Na današnji dan, 1979. godine, rođen je Jason Momoa, a mi vam ovom prilikom donosimo 10 nama najboljih njegovih ostvarenja.

Napišite nam u komentarima koja su vama najbolji uloge Jason Momoa.

Joseph Jason Namakaeha Momoa (01. kolovoz 1979. Honolulu, Hawaii, USA) je američki glumac, maneken, režiser, scenarista i producent.

Ima produkcijsku kompaniju naziva Pride of Gypsies, u kojoj proširuje svoju karijeru od glumca u filmaša.

10. Conan the Barbarian (2011)

Conan the Barbarian (2011)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Redatelj: Marcus Nispel

Glumci: Jason Momoa, Ron Perlman, Rose McGowan

Radnja ukratko: Malo je tko mislio da će se najlegendarniji Barbarin svih vremena ovog ljeta vratiti na velika platna u spektakularne 3 dimenzije. U novoj verziji, Conan kreće u osvetničku misiju nakon ubojstva svog oca i plemena, a na tom putu pred njim stoje čudovišta, vještice i ostala mitska stvorenja.

9. Baywatch (1989–2001)

Baywatch

Žanr: Akcija, avantura, krimi

Kreator: Michael Berk, Gregory J. Bonann, Douglas Schwartz

Glumci: David Hasselhoff, Pamela Anderson, Yasmine Bleeth, Jason Momoa

Radnja ukratko: Na plaži u Los Angelesu, tim spasilaca predvođen poručnikom Mitch Buchannon spašava živote, bavi se osobnim dramama, bore se protiv kriminala i svakodnevno sudjeluju u vrhunskim avanturama.

8. Bullet to the Head (2012)

Bullet to the Head (2012)

Žanr: Akcija, triler

Kreator: Walter Hill

Glumci: Sylvester Stallone, Jason Momoa, Christian Slater

Radnja ukratko: Novi akcijski spektakl Sylvestera Stallonea, koji glumi profesionalnog plaćenog ubojicu, prisiljenog udružiti snage s policajcem (Sung Kang) kako bi pronašli čovjeka koji je smaknuo njihove partnere.

7. Braven (2018)

Recenzija: Braven (2018) - Svijet filma

Žanr: Akcija, drama

Redatelj: Lin Oeding

Glumci: Jason Momoa, Garret Dillahunt, Jill Wagner

Radnja ukratko: Kada Joe (Jason Momoa) i njegov otac Linden (Stephen Lang) dođu u njihovu udaljenu lovačku kabinu, nadaju se tihom vikendu. Ono što pronalaze je skladište heroina, skriveno u kabini od trgovaca drogom, predvođenih (Garret Dillahunt), kada kriminalci slučajno dođu u kabinu, Joe i njegov otac moraju odlučiti ubiti ili biti ubijeni.

6. The Red Road (2014–2015)

The Red Road

Žanr: Drama

Kreator: Aaron Guzikowski

Glumci: Martin Henderson, Jason Momoa, Julianne Nicholson

Radnja ukratko: Okreće se oko lokalnog policajca koji se bori da zadrži svoju obitelj dok istodobno upravlja s dvije zaraćene zajednice: malom gradu u kojem je odrastao i susjednim planinama, domom plemena Indijanaca. Nakon grozne tragedije i prikrivanja koje uključuje ženu policajca, nesveti savez je stvoren između policajaca i Phillipa Kopusa, opasnog člana plemena koji će se vratiti opsjedati sve koji su uključeni.