Donosimo vam 10 najboljih filmova Američke glumice i pjevačice Anne Hathaway. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Anne Jacqueline Hathaway (New York, 12. studenog, 1982.), američka glumica i pjevačica. Pozornost na sebe skrenula je 2001. ulogom u filmu Princezini dnevnici. Časopis FHM pozicionirao ju je 2009. na 9. mjesto najzgodnijih žena svijeta.

Osvojila je Oscara za Najbolju sporednu glumicu u filmu Les Misérables (2012), te razne druge nagrade poput Golden Globe, British Academy Film Award i Emmy. Njezini filmovi su zaradili $6.4 milijardi diljem svijeta.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Anne Hathaway:

10. Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland (2010)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: Tim Burton

Glumci: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Iz radionice snova vizionarskog redatelja Tim Burtona dolazi epska 2D fantastična avantura Alisa u Zemlji Čudesa, čarobna i maštovita adaptacija jedne od najomiljenijih priča svih vremena. Johnny Depp predvodi vrhunsku glumačku postavu kao Ludi Klobučar i Mia Wasikowska kao devetnaestogodišnja Alisa, koja se vraća u ekscentrični svijet koji je prvi put posjetila kao djevojčica, gdje je čekaju prijatelji iz djetinjstva: Bijeli Zec, Tweedledee i Tweedledum, Puh, osebujna gusjenica, Češirska mačka, te naravno, Ludi Klobučar. Alisa kreće na fantastično putovanje kako bi otkrila svoju pravu sudbinu i zaustavila teror Crvene Kraljice.

9. Rio (2011)

Rio (2011)

Žanr: Animacija, avantura, komedija

Redatelj: Carlos Saldanha

Glumci: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, George Lopez

Radnja ukratko: Blu je rijetki makao papagaj, možda posljednji od svoje vrste na svijetu. Simpatičan je to štreberski papagaj koji ne zna letjeti i uživa kao ljubimac u svom domu u hladnoj Minnesoti. Sa svojom će se vlasnicom Lindom uputiti u ludu avanturu u egzotični i čarobni Rio kako bi upoznao Jewel i spasio svoju vrstu od izumiranja. Putem će upoznati nevjerojatne prijatelje i otkriti pravog heroja u sebi.

8. Becoming Jane (2007)

Becoming Jane (2007)

Žanr: Biografija, drama, romantika

Redatelj: Julian Jarrold

Glumci: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters

Radnja ukratko: Jane Austen( Anne Hathaway) zapalila je svijet svojim riječima, mudrošću i razboritosti. Ali i kroz njezin život plamtjela je ljubav i strast. Sa 20 godina zaljubila se u Toma Lefroya (James McAvoy), a njihova veza priča priču jednako realnu i romantičnu kao i njezina najznačajnija djela. Becoming Jane opisuje ljubav u mladom životu Jane Austen. To je priča o ljubavi, romantici, intrigama i dužnosti, koja obuhvaća novac, obitelj i prijateljstvo. Priča dotiče dobrotu, veličinu i ingenioznost. Zapravo to je sve ono što opisuje Jane.

7. One Day (2011)

One Day (2011)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Lone Scherfig

Glumci: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

Radnja ukratko: Nakon provedene zajedničke noći na dan diplome, Dexter i Em u godinama koje slijede, na taj isti datum, život odvodi u raznim smjerovima. Nekad su bili zajedno, nekad nisu, i to na isti dan.

6. The Intern (2015)

The Intern (2015)

Žanr: Komedija, drama

Redatelj: Nancy Meyers

Glumci: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo

Radnja ukratko: U ovoj komediji o 70-godišnjem umirovljeniku Benu, koji je pritom i udovac te se osjeća vrlo beskorisno živeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu. Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živahnost u svoj život, odluči se zaposliti kao pripravnik uredništva modnoga časopisa!