10 Najboljih filmova Anne Hathaway

Anne Hathaway filmovi – Top 10 najboljih

Anne Jacqueline Hathaway (New York, 12. studenog, 1982.), američka glumica i pjevačica. Pozornost na sebe skrenula je 2001. ulogom u filmu Princezini dnevnici. Časopis FHM pozicionirao ju je 2009. na 9. mjesto najzgodnijih žena svijeta.

Anne Hathaway osvojila je Oscara za Najbolju sporednu glumicu u filmu Les Misérables (2012), te razne druge nagrade poput Golden Globe, British Academy Film Award i Emmy. Njezini filmovi su zaradili $6.4 milijardi diljem svijeta.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Anne Hathaway.

Anne Hathaway filmovi – 10 najboljih

10. Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland (2010)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija
Redatelj: Tim Burton
Glumci: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Iz radionice snova vizionarskog redatelja Tim Burtona dolazi epska 2D fantastična avantura Alisa u Zemlji Čudesa, čarobna i maštovita adaptacija jedne od najomiljenijih priča svih vremena. Johnny Depp predvodi vrhunsku glumačku postavu kao Ludi Klobučar i Mia Wasikowska kao devetnaestogodišnja Alisa, koja se vraća u ekscentrični svijet koji je prvi put posjetila kao djevojčica, gdje je čekaju prijatelji iz djetinjstva: Bijeli Zec, Tweedledee i Tweedledum, Puh, osebujna gusjenica, Češirska mačka, te naravno, Ludi Klobučar. Alisa kreće na fantastično putovanje kako bi otkrila svoju pravu sudbinu i zaustavila teror Crvene Kraljice.

9. Rio (2011)

Rio (2011)

Žanr: Animacija, avantura, komedija
Redatelj: Carlos Saldanha
Glumci: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, George Lopez

Radnja ukratko: Blu je rijetki makao papagaj, možda posljednji od svoje vrste na svijetu. Simpatičan je to štreberski papagaj koji ne zna letjeti i uživa kao ljubimac u svom domu u hladnoj Minnesoti. Sa svojom će se vlasnicom Lindom uputiti u ludu avanturu u egzotični i čarobni Rio kako bi upoznao Jewel i spasio svoju vrstu od izumiranja. Putem će upoznati nevjerojatne prijatelje i otkriti pravog heroja u sebi.

8. Becoming Jane (2007)

Becoming Jane (2007)

Žanr: Biografija, drama, romantika
Redatelj: Julian Jarrold
Glumci: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters

Radnja ukratko: Jane Austen( Anne Hathaway) zapalila je svijet svojim riječima, mudrošću i razboritosti. Ali i kroz njezin život plamtjela je ljubav i strast. Sa 20 godina zaljubila se u Toma Lefroya (James McAvoy), a njihova veza priča priču jednako realnu i romantičnu kao i njezina najznačajnija djela. Becoming Jane opisuje ljubav u mladom životu Jane Austen. To je priča o ljubavi, romantici, intrigama i dužnosti, koja obuhvaća novac, obitelj i prijateljstvo. Priča dotiče dobrotu, veličinu i ingenioznost. Zapravo to je sve ono što opisuje Jane.

7. One Day (2011)

One Day (2011)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Lone Scherfig
Glumci: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

Radnja ukratko: Nakon provedene zajedničke noći na dan diplome, Dexter i Em u godinama koje slijede, na taj isti datum, život odvodi u raznim smjerovima. Nekad su bili zajedno, nekad nisu, i to na isti dan.

6. The Intern (2015)

The Intern (2015)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Nancy Meyers
Glumci: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo

Radnja ukratko: U ovoj komediji o 70-godišnjem umirovljeniku Benu, koji je pritom i udovac te se osjeća vrlo beskorisno živeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu. Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živahnost u svoj život, odluči se zaposliti kao pripravnik uredništva modnoga časopisa!

5. The Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada (2006)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: David Frankel
Glumci: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier

Radnja ukratko: Andy (Anne Hathaway) je mlada djevojka iz provincijskog gradića kojoj je životni san raditi za modni časopis ’Runway’. Taj san joj se i ostvari, nakon što se zaposli kao pomoćnica visokopozicionirane urednice Mirande Priestley (Meryl Streep).

Međutim, ono čega neiskusna Andy ni u ludilu nije bila svjesna je da će joj taj posao oduzeti apsolutno sve – privatni život svest će joj se na nulu, slobodnog vremena imat će samo za spavanje, a poslovi koje će obavljati za rigoroznu Mirandu nisu niti izbliza toliko vezani za časopis ’Runway’, koliko za privatne stvari njezine stravične šefice koja je u ponekim trenucima natjerava čak i da joj ode kući prošetati psa. Jedina stvar koju Andy drži na tom poslu je modna revija u Parizu na koju ju je Miranda pozvala i na kojoj bi se možda mogla ukazati prilika za napredovanje u karijeri.

4. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain (2005)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Ang Lee
Glumci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Radnja ukratko: Priča o dvojici mladića ,radniku na ranču te rodeo kauboju, koji se sretnu u ljeto 1961. te se neočekivano povežu u doživotnoj vezi koja je puna komplikacija, radosti i tragedija.. NOVI FILM VELIKOG ANG LEE-ja

3. Les Misérables (2012)

Les Misérables (2012)

Žanr: Drama, povijesni, mjuzikl
Redatelj: Tom Hooper
Glumci: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Radi se o revolucionarnoj priči u kojoj se bivši zatvorenik Jean Valjean, nakon odsluženja kazne u zatvoru (gdje se našao zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj), pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. No, radnja se odvija u vrijeme Pariškog ustanka, 1832. godine, pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.

2. The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012)

Žanr: Akcija, triler, superhero
RedateljChristopher Nolan
Glumci: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Osam godina nakon Jokerove vladavine anarhije, Dark Knight, uz pomoć zagonetne Seline, prisiljen je od iz svog izgnanstva kako bi spasio Gotham City, sada na rubu potpunog uništenja, od brutalnog terorističkog nasilnika Bane.

1. Interstellar (2014)

Interstellar (2014)

Žanr: Avantura, drama, sci-fi
Redatelj: Christopher Nolan
Glumci: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Radnja ukratko: Kada dođe kraj našem životu na Zemlji, tim istraživača krenut će u najvažniju misiju u povijesti čovječanstva: na put izvan granica naše galaksije kako bi otkrili postoji li budućnost za ljude među zvijezdama.

Similar Posts