Gladiator (2000)

Gladiator 2 u izradi s Ridley Scottom

Redatelj Ridley Scott se vraća u arenu napraviti nastavak svog Oscarom nagrađenog Gladiator filma iz 2000. godine.

Prema Deadline, Scott je “krenuo prema naprijed” s nastavkom Gladiatora u kojem je glumio Russell Crowe, a film je osvojio čak 5 Oscara, uključujući one za Najbolji film i Najboljeg glavnog glumca. The Town i Hunger Games scenarist Peter Craig će pisati scenarij za Gladiator nastavak, a Scott bi trebao biti redatelj.

Povezano: Najbolji epski filmovi

Gladiator (2000)

Unatoč činjenici da je Croweov glavni lik Maximus umro na kraju filma, nastavak će i dalje nastaviti istu priču. Film će pratiti Lucius, sina od Lucilla (Connie Nielsen). Ako se sjećate, Lucius je također bio povezan s glavnim negativcem filma Commodus (Joaquin Phoenix), sinom Rimskog vođe Marcus Aureliusa. Prije nego je Maximus umro, spasio je život Luciusu i Lucilli, što je ostavilo snažan utjecaj na dečka.

Čini se kako DreamWorks, studio iza originalnog Gladiator filma, nije povezan s nastavkom. Paramount će biti studio koji će razvijati nastavak, a Universal će ga ponovno distribuirati. Scott Free, Ridley Scottova produkcijska kuća će producirati projekt.

Za sada, nema potencijalnog datuma izlaska Gladiator 2 filma i teško je uopće nagađati kada bi mogao izaći, s obzirom na razne Scottove obaveze. Filmaš trenutno radi na novoj TV seriji Raised By Wolves za TNT. Također je povezan s igranim filmovima poput Merlin origin priče za Disney i Scarlett Johansson drami o foto-novinarki Lyndsey Addario. Nema informacije gdje bi tu ti mogao upasti Gladiator 2.

I dok je Gladiator osvojio 5 Oscara, ukupno je nominiran za 11. Film je zaradio $187 milijuna u Americi i $460 milijuna u kino dvoranama diljem svijeta.

Mislite li da Gladiator treba nastavak? Hoćete li ga ići gledati kada izađe? Napišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Druge je zanimalo i ovo...