10 Najboljih filmova Emma Stone

10 Najboljih filmova Emma Stone

Donosimo vam 10 najboljih filmova Američke glumice i Oscarovke Emme Stone. Koji su vama najbolji njezini filmovi?

Emily Jean Stone (rođena 06. studenog 1988.) Američka je glumica. Osvojila je Oscara za Najbolju glumicu u filmu La La Land (2016), a godinu dana prije je bila nominirana za Najbolju sporednu glumicu u filmu Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014). Osim Oscara, osvojila je BAFTA Award i Golden Globe, te je 2017. godine bila najplaćenija glumica na svijetu.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Emme Stone:

10. Gangster Squad (2013)

Gangster Squad (2013)

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: Ruben Fleischer

Glumci: Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone

Radnja ukratko: Izvrsna glumačka ekipa vodi nas u Los Angeles 40-ih i 50-ih godina. Vodi se brutalna borba između gangstera i policije… Sean Penn utjelovio je jednog od najozloglašenijih kriminalaca svih vremena. A policajci nikada nisu bili markantniji i opasniji! Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Josh Brolin, Michael Pena, Robert Patrick utjelovljuju policajce koji riskiraju svoje živote u okrutnoj borbi do posljednjeg daha.
Bez imena… Bez znački… Bez milosti…

9. The Croods (2013)

The Croods (2013)

Žanr: Animacija, akcija, avantura

Redatelj: Kirk DeMicco, Chris Sanders

Glumci: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone

Radnja ukratko: CROODS je animirana avanturistička komedija koja prati život prve moderne obitelji na putovanju života. Špilja koja je bila njihov dom uništena je, a isto prijeti većini svijeta koji poznaju, pa su prisiljeni krenuti na prvo obiteljsko putovanje u povijesti. Prolazeći kroz generacijske sukobe i preživljavajući seizmičke poremećaje otkrit će vrli novi svijet pun fantastičnih stvorenja i budućnost koja nadilazi sve što su mogli zamisliti. Dinamika obitelji, mada se događa pred više milijuna godina, jako nam je bliska.

8. Easy A (2010)

Easy A (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Will Gluck

Glumci: Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley

Radnja ukratko: Nestašna komedija u režiji Willa Glucka sa šarmantnom glumačkom postavom koju predvode Emma Stone, Stanley Tucci, Lisa Kudrow, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Malcolm McDowell i Amanda Bynes. Nakon što se pročuje da je inače simpatična srednjoškolka Olive Penderghast (Stone) lagala o gubitku svoje vlastite nevinosti, ona započinje vjerovati kako se njezin život razvija identično kao i onaj glavne junakinje u knjizi „The Scarlet Letter“ koju istovremeno obrađuje za lektiru. Međutim, ubrzo će Olive odlučiti iskoristiti glasinu kako bi poboljšala svoj društveni i financijski status na sveopće iznenađenje mnogih.

7. Superbad (2007)

10 Najboljih filmova Emma Stone

Žanr: Komedija

Redatelj: Greg Mottola

Glumci: Michael Cera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco

Radnja ukratko: Upozoravajuća priča o odrastanju dvojice društveno neprilagođenih dječaka na kraju
srednje škole. Njih dvojica su smiješno zavisni jedan od drugog – no, kako su upisali različite fakultete prisiljeni su početi razmišljati o životu bez onog drugog. Evan (Michael Cera) simpatičan je, pametan, i većinu vremena užasnut od straha. Seth (Jonah Hill) je prostak, naprasit, i potpuno opsjednut temom ljudske seksualnosti. Ovo je priča o njihovim propalim pokušajima da preokrenu svoj potpuno neuspješan odnos sa djevojkama, koji ih prati cijeli život, u jednoj jedinoj paničnoj večeri… groznoj, ponižavajućoj večeri koja će vas nasmijavati ostatak vašeg života.

6. The Amazing Spider-Man (2012) / The Amazing Spider-Man 2 (2014)

The Amazing Spider-Man (2012)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: Marc Webb

Glumci: Andrew Garfield, Emma Stone

Radnja ukratko: Nakon što Peter Parkera ugrize genetski modificiran pauk, on dobiva novonastale, nalik pauka moći i kreće u rješavanje misterije oko smrti njegovih roditelja. / S dolaskom Electra (Jamie Foxx), Peter će se morati suočiti sa zlotvorom puno moćnijim od njega samog. A kada se u grad vrati i njegov stari prijatelj Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter će shvatiti da sve njegove neprijatelje povezuje jedna stvar: korporacija OsCorp.

5. Zombieland (2009) / Zombieland: Double Tap (2019)

Žanr: Avantura, komedija, horor

Redatelj: Ruben Fleischer

Glumci: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson, Bill Murray

Radnja ukratko: Radnja ove horor-komedije prati dvojicu muškaraca koji su našli način kako preživjeti u svijetu preplavljenom zombijima. Columbus je veliki trtaroš – no kad prijeti opasnost da te pojedu zombiji, strah može spasiti život. Tallahasse, agresivni ubojica zombija, ima samo jednu želju – pojesti posljednju čokoladicu na Zemlji. Kad im se priključe Wichita i Little Rock, koji su i sami pronašli jedinstvene načine preživljavanja u carstvu zombija, morat će odlučiti što je gore – pomoći jedni drugima ili prepustiti se zombijima. / Columbus, Tallahasse, Wichita i Little Rock sele se u srce Amerike dok se bore protiv evoluiranih zombija, preživjelih kolega i rastućih problema njihove improvizirane obitelji.

4. Crazy, Stupid, Love. (2011)

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Glenn Ficarra, John Requa

Glumci: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Radnja ukratko: Cal Weaver ima četrdeset i koju i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna da ge supruga vara i želi razvod, njegov “savršen” život brzo se raspada. Što je još gore, u današnjem svijetu samaca, Cal koji na spojeve nije izlazio zadnjih nekoliko desetljeća, ispada potpuno neprilagođen. Nesretnog Cala za svog štićenika uzima Jakov Palmer, frajer koji poznaje igru. Upoznaje ga s brojnim mogućnostima koje se nude: žene željne flerta, muška opijanja i osjećaj za stil kojeg nude mladenački dućani. Unatoč potpunoj promjeni životnog stila i novim osvajanjima, jednu stvar Cal ne može promijeniti – svoje srce, koje ga vodi natrag do mjesta gdje je njega sve počelo.

3. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

10 Najboljih filmova Emma Stone

Žanr: Komedija, drama

Redatelj: Alejandro G. Iñárritu

Glumci: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

Radnja ukratko: Keaton igra holivudskog glumca na zalasku karijere poznatom po svojoj herojskoj ulozi u borbi da na Broadway postavi adaptaciju priče Raymonda Carvera.

2. The Help (2011)

The Help (2011)

Žanr: Drama

Redatelj: Tate Taylor

Glumci: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer

Radnja ukratko: Skeeter (Stone) je djevojka s juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac. Okreće živote svojih prijatelja i mali Mississippi naopačke kada odluči intervjuirati crnkinje koje su provele svoje živote brinući za istaknute južnjačke obitelji. Aibileen (Davis) je Skeeterina najbolja prijateljica, domaćica, koja se na užas njenih prijatelja u usko povezanoj crnačkoj zajednici usudila progovoriti prva. Unatoč tome što njihovo dugotrajno poznanstvo visi u zraku, ona i Aibileen nastavljaju suradnju, a uskoro dolaze i druge sumještanke koje žele ispričati svoju priču.

1. La La Land (2016)

Žanr: Komedija, drama, mjuzikl

Redatelj:

Damien Chazelle

Glumci: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Radnja ukratko:

U filmu Gosling igra jazz glazbenika koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Emma Stone), nakon čega uslijedi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smještena je u Los Angeles s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.

Druge je zanimalo i ovo...