10 Najboljih filmova Billy Bob Thornton

10 Najboljih filmova Billy Bob Thornton

Donosimo vam 10 najboljih filmova današnjeg slavljenika Billy Bob Thorntona. Napišite nam u komentarima koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Billy Bob Thornton (Hot Springs, Arkansas, 4. kolovoza 1955.), američki scenarist i glumac, te povremeni redatelj, pjevač i dramatičar, ovjenčan Oscarom.

Osim glumačke, ima i pjevačkih uspjeha te je nastupao sa mnogim glazbenicima. Osvojio je Oscara 1996.godine za film Sling Blade. Oscara je, po vlastitom priznanju zamijenio za čimpanzu imenom Marty.

Pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja, strah ga je metalnog pribora za jelo i antiknog namještaja. Ženio se pet puta, ima četvero djece. Najpoznatija mu je posljednja supruga, glumica Angelina Jolie. Prije nego krenemo s odbrojavanjem njegovih 10 najboljih filmova, prvo jedna novija poslastica. Serija Goliath!

Bonus: Goliath (2016-2021)

10 Najboljih filmova Billy Bob Thornton

Žanr: Drama

Redatelj: David E. Kelley, Jonathan Shapiro

Glumci: Billy Bob Thornton, Nina Arianda, Tania Raymonde

Radnja ukratko: Seriju Goliath možete gledati na Amazon Prime Video gdje je Billy Bob Thornton u ulozi zapuštenog odvjetnika. Danas više alkoholičar nego pravnik, slučajno dolazi u doticaj sa slučajem koji bi ga mogao vratiti na staru slavu, ili u najmanju ruku donjeti osvetu nad mega korporacijom koja ga je protjerala. Istu tu tvrtku je suosnovao, dok njegova bivša žena (koju glumi Maria Bello) i dalje radi tamo. Serija ima 4 sezone i visoku ocjenu od 8.1 na IMDB-u.

10. Armageddon (1998)

Armageddon (1998)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: Michael Bay

Glumci: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Protagonisti su grupa bušača na naftnoj platformi koju NASA angažira za svemirsku misiju čiji je cilj postaviti nuklearni eksploziv na asteroidu koji prijeti uništenjem Zemlje.

9. One False Move (1992)

One False Move (1992)

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: Carl Franklin

Glumci: Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Cynda Williams

Radnja ukratko: Šerif u malenom gradiću čeka dolazak bande ubojica.

8. Monster’s Ball (2001)

Monster's Ball (2001)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Marc Forster

Glumci: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Taylor Simpson

Radnja ukratko: Nakon obiteljske tragedije, rasistički zatvorski čuvar ispituje svoja uvjerenja dok se zaljubljuje u Afro-Američku ženu posljednjeg zatvorenika kojeg je ubio.

7. Friday Night Lights (2004)

Friday Night Lights (2004)

Žanr: Akcija, drama, sport

Redatelj: Peter Berg

Glumci: Billy Bob Thornton, Jay Hernandez, Derek Luke

Radnja ukratko: Prema H.G. Bissinger knjizi, koja je profilirala ekonomski depresivni grad Odessa, Texas i njihov herojski srednjoškolski ragbi tim, The Permian High Panthers.

6. The Judge (2014)

The Judge (2014)

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: David Dobkin

Glumci: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton

Radnja ukratko: Sudac je priča o uspješnom i samoživom odvjetniku Hanku Palmeru (Robert Downey Jr.) koji nakon smrti majke dolazi u rodni grad. Osim obitelji od koje se u potpunosti otuđio, Palmera dočeka i optužnica podignuta protiv njegovog oca, uglednog umirovljenog suca koji je u službi pravde proveo 42 godine. Josepha Palmera (Robert Duvall) tereti se za ubojstvo. Briljantni mladi pravnik morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se s obitelji te ponovo zadobiti očevo povjerenje kako bi pobijedio u najvažnijem slučaju karijere.

5. A Simple Plan (1998)

A Simple Plan (1998)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Sam Raimi

Glumci: Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda

Radnja ukratko: Kada tri poznanika naiđu na milijune dolara u izgubljenom novcu, oni naprave plan kako da zadrže svoj pronalazak od vlasti, ali naiđu na komplikacije i nepovjerenje u njihov plan.

4. Fargo (2014– )

Fargo

Žanr: Krimi, drama, triler

Glumci: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman

Radnja ukratko: Razne priče o prevari, intrigi i ubojstvu u i okolo zamrznute Minnesote. Ipak sve te priče misteriozno vode natrag do Fargo, North Dakota.

3. Bad Santa (2003)

Bad Santa (2003)

Žanr: Komedija, krimi, drama

Redatelj: Terry Zwigoff

Glumci: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham

Radnja ukratko: Očajni prevarant i njegov pomoćnik glume Djed Božićnjaka i njegovog malog pomoćnika, kako bi opljačkali robne kuće na Badnju noć. Ali oni upadnu u problema kada prevarant postane prijatelj s problematičnim dječakom, a sigurnosni šef otkriva zavjeru.

2. The Man Who Wasn’t There (2001)

The Man Who Wasn't There (2001)

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: Joel Coen, Ethan Coen

Glumci: Billy Bob Thornton, Frances McDormand, Michael Badalucco

Radnja ukratko: Ed Crane, vlasnik brijačnice u gradiću sjeverne Californije, nezadovoljan je svojim životom. ali, nevjera njegove supruge Doris daje mu priliku za ucjenjivanje pomoću kojeg se nada promijeniti stvari na bolje. No, ubrzo više ništa neće ići po njegovom planu.

1. Sling Blade (1996)

Sling Blade (1996)

Žanr: Drama

Redatelj: Billy Bob Thornton

Glumci: Billy Bob Thornton, Dwight Yoakam, J.T. Walsh

Radnja ukratko: Karl, koji je invalid, pušten je iz psihijatrijske bolnice, nakon što je prije 20 g. ubio svoju majku i još jednu osobu. Često su ga pitali hoće li opet ubiti, no kazao je da nema razloga za to. Sad kad je izašao iz bolnice, Karl odlazi u svoj stari, rodni gradić, i sređuje motore. Upoznaje mladića Franka koji ga pozove da živi s njim i njegovom majkom Lindom koja zna da je Karl čudan, ali pristojan i darežljiv čovjek. No Lindin nasilni dečko, Doyle, na to gleda malo drukčije.

Similar Posts