10 Najboljih filmova Heath Ledger

Heath Ledger filmovi – Top 10 najboljih

Heath Ledger (Perth, 4. travnja 1979. – New York, 22. siječnja 2008.) bio je australski glumac. Glumio je u brojnim filmovima, hvaljenim kako od kritike, tako i od publike, uključujući Planinu Brokeback, Monster’s Ball i Nema me, a prije smrti dovršio je i snimanje uloge ikoničnog negativca Jokera u filmu o Batmanu, Vitez tame. Nakon prekida trogodišnje veze s glumicom Michelle Williams nije počinio samoubojstvo, već je umro od slučajnog predoziranja lijekovima.

Za ulogu u filmu Vitez tame posthumno je dobio Oscara za najboljeg sporednog glumca, Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, nagradu BAFTA-e i mnoge druge nagrade.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Heath Ledgera.

Heath Ledger filmovi – 10 najboljih

10. Lords of Dogtown (2005)

Lords of Dogtown (2005)

Žanr: Biografija, drama, sportski
Redatelj: Catherine Hardwicke
Glumci: Heath Ledger, Emile Hirsch, Victor Rasuk

Radnja ukratko: Priča o skupini izvrsnih skateboardera odraslih na nasilnim ulicama Dogtowna u Santa Monici u Kaliforniji. „Z-boysi“, kako su poslije postali poznati, pioniri su uzbudljivoga novog sporta koji će ih odvesti u legendu.

9. The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Žanr: Avantura, komedija, fantazija
Redatelj: Terry Gilliam
Glumci: Christopher Plummer, Lily Cole, Heath Ledger

Radnja ukratko: Prije tisuću godina, nepopravljivi kockar dr. Parnassus kladio se s vragom, gospodinom Nickom i na okladi dobio vječni život. Nekoliko stoljeća kasnije, Parnassus sreće ljubav svog života i s g. Nickom (ispregovara) sklapa novi ugovor. U zamjenu za besmrtnost dobija mladost, ali pod uvjetom da njegova kći Valentina kad napuni šesnaest godina postane vlasništvo g. Nicka.

Vrijeme brzo prolazi, Valentina se približava šesnaestoj godini života i g. Nick dolazi po nju. Kako su i dr. Parnassus i g. Nick ovisnici o klađenju, dogovaraju novu okladu – Valentinu dobija onaj koji prvi zavede pet duša. Parnassus očajnički želi spasiti voljenu kćer i njenu ruku obećava onome tko mu pomogne pobijediti vraga… započinje nevjerojatna utrka s vremenom.

8. A Knight’s Tale (2001)

A Knight's Tale (2001)

Žanr: Akcija, avantura, romantika
Redatelj: Brian Helgeland
Glumci: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell

Radnja ukratko: Sluga kojem umre gospodar stvori si novi identitet viteza te krene u potragu za slavom.

7. I’m Not There (2007)

I'm Not There (2007)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl
Redatelj: Todd Haynes
Glumci: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Julianne Moore

Radnja ukratko: Bob Dylan, rock-folk američka ikona, čovjek koji je na američkoj glazbenoj sceni od kasnih 50-ih, jednom riječju legenda. Njegove Like a Rolling stone i Knockin’ on Heaven doors su klasici rocka a njegov buran život ispričan iz neobične vizure nadarenog redatelja kroz 6 njegovih lica i naličja sasvim je sigurno slatkiš za zahtjevnu ali i manje zahtjevnu publiku.

6. Monster’s Ball (2001)

Monster's Ball (2001)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Marc Forster
Glumci: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Taylor Simpson

Radnja ukratko: Nakon obiteljske tragedije, rasistički zatvorski čuvar ispituje svoja uvjerenja dok se zaljubljuje u Afro-Američku ženu posljednjeg zatvorenika kojeg je ubio.

5. Candy (2006)

Candy (2006)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Neil Armfield
Glumci: Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush

Radnja ukratko: Film je podijeljen u tri cjeline, “Raj”, “Zemlja” i “Pakao”. U Raju seks i droga mladim ljubavnicima čini život ekstatičnim. U dijelu nazvanom Zemlja, oni su oženjeni i teško se nose sa svakodnevnim problemima. Pakao donosi potpuni raspad, no jedan od partnera pronađe snage izvući se iz ponora.

4. The Patriot (2000)

The Patriot (2000)

Žanr: Akcija, drama, povijesni
Redatelj: Roland Emmerich
Glumci: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Radnja mu je smještena u Južnu Karolinu u doba američkog rata za nezavisnost, a protagonist Benjamin Martin, lokalni farmer i veteran sedmogodišnjeg rata, koji se priključuje američkim borcima za nezavisnost nakon što su mu malodobnog sina ubili britanski vojnici na čelu sa krvoločnim pukovnikom Tavingtonom.

3. 10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You (1999)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Gil Junger
Glumci: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Radnja ukratko: Klasična Shakespeareova drama Ukroćena goropadnica postavljena u suvremenu srednju školu. Popularna Bianca Stratford je u dilemi. Obiteljsko pravilo zabranjuje joj izlaske s momcima dok njezina nepopularna starija sestra ne nađe udvarača.

2. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain (2005)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Ang Lee
Glumci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Radnja ukratko: Priča o dvojici mladića ,radniku na ranču te rodeo kauboju, koji se sretnu u ljeto 1961. te se neočekivano povežu u doživotnoj vezi koja je puna komplikacija, radosti i tragedija.. NOVI FILM VELIKOG ANG LEE-ja.

1. The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008)

Žanr: Akcija, krimi, drama, superhero
Redatelj: Cristopher Nolan
Glumci: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Radnja ukratko: Kada se prijetnja poznata kao Joker izdiže iz svoje misteriozne prošlosti, stvara kaos na ulicama Gothama, Dark Knight mora prihvatiti jedan od najvećih psiholoških i fizičkih testova njegove sposobnosti boreći se protiv nepravde.

Similar Posts