Najbolji Crtani Filmovi

Najbolji crtani filmovi svih vremena (Top 46)

U ovom članku vam donosimo najbolje crtane filmove svih vremena. Crtani filmovi za najmlađe i one koji se osjećaju tako. Nikada niste prestari kada su crtani filmovi u pitanju. 

Disneyevi animiranii crtani filmovi su godinama bili najjača sila među crtanim filmovima. I dok Disneyevi crtani filmovi stoje uvijek vrlo visoko na listama, povremeno ih znaju prestići crtići Warner Brosa. i Studio Ghibli.

Mi nećemo posebno slagati ove crtane filmove, s obzirom na to da su ukusi različiti, ali činjenica je da su više manje svi ovi animirani filmovi odlični. Donosimo vam najbolje crtane filmove svih vremena.

U nastavku pogledajte koji su najbolji animirani crtani filmovi svih vremena.

1. Bambi (1942)

Crtani filmovi - Bambi (1942)

Redatelj: James Algar, Samuel Armstrong
Glasovi: Hardie Albright, Stan Alexander, Bobette Audrey
Radnja ukratko: Divota, glazba i raskoš jedne on najvećih Disneyjeih uspješnica oživljava u digitalno obnovljenom izdanju! Bambi, Walt Disneyjeva omiljena svevremenska priča, oduševit će novu generaciju poklonika svojom prekrasnom animacijom od koje zastaje dah, uzvišenom glazbom i likovima koji će vas dirnuti u srce – Bambi, lane velikih očiju, njegov zaigrani pratitelj Lupko, dražesni tvor Cvjetić i mudra prijateljica Sova. Novi posebni dodaci, uključujući „Kako su nastajale Waltove priče – Poboljšano izdanje“, uvode vas dublje u svijet ovog vječnog klasika kao nikada do sada! Walt Disneyjev Bambi je doživljaj koji vaša obitelj neće nikada zaboraviti!

2. The Triplets of Belleville (2003)

The Triplets of Belleville (2003)

Redatelj: Sylvain Chomet
Glasovi: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin
Radnja ukratko: Usamljeni dječak Prvak živi s bakom, madame Souza, te postane uspješan biciklist. Međutim, za vrijeme natjecanja na čuvenoj biciklističkoj utrci Tour de France biva otet, pa baka Souza i vjerni pas Bruno kreću u potragu, a na putu im se pridružuju i Trojke iz Bellevillea, pjevačice iz 1930-ih.

3. Coraline (2009)

Coraline (2009)

Redatelj: Henry Selick
Glasovi: Dakota Fanning, Teri Hatcher, John Hodgman
Radnja ukratko: Koralina se dosađuje u svome novom domu sve dok ne otkrije tajna vrata koja vode u svijet koji je poput njezina… ali bolji! No ova fantastična avantura postane opasna kada njezina “druga” majka poželi zadržati je zauvijek.

4. Ghost in the Shell (1995)

Ghost in the Shell (1995)

Redatelj: Mamoru Oshii
Glasovi: Atsuko Tanaka, Iemasa Kayumi, Akio Ôtsuka
Radnja ukratko: Hvaljeni anime o ženskom kiborg-policajcu, njenom ljudskom partneru i njihovom lovu na tajanstvenog hakera znanog samo kao “Pupper Master”. Nastao prema istoimenom stripu.

5. Frozen (2013)

Frozen (2013)

Redatelj: Chris Buck, Jennifer Lee
Glasovi: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff
Radnja ukratko: Animacijski studio Walta Disneyja predstavlja SNJEŽNO KRALJEVSTVO, prekrasnu filmsku pustolovnu komediju inspiriranu „Snježnom kraljicom“ Hansa Christiana Andersena. Neustrašivo optimistična Anna kreće na epsko putovanje, udruživši se s kršnim gorštakom Kristoffom i njegovim vjernim sobom Svenom, da pronađe sestru Elsu, čije su ledene moći zatočile kraljevstvo Arendelle u vječnu zimu. Susrevši se s uvjetima kao na Everestu, s mitskim trolovima i smiješnim snjegovićem Olafom, Anna i Kristoff bore se s prirodom u utrci da spase kraljevstvo.

6. Aladdin (1992)

Crtani filmovi - Aladdin (1992)

Redatelj: Ron Clements, John Musker
Glasovi: Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin
Radnja ukratko: U čarobnom gradu ulični mangup Aladin bori se da spasi princezu Jasmine od zlih spletki čarobnjaka Jafara. Aladinov se cijeli život mijenja kad protrlja čarobnu svjetiljku iz koje se pojavi zabavan Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje.

7. Fantastic Mr. Fox (2009)

Crtani filmovi - Fantastic Mr. Fox (2009)

Redatelj: Wes Anderson
Glasovi: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray
Radnja ukratko: Radnja ovog crtanog filma se odvija oko lisice (glas George Clooney) koja se obvezala na miran obiteljski život ali još uvijek planira obaviti jedan posljednji pothvat krađe kokoši iz tri ljudskih farmi u okolici.

8. The Red Turtle (2016)

Crtani filmovi - The Red Turtle (2016)

Redatelj: Michael Dudok de Wit
Glasovi: Emmanuel Garijo, Tom Hudson, Baptiste Goy
Radnja ukratko: Film bez dijaloga prati najvažnije životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s pustog otoka pomoću improvizirane splavi. No, njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sklepano plovilo. Unatoč tome, mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku, i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači.

9. The Lion King (1994)

Crtani filmovi - The Lion King (1994)

Redatelj: Roger Allers, Rob Minkoff
Glasovi: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones
Radnja ukratko: Krenite u nevjerojatnu pustolovinu sazrijevanja s lavićem Simbom koji ne može dočekati da bude kralj i traži svoju sudbinu u velikom krugu života. Oduševit će vas predivna animacija, „Oscarom“ nagrađena glazba i bezvremenska priča. Sigurno znate barem jednu osobu koja ovaj film smatra najboljim crtanim filmom svih vremena.

10. Song of the Sea (2014)

Crtani filmovi - Song of the Sea (2014)

Redatelj: Tomm Moore
Glasovi: David Rawle, Brendan Gleeson, Lisa Hannigan
Radnja ukratko: Prema irskoj legendi o narodu Selkieja, Pjesma mora pripovijeda o posljednjem djetetu-tuljanu, Saoirse, i njenom bratu Benu, koji odlaze na epsko putovanje kako bi spasili svijet čarolije i otkrili tajne svoje prošlosti. Progoni ih sova vještica Macha i niz drevnih i mitskih stvorenja, no Saoirse i Ben utrkuju se s vremenom kako bi probudili Saoirseine moći i očuvali svijet duhova od nestajanja.

Similar Posts