neke stvari ne mijenjaju.

Što se tiče događaja na brodu, to je uglavnom dobro napravljeno, pogotovo bi se moglo svidjeti ljubiteljima znanstvene-fantastike s mrvicama horora. Iako je sve to već puno puta viđeno, Alien, Life, a možda najbolji opis bi bio The Thing (1982) samo u svemiru. Ništa posebno novo, ništa originalno, ali ipak nešto što ja uživam gledati.

I dok sve to nije bilo tako loše, ne vidim što serija ima dalje raditi ako se ne planira maknuti s broda. Tako da se nadam da ako do iduće sezone dođe, da ćemo vidjeti planet na koji su krenuli, te da će se tamo susretati s novim problemima.

Zadnja epizoda mi je nažalost i najgori dio serije. Bila je ‘make it or break it’ – cijelo vrijeme sam razmišljao da mi je serija za ocjenu sedam, a išlo je prema osam, do posljednje epizode kada sam se ipak odlučio za šesticu koju sam joj i dao. Šteta, nema puno dobrih sf serija, pa može se reći da je ova uglavnom prosječna, ali ipak se nadam drugoj sezoni i nastavku svemirske misterije Origin serije.

Trailer serije Origin

Similar Posts