10 Najboljih filmova Heath Ledger

10 Najboljih filmova Heath Ledger

Donosimo vam 10 najboljih filmova Australskog glumca Heath Ledgera. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Heath Andrew Ledger (Perth, 4. travnja 1979. – New York, 22. siječnja 2008.) bio je australski glumac. Glumio je u brojnim filmovima, hvaljenim kako od kritike, tako i od publike, uključujući Planinu Brokeback, Monster’s Ball i Nema me, a prije smrti dovršio je i snimanje uloge ikoničnog negativca Jokera u filmu o Batmanu, Vitez tame. Nakon prekida trogodišnje veze s glumicom Michelle Williams nije počinio samoubojstvo, već je umro od slučajnog predoziranja lijekovima.

Za ulogu u filmu Vitez tame posthumno je dobio Oscara za najboljeg sporednog glumca, Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, nagradu BAFTA-e i mnoge druge nagrade.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Heath Ledgera

10. Lords of Dogtown (2005)

Lords of Dogtown (2005)

Žanr: Biografija, drama, sportski

Redatelj: Catherine Hardwicke

Glumci: Heath Ledger, Emile Hirsch, Victor Rasuk

Radnja ukratko: Priča o skupini izvrsnih skateboardera odraslih na nasilnim ulicama Dogtowna u Santa Monici u Kaliforniji. „Z-boysi“, kako su poslije postali poznati, pioniri su uzbudljivoga novog sporta koji će ih odvesti u legendu.

9. The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Žanr: Avantura, komedija, fantazija

Redatelj: Terry Gilliam

Glumci: Christopher Plummer, Lily Cole, Heath Ledger

Radnja ukratko: Prije tisuću godina, nepopravljivi kockar dr. Parnassus kladio se s vragom, gospodinom Nickom i na okladi dobio vječni život. Nekoliko stoljeća kasnije, Parnassus sreće ljubav svog života i s g. Nickom (ispregovara) sklapa novi ugovor. U zamjenu za besmrtnost dobija mladost, ali pod uvjetom da njegova kći Valentina kad napuni šesnaest godina postane vlasništvo g. Nicka. Vrijeme brzo prolazi, Valentina se približava šesnaestoj godini života i g. Nick dolazi po nju. Kako su i dr. Parnassus i g. Nick ovisnici o klađenju, dogovaraju novu okladu – Valentinu dobija onaj koji prvi zavede pet duša. Parnassus očajnički želi spasiti voljenu kćer i njenu ruku obećava onome tko mu pomogne pobijediti vraga… započinje nevjerojatna utrka s vremenom.

8. A Knight’s Tale (2001)

A Knight's Tale (2001)

Žanr: Akcija, avantura, romantika

Redatelj: Brian Helgeland

Glumci: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell

Radnja ukratko: Sluga kojem umre gospodar stvori si novi identitet viteza te krene u potragu za slavom.

7. I’m Not There (2007)

I'm Not There (2007)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj: Todd Haynes

Glumci: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Julianne Moore

Radnja ukratko: Bob Dylan, rock-folk američka ikona, čovjek koji je na američkoj glazbenoj sceni od kasnih 50-ih, jednom riječju legenda. Njegove Like a Rolling stone i Knockin’ on Heaven doors su klasici rocka a njegov buran život ispričan iz neobične vizure nadarenog redatelja kroz 6 njegovih lica i naličja sasvim je sigurno slatkiš za zahtjevnu ali i manje zahtjevnu publiku.

6. Monster’s Ball (2001)

Monster's Ball (2001)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Marc Forster

Glumci: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Taylor Simpson

Radnja ukratko: Nakon obiteljske tragedije, rasistički zatvorski čuvar ispituje svoja uvjerenja dok se zaljubljuje u Afro-Američku ženu posljednjeg zatvorenika kojeg je ubio.

5. Candy (2006)

Candy (2006)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Neil Armfield

Glumci: Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush

Radnja ukratko: Film je podijeljen u tri cjeline, “Raj”, “Zemlja” i “Pakao”. U Raju seks i droga mladim ljubavnicima čini život ekstatičnim. U dijelu nazvanom Zemlja, oni su oženjeni i teško se nose sa svakodnevnim problemima. Pakao donosi potpuni raspad, no jedan od partnera pronađe snage izvući se iz ponora.

4. The Patriot (2000)

The Patriot (2000)

Žanr: Akcija, drama, povijesni

Redatelj: Roland Emmerich

Glumci: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Radnja mu je smještena u Južnu Karolinu u doba američkog rata za nezavisnost, a protagonist Benjamin Martin, lokalni farmer i veteran sedmogodišnjeg rata, koji se priključuje američkim borcima za nezavisnost nakon što su mu malodobnog sina ubili britanski vojnici na čelu sa krvoločnim pukovnikom Tavingtonom.

3. 10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You (1999)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Gil Junger

Glumci: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Radnja ukratko: Klasična Shakespeareova drama Ukroćena goropadnica postavljena u suvremenu srednju školu. Popularna Bianca Stratford je u dilemi. Obiteljsko pravilo zabranjuje joj izlaske s momcima dok njezina nepopularna starija sestra ne nađe udvarača.

2. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain (2005)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Ang Lee

Glumci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Radnja ukratko: Priča o dvojici mladića ,radniku na ranču te rodeo kauboju, koji se sretnu u ljeto 1961. te se neočekivano povežu u doživotnoj vezi koja je puna komplikacija, radosti i tragedija.. NOVI FILM VELIKOG ANG LEE-ja.

1. The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008)

Žanr: Akcija, krimi, drama, superhero

Glumci: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Radnja ukratko: Kada se prijetnja poznata kao Joker izdiže iz svoje misteriozne prošlosti, stvara kaos na ulicama Gothama, Dark Knight mora prihvatiti jedan od najvećih psiholoških i fizičkih testova njegove sposobnosti boreći se protiv nepravde.

Similar Posts