Najbolji filmovi za dosadnu zimsku večer

Najbolji filmovi za dosadnu zimsku večer

Postalo nam je normalno biti zatvoren u kući, bez pretjeranog kontakta s ljudima. Čak su se i poslovi preorijentirali za rad iz svoga doma, gdje god je to bilo moguće. Osim što ozbiljno prijeti našem zdravlju, Covid-19 prijeti i našem društvenom životu. Pandemija nas je toliko izolirala od ostatka društva, da su depresija i slične poteškoće postali norma u zdravlju ljudi. Ali i za takve probleme postoji dobar lijek, a to su najbolji filmovi u kojima možeš uživati čim se dokopaš daljinskog upravljača.

Krimići i akcijski filmovi

Ako gledate film sami, brzo ćete naći ono što vas zanima. Ali ako ste u društvu ili u krugu obitelji, onda je konsenzus nešto kompliciraniji. Srećom, postoje žanrovi oko kojih se svi slažu. Akcijski filmovi donose dozu napetosti i iščekivanja, ali uz dinamičnu radnju koja neće nikoga uspavati. Isto tako, ako ste skloniji trilerima i mozgalicama, onda izaberite neke od najboljih špijunskih filmova koji su ikad snimljeni. Pritom je svejedno hoćete li gledati proslavljene naslove poput ‘Nemoguće misije’ ili ćete krenuti u istraživanje europskih ili korejskih ostvarenja. Zbog poplave holivudskih naslova često zanemarujemo upečatljive filmove iz Europe, što je nepravedno. S tim na umu, najtoplije preporučamo eksplozivni španjoski film ‘Ispod nule’ (‘Bajocero’). U sklopu krimića su filmovi o kockanju kao svojevrsni podžanr, a tu se zaista može pronaći fantastičnih djela. Izbor se kreće od laganog ‘Oceanovih 11’ do teškog i depresivnog ‘Kockara’. Kojeg god izabarete, cijelo društvo će uživati u njemu.

Cjelovečernji filmski maraton

Ako je vikend, onda jedan film nikad neće biti dovoljan. Zbog toga nije loše odmah izabrati nekoliko filmova koji se mogu u miru pogledati jedan za drugim, a po tom pitanju nema boljih od proslavljenih filmskih serijala. Zanimljivo je kako su takvi serijski snimljeni filmovi pretežno SF i fantasy tematike. Jedna od iznimaka je besmrtni ‘Kum’, ali ni on se ne može mjeriti sa slavom i utjecajem kojeg imaju ‘Ratovi zvijezda’. Pretpostavljamo da o njima znate puno, ali znate li koja su najopasnija mjesta za život u Star Warsu? Tu je i nezaboravni ‘Gospodar prstenova’, najbolja filmska trilogija ikad snimljena. Ako nju krenete gledati, računajte da ćete dočekati zoru. Ranije je spomenuta ‘Nemoguća misija’, koja također ima nekoliko odličnih nastavaka. U sličnom tonu je ‘Smrtonosno oružje’, dok će ‘Matrix’ do zadnjeg trenutka sve prisutne držati napetima i budnima. Za najupornije preporučamo cijeli serijal o čarobnjaku Harryju Potteru, samo pripazite da napravite dovoljno sendviča.

Similar Posts