Peticija da se Amber Heard izbaci iz ‘Aquaman 2’ došla do skoro milijun potpisa

Peticija da se Amber Heard izbaci iz ‘Aquaman 2’ došla do skoro milijun potpisa

Peticija za uklanjanje Amber Heard iz Aquamana 2 doseže preko 900.000 potpisa. Heard se prvi put pojavila kao Mera, princeza od Xebela, jednog od podvodnih kraljevstava, u Justice League iz 2017. Nastavila je reprizirati svoju ulogu naspram Jasona Momoe u filmu Aquaman iz 2018. godine, sada DC-jevom filmu s najvećom zaradom svih vremena. Heard se zvanično još uvijek treba vratiti u Aquaman 2 2022. godine.

Heard je u posljednje vrijeme središte kontroverze s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom. Depp i Heard, koji su se upoznali na snimanju filma The Rum Diary iz 2011. godine, vjenčali su se na Deppovom privatnom otoku na Bahamima 2015. Nakon podnošenja zahtjeva za razvod 2016. godine, Heard je pribavila zabranu pristupa Deppu, optuživši ga za fizičko i verbalno zlostavljanje. Među ostalim optužbama protiv glumca bilo je Deppa koji je pokušao otpustiti Hearda iz Aquaman i spriječiti je da bude angažirana na drugim projektima Warner Brosa. Svi zabrinjavajući navodi doveli su do kritika zbog Deppa koji je 2016. godine glumio Grindelwalda u filmovima Fantastic Beasts. Depp je tužio Heard zbog klevete 2019. godine, nakon što je napisala članak za The Washington Post tvrdeći da je žrtva obiteljskog nasilja tijekom njihovog kratkotrajnog braka. Depp je tužio i britansku publikaciju The Sun nakon što su ga u jednom od svojih članaka nazvali “zlostavljačem žena”. Slučaj je krenuo na suđenje u srpnju, a prošlog je ponedjeljka sudac presudio protiv Deppa, navodeći da postoji dovoljno dokaza koji podržavaju Heardine tvrdnje. Ubrzo nakon toga, Depp je najavio da je od njega zatraženo da podnese ostavku na Fantastic Beasts 3, a studio je potvrdio da će biti tražen novi glumac.

Odluka je dovela do bijesa obožavatelja koji su pokrenuli internetsku peticiju tražeći da Heard bude otpuštena iz Aquaman 2, vjerujući da bi se Heard trebala suočiti s istim posljedicama kao Depp, ako ne i većim. Peticija Change.org pod nazivom “Uklonite Amber Heard iz Aquamana 2” dosegla je preko 900 tisuća potpisa. Peticija glasi:

Johnny Depp je razotkrio Amber Heard kao nasilnika u obitelji. U svojoj parnici od 50 milijuna američkih dolara Johnny Depp opisuje mnoge slučajeve obiteljskog zlostavljanja koje je pretrpio od svoje (tada) supruge Amber Heard, uključujući jedan incident u kojem ga je udarila dvaput u lice i drugi u kojem mu je bocom votke razbila prst, a prst mu je morao biti kirurški spojen. Ožiljak od toga nosit će do kraja života.

U peticiji se također ističe da je Heard bila uhićena još 2009. zbog obiteljskog zlostavljanja svog bivšeg partnera, napominjući narav glumice. Također tvrdi da je Heard pokušala uništiti Deppovu karijeru od razvoda, lažno tvrdeći da je zlostavljana i da je povučena iz projekata. Peticija se odnosi na nasilničko ponašanje za koje je Depp optužio Heard tijekom njegovog sudskog postupka.

Budući da je peticija gotovo dosegla milijun potpisa, jasno je da Depp ima mnogo pristaša koji žele vidjeti kako Heard čeka ista sudbina, ako ne i gora. Zanimljivo je da se Warner Bros. izjasnio i o franšizi Harry Potter i o proširenom svemiru DC. Iako je Heard nedavno ponovno snimila svoje scene za Snyderovu verziju Justice League, Warner Bros. bi na kraju mogao zatražiti od Heard da napusti Aquaman 2.

Similar Posts