Najbolji Akcijski filmovi prošlog desetljeća

Najbolji akcijski filmovi prošlog desetljeća – 16 filmova

Ovaj članak je dio naših lista najboljih serija i filmova prošlog desetljeća, a sada su na red stigli akcijski filmovi.

U proteklom desetljeću došlo je do porasta i prekomjerne ovisnosti o CG efektima kako bi se stvorila uzbuđenja, ali još uvijek postoje talentirani filmski producenti u SAD-u i širom svijeta koji prave akcijske filmove koji isporučuju trikove, bore se za koreografiju, domišljatost i kreativnost. Kao i obično, pokušat ćemo se fokusirati samo na žanr poznat kao akcijski filmovi, a to ne uključuje kombinacije sa superherojskim, SF, triler i žanrovima. Dakle, samo ono što se na prvi pogled može nazvati čistom akcijom.

Mi smo ih pogledali većinu, a koji su najbolji akcijski filmovi prošlog desetljeća donosimo vam u nastavku.

Atomic Blonde (2017)

Recenzija: Atomic Blonde (2017) - Svijet filma

Žanr: Akcija, misterija, triler
Redatelj: David Leitch
Glumci: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman
Radnja ukratko: Radnja filma se vrti oko špijunke koja mora pronaći listu dvostrukih agenata koji su prokrijumčareni na zapad, uoči kolapsa Berlinskog zida 1989. godine.

The Raid: Redemption (2011) / The Raid 2 (2014)

The Raid: Redemption (2011)

Žanr: Akcija, triler
Redatelj: Gareth Evans
Glumci: Iko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy
Radnja ukratko: S.W.A.T. tim postaje zarobljen u zgradi koju vodi nemilosrdni mafijaš i njegova vojska ubojica i razbojnika.

Elite Squad: The Enemy Within (2010)

Elite Squad: The Enemy Within (2010)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: José Padilha
Glumci: Wagner Moura, Irandhir Santos, André Ramiro
Radnja ukratko: Nakon zatvorskih nereda, bivši kapetan Nascimento, sada visoki sigurnosni časnik u Rio de Janeiru, umješan je u krvavi politički spor u koji su uključeni vladini dužnosnici i paravojne skupine.

A Taxi Driver (2017)

Najbolji akcijski filmovi prošlog desetljeća - 16 filmova

Žanr: Akcija, drama, povijesni
Redatelj: Jang Hun
Glumci: Kang-Ho Song, Thomas Kretschmann, Hae-Jin Yu, Joon-Yeol Ryoo
Radnja ukratko: Otac udovac i taksist koji vozi Njemačkog novinara iz Seula u Gwangju kako bi pokrio ustanak 1980. godine, ubrzo zažali svoju odluku nakon što je uhvaćen u nasilju oko sebe.

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) / Mission: Impossible – Rogue Nation (2015) / Mission: Impossible – Fallout (2018)

Recenzija: Mission: Impossible - Fallout (2018)

Mission: Impossible franšiza ne pokazuje znakove slabljenja ni nakon 23 godine trajanja. I ne samo to, nego je posljednji film iz franšize, Mission: Impossible – Fallout, jedan od najbolje ocijenjenih filmova franšize i od kritike i od gledatelja. Uz to, najavljena su dva nova MI filma koja su u izradi.

Skyfall (2012)

Skyfall (2012)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Sam Mendes
Glumci: Daniel Craig, Javier Bardem, Naomie Harris
Radnja ukratko: Bondova odanost prema M je na kušnji kada njezina prošlost izađe na vidjelo. MI6 biva napadnut te 007 mora otkriti i uništiti prijetnju bez obzira na osobne žrtve.

John Wick (2014) / John Wick: Chapter 2 (2017) / John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

Recenzija: John Wick Chapter 3 - Parabellum (2019)

Još jedna franšiza koja je svaki sljedećim nastavkom sve bolja i bolja. John Wick: Chapter 3 – Parabellum je film koji je zaradio najviše u franšizi i dobio najbolje ocjene kritičara do sada. Također, najavljen je četvrti nastavak.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Akcijski filmovi - The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander
Radnja ukratko: U ranim šezdesetima, CIA-in agent Napoleon Solo i KGB-ov operativac Illya Kuryakin sudjeluju u združenoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava pribaviti nuklearno oružje. Kvalitetna akcija i britki humor ovoga filma osvojit će vas na prvu!

Fast Five (2011) / Fast & Furious 6 (2013) / Furious 7 (2015)

Najbolji akcijski filmovi prošlog desetljeća - 16 filmova

Trenutno najjača franšiza na svijetu kada su akcijski filmovi u pitanju, barem kada govorimo financijski, bliži se svome kraju, barem što se tiče glavnih filmova. Sljedeći film, Fast 9, će biti i posljednji film franšize. Međutim, ove godine je izašao prvi spin-off film, Hobbs & Shaw, te vjerujemo da će franšiza i dalje nastaviti u sličnom smjeru.

21 Jump Street (2012)

Akcijski filmovi - 21 Jump Street (2012)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Phil Lord, Christopher Miller
Glume: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube
Radnja ukratko: Par nedoraslih policajaca u ovoj akcijskoj komediji vraća se u lokalnu srednju školu kako bi se uklopili i zaustavili narko krug.

Ip Man franšiza

Akcijski filmovi - IP Man

Hrpa filmova iz Ip akcijske franšize filmova je izašla u ovom desetljeću, a teško ih je sve i pohvatati. Uglavnom, za ljubitelje akcije i borilačkih vještina nešto što se definitivno ne propušta.

The Foreigner (2017)

Recenzija: The Foreigner (2017) - Svijet filma

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Martin Campbell
Glume: Katie Leung, Jackie Chan, Rufus Jones
Radnja ukratko: Akcijski film u kojem je Jackie Chan odigrao jednu vrhunsku ulogu, unatoč svojim godinama. Skromni poslovni čovjek sa zakopanom prošlošću traži pravdu kad mu je kći ubijena u terorističkom činu. Sukob mačka i miša s dužnosnikom vlade, čija prošlost može otkriti identitete ubojica.

Den of Thieves (2018)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Christian Gudegast
Glumci: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr.
Radnja ukratko: Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka koja planiraju veliku, finalnu pljačku federalne rezerve u Los Angelesu, i to žele izvesti točno ispred nosa elitnih policijskih jedinica tog grada. Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Angelesa.

RED (2010)

Akcijski filmovi - RED (2010)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Robert Schwentke
Glumci: Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman
Radnja ukratko: Bivši agent CIA-e okuplja umirovljene špijune u pokušaju otkrivanja urote koja zataškava mračnu prošlost predsjedničkog zamjenika.

Jack Reacher (2012)

Akcijski filmovi - ‘Jack Reacher’ TV serija u izradi

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Christopher McQuarrie
Glumci: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins
Radnja ukratko: Ovaj akcijski film još jednom vidi Tom Cruisea kao glavnu ulogu. Istražitelj za ubojstva dublje kopa u slučaj u koji je umiješan obučeni vojni snajperista koji je upucao pet slučajnih žrtava.

Hanna (2011)

Akcijski filmovi - Hanna (2011)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Joe Wright
Glumci: Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Eric Bana
Radnja ukratko: Akcijski film s kojim ćemo završiti ovaj popis je Hanna. Šesnaestogodišnja djevojčica koju je otac odgajao kao savršenog ubojicu poslana je na misiju u Europu, a pratili su je nemilosrdni obavještajni agenti i njeni operativci.

Similar Posts