Jonah Hill filmovi

Jonah Hill filmovi – Top 10 najboljih

Jonah Hill filmovi uglavnom su “go-to” filmovi mnogima, odnosno filmovi za kojima posežemo u trenucima kada se želimo nasmijati. 

Jonah Hill je američki glumac rođen 20. prosinca 1983. godine u Los Angelesu. Radi se o zaista talentiranom glumcu kojeg smo vidjeli u raznim tipovima uloga, ali žanr koji je obilježio njegovu karijeru su ipak komedije. Zanimljivo je da je svoju prvu filmsku ulogu dobio 2004. godine i to zato što se uspio predstaviti Dustinu Hoffmanu koji mu je sredio audiciju.

Iako je Jonah Hill davao glas u mnogim animiranim hitovima kao što su How to How to Train your Dragon, Lego filmovi i Sausage Party, odlučili smo se ne uključiti te filmove na ovaj popis, već se fokusirati samo na igrane filmove u kojima zapravo i možemo vidjeti Hilla na djelu.

Bez puno duljenja, ovo su najbolji Jonah Hill filmovi:

10. Don’t Look Up (2021) 

Don’t Look Up

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Adam McKay 
Glumci: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Maryl Streep, Jonah Hill 
Radnja ukratko: Dvoje astronoma otkrije ogroman komet koji će potencijalno udariti u Zemlju i izazvati kataklizmu te pokušavaju obavijestiti ljude o tome. Međutim, iz nekog razloga, pomalo je komično koliko ih nitko ne želi ozbiljno shvatiti i saslušati. Mnogi su povukli paralelu između ove situacije s kometom i pandemije koronavirusa koja je bila na svome vrhuncu u trenutku kada je izašao ovaj film. 

9. This is the End (2013)

This is the End

Žanr: Komedija, fantazija 
Redatelj: Evan Goldberg, Seth Rogen 
Uloge: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen   
Radnja ukratko: James Franco odlučio je održati zabavu u svom domu dok se istovremeno vani počinje odvijati pravi scenarij apokalipse. Film prati komične reakcije i ponašanja ovih filmskih zvijezda dok s neizvjesnošću pokušavaju odgonetnuti što se događa i kako preživjeti. 

8. War Dogs (2016)

War Dogs

Žanr: Komedija, krimi, biografski 
Redatelj: Todd Phillips 
Uloge: Jonah Hill, Miles Teller, Jason Smilovic  
Radnja ukratko: Kao i mnogi filmovi po istinitoj priči, ovaj film ima neke elemente “umjetničke slobode”, a govori o Davidu Packouzu (Miles Teller) i Efraimu Diveroliju (Jonah Hill), dvojcu koji je dobio tri milijuna dolara od američke vlade kako bi financirao njihove trupe u Afganistanu.

7. The Sitter (2011)

The Sitter

Žanr: Komedija 
Redatelj: David Gordon Green 
Uloge: Jonah Hill, Ary Graynor, Sam Rockwell 
Radnja ukratko: Noah (Jonah Hill) je mladić koji je trenutno bez prihoda, a njegova majka predloži mu da bi trebao pokušati s čuvanjem djece. Nakon što malo negoduje, prihvaća čuvati troje djece majčine prijateljice i njezinog muža. Usred njegova novog posla, djevojka koja mu se sviđa obeća mu seks ako joj na zabavu na kojoj je ona trenutno donese kokain. Tu kreće urnebesna avantura Noaha i troje mališana. 

6. Cyrus (2010)

Cyrus

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Jay Duplass, Mark Duplass 
Uloge: John C. Reilly, Marisa Tomei, Jonah Hill 
Radnja ukratko: John (John C. Reilly) je rastavljen muškarac, a Molly (Marisa Tomei) samohrana majka. Oni se upoznaju na zabavi zajedničkih prijatelja te se svide jedno drugome. Nakon što se njihov odnos počinje razvijati u pravom smjeru, vrijeme je da Molly Johna upozna sa svojim sinom Cyrusom (Jonah Hill). 

5. True Story (2015)

True Story

Žanr: Kriminalistički, drama, biografija 
Redatelj: Rupert Gold 
Uloge: James Franco, Jonah Hill 
Radnja ukratko: Novinar New York Timesa, Michael Finkel (Jonah Hill), gubi posao kada se otkrije da nije bio posve istinit u jednom od članaka koje je napisao. Njegov svijet postane još tmurniji kada sazna da je žrtva krađe identiteta. Čovjek po imenu Christian Longo (James Franco) preuzeo je Finkelovo ime te je u međuvremenu optužen za ubojstvo vlastite obitelji. Finkel u svemu tome vidi priliku za novim početkom te odluči saslušati priču koju Longo ima za ispričati. 

4. The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street

Žanr: Kriminalistički, drama, komedija 
Redatelj: Martin Scorsese 
Uloge: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie 
Radnja ukratko: Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) 1987. godine počinje raditi u brokerskoj tvrtki na Wall Streetu. Do ranih 1990-ih, dok je još bio u svojim 20-ima, Belfort osniva vlastitu tvrtku, Stratton Oakmont. Zajedno sa svojim pomoćnikom i skupinom brokera koja ne djeluje baš profesionalno, Belfort zaradi ogromno bogatstvo prevarom bogatih investitora za milijune. Međutim, u njegovo carstvo seksa, droge i uzbuđenja, umiješaju se razne državne institucije kao FBI i SEC. 

3. 21 Jump Street (2012)

21 Jump Street

Žanr: Komedija, akcija, krimi 
Redatelj: Phil Lord i Christopher Miller 
Uloge: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube, Brie Larson  
Radnja ukratko: Dva policajca koja nikako nisu ostvarila svoj puni potencijal, Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum), zbog svog mladolikog izgleda dobiju priliku otići na tajni zadatak s lažnim identitetima. Radi se o pohađanju srednje škole u kojoj netko prodaje drogu kakva dosad nije viđena. U njihovoj misiji susreću se s nekim od urnebesnih problema koje su ostavili za sobom jednom kada su završili srednju školu. 

2. Moneyball (2011)

Moneyball

Žanr: Drama, sportski 
Redatelj: Bennett Miller 
Uloge: Brad Pitt, Jonah Hill, Robin Wright 
Radnja ukratko: Billy Beane (Brad Pitt) je sportski direktor baseball kluba Oaklans A’s. Budžet koji njegova ekipa ima za dovođenje novih igrača poprilično je skroman. Iz tog se razloga odluči okrenuti mladom, ali izuzetno inteligentnom Peteru Brandu (Jonah Hill) koji je kreirao kompjuterski algoritam koji mu može pomoći predvidjeti kakve će koji igrač ostvarivati brojke u nadolazećoj sezoni. 

1. Superbad (2007)

Superbad

Žanr: Komedija 
Redatelj: Greg Mottola 
Uloge: Michael Cera, Jonah Hill, Seth Rogen, Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse
Radnja ukratko: Seth (Jonah Hill) i Evan (Michael Cera) su najbolji prijatelji koji su pred završetkom srednje škole. Isplanirali su kako će djevojkama koje im se sviđaju osigurati alkohol na jednoj od zadnjih srednjoškolskih zabava. Međutim, stvari definitivno neće ići po planu te ovaj dvojac zajedno sa svojim trećim prijateljem Fogellom (Christopher Mintz-Plasse) upada u neke nevjerojatne nedaće koje uključuju razne sumnjive tipove, kao i policiju. 

Similar Posts