Nastavljamo s našom rubrikom, 15 Najboljih serija 21 stoljeća, po žanrovima. Ovog puta na redu su znanstveno-fantastične serije. Vjerujem da će kao i do sada biti neke koje smo možda zaboravili ili predvidjeli, ali sigurno je da su i ove serije fantastične. Kako bi malo smanjili izbor, stavljamo samo one koje su počele u 21 stoljeću (od 2001 godine na dalje). Kao i uvijek pišite u komentarima vaša mišljenja. 

Prije nego počnem naglasio bi da je često teško točno odrediti žanr većini ovih serija. Kako ne bi ja bio onaj koji izmišlja žanrove serija, vodio sam se IMDb i wiki, pa ako netko želi provjeravati može na ta dva mjesta.

Sense8 (2015–2018)

Sense8 (2015–2018)

Kreator: J. Michael Straczynski, Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Glume: Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai

Radnja ukratko: Grupe ljudi diljem svijeta su odjednom povezane mentalno i moraju naći način kako preživjeti od onih koji ih love i smatraju svjetskom opasnosti.

Black Mirror (2011– )

Black Mirror - Traileri za Dvije epizode, četvrte sezone! - Svijet filma

Kreator: Charlie Brooker

Glume: Hannah John-Kamen, Michaela Coel, Beatrice Robertson-Jones

Radnja ukratko: Usredotočuje se na tamne i satiričke teme koje istražuju suvremeno društvo, osobito s obzirom na neočekivane posljedice novih tehnologija.

Stargate: Atlantis (2004–2009)

Kreator: Robert C. Cooper, Brad Wright

Glume: Joe Flanigan, Rachel Luttrell, David Hewlett

Radnja ukratko: Internacionalni tim znanstvenika i vojnog osoblja pronalazi Stargate mrežu u Pegasus Galaksiji i dolazi lice u lice s novim, snažnim neprijateljem, The Wraith.

The Man in the High Castle (2015– )

Kreator: Frank Spotnitz

Glume: Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rufus Sewell

Radnja ukratko: Pogled u alternativnu prošlost Sjeverne Amerike. Kakav bi život bio da su u WWII Nacisti pobijedili.

Humans (2015– )

Kreator: Sam Vincent, Jonathan Brackley

Glume: Gemma Chan, Katherine Parkinson, Lucy Carless

Radnja ukratko: U paralelnoj sadašnjosti gdje je obavezna naprava za svako kućanstvo ‘Synth’ – visoko razvijen robotski sluga koji je toliko sličan stvarnom čovjeku da pretvara način na koji mi živimo.