Recenzija Adrift

Recenzija: Adrift (2018)

Pogledali smo film pravljen prema istinitom događaju o preživljavanju, u kojem glume Shailene Woodley i Sam Claflin, Adrift. Našu recenziju filma Adrift pročitajte u članku. 

Hrvatski naziv:

Podivljalo more

Žanr:

Akcija, avantura, drama

Redatelj:

Baltasar Kormákur

Scenarist:

Aaron Kandell, Jordan Kandell

Glumci:

Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Radnja filma:

Film je temeljen na istinitoj priči o Tami Oldham i njezinom zaručniku Richardu Sharpu, koji su se zaputili na putovanje preko oceana, ne sluteći da će ih zadesiti najveći uragan u povijesti. Nakon oluje Tami se budi i pronalazi njihov uništeni brod i teško ozlijeđenog Richarda. Bez ikakve navigacije i drugih pomagala, Tami će morat skupiti snage i vratiti ih na sigurno.

Recenzija: Adrift (2018)

Adrift je film pravljen prema istinitom događaju, koji prati dvoje mladih ljudi koji ostanu nasukani u sred Tihog oceana nakon uragana i moraju naći put do Havaja s oštećenim brodom i bez radija.

Priča filma Adrift je napravljena kroz dva vremenska razdoblja, jedan je njihovo preživljavanje na morskoj pučini, dok je drugi pogled u prošlost, njihovo upoznavanje i kako je do nesreće došlo. Oba dijela se dobro nadopunjuju i spajaju u jedan, te ponekad ponude neke zanimljive zaokrete.

Glavna mana filma, a to često zna biti kod istinitih događaja, je to što ne mogu otići iz okova priče koja se dogodila. I dok je njihovo upoznavanje i stvaranje njih kao likova bilo interesantno, na trenutke se osjeća razvučeno jer nisu imali čime drugim ispuniti film od sat i pol vremena, dok je glavni dio priče, nesreća, bila vrlo zanimljiva, ali bi stala u 15 minuta filma.

Glumci su dosta dobri i uvjerljivi, pogotovo Shailene Woodley koja je već više puta pokazala da zna dobro odglumiti, obično upravo u ovakvom tipu drama filmova – The Fault in Our Stars. Baš tako je i s njenim partnerom koji vrlo sličnu ulogu glumi u filmu Me Before You. Ipak, ta dva filma su kud i kamo bolji i zanimljiviji od ovog. S druge strane, njih dvoje su uspjeli stvoriti vrlo dobar, romantičan i dramatičan odnos i bilo ih je dobro gledati zajedno.

U nedostatku nekih kvalitetnijih drama u zadnje vrijeme, može se skratiti vrijeme ovim filmom, koji ima zanimljivu radnju, ali ne dovoljno veliku da popuni svih 96 minuta koliko traje. Ako ste ljubitelji istinitih događaja pogledajte film, nije za baciti.

Similar Posts