15 Najboljih Romantičnih Filmova - 21 stoljeće - Svijet filma

15 Najboljih Romantičnih Filmova – 21 stoljeće

Nastavljamo s našom rubrikom u kojoj pišemo o 15 Najboljih filmova 21 stoljeća, po žanrovima, a sada su nam na redu romantični filmovi. Sigurno će svatko imati neke svoje filmove za dodati, a mi vas pozivamo da to i učinite u komentarima. Kako bi malo smanjili izbor, stavljamo samo one najbolje romantične filmove koji su počeli u 21 stoljeću (od 2001 godine na dalje).

U nastavku pogledajte 15 najboljih filmova 21. stoljeća

Before Sunset/Before Midnight (2004/2013)

Redatelj: Richard Linklater

Glume: Ethan Hawke, Julie Delpy

Radnja ukratko: Devet godina nakon što su se Jesse i Celine upoznali, oni ponovno sretnu jedno drugo u Francuskoj. / Srećemo Jesse i Celine nakon novih devet godina. Gotovo dva desetljeća su prošla od njihovoh prvog susreta na vlaku koji je išao za Beč.

Me Before You (2016)

Redatelj: Thea Sharrock

Glume: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

Radnja ukratko: Djevojka u malom gradu stvori neočekivanu povezanost s nedavno paraliziranim muškarcem o kojem se brine.

The Notebook (2004)

Redatelj: Nick Cassavetes

Glume: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams, Ryan Gosling

Radnja ukratko: Ostarjeli Noah (R. Gosling) redovito posjećuje Allie (R. McAdams), staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici. U njoj je, naime, detaljno opisano svjedočanstvo mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata. Osim tadašnjih prilika u zemlji, glavni razlog za razdvajanje ljubavnika bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije prava prilika za nju. Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku.

Pride & Prejudice (2005)

Redatelj: Joe Wright

Glume: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Radnja ukratko: Iskre frcaju kada odlučna Elizabeth Bennet susretne neoženjenog, bogatog i ponosnog Mr. Darcy. Ali, Mr. Darcy se nevoljko nađe zaljubljen u ženu ispod svoje klase. Mogu li oboje svladati svoj ponos i predrasude?

Silver Linings Playbook (2012)

Redatelj: David O. Russell

Glume: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Radnja ukratko: Nakon što je stigao iz mentalne ustanove, bivši učitelj Pat Solitano se vraća svojim roditeljima i pokušava pomiriti sa svojom bivšom suprugom. Stvari su postaju izazovnije kada Pat susreće Tiffany, tajanstvenu djevojku s vlastitim problemima.

The Fault in Our Stars (2014)

The Fault in Our Stars (2014)

Redatelj: Josh Boone

Glume: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Radnja ukratko: Dvoje tinejdžera s rakom započinju životno putovanje kako bi posjetili povučenog autora u Amsterdamu.

About Time (2013)

Redatelj: Richard Curtis

Glume: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Radnja ukratko: S 21 godinom Tim otkrije da može putovati kroz vrijeme i promijeniti što se dogodilo i što će se dogoditi u njegovom životu. Njegova odluka da svoj svijet učini boljim mjestom, tako što će naći djevojku, ispada težom nego što mislite.

Love Actually (2003)

Redatelj: Richard Curtis

Glume: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson

Radnja ukratko: Prati živote osmero potpuno drugačijih parova koji se bave svojim ljubavnim životima u različitim, djelomično međusobno povezanim pričama, što su se dogodile tijekom mahnitog mjeseca prije Božića u Londonu u Engleskoj.

Midnight in Paris (2011)

Redatelj: Woody Allen

Glume: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates

Radnja ukratko: Tijekom puta u Pariz sa svojom zaručnicom i njezinom obitelji, nostalgični scenarist se tajnovito vraća u 1920-te svaki dan u ponoć.

500 Days of Summer (2009)

Redatelj: Marc Webb

Glume: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend

Radnja ukratko: Izuzetna romantična komedija o ženi koja ne vjeruje u pravu ljubav i mladiću koji se zaljubljuje u nju.

The Big Sick (2017)

Recenzija: The Big Sick (2017)

Redatelj: Michael Showalter

Glume: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

Radnja ukratko: Pakistanski komičar Kumail Nanjiani i studentica Emily Gardner zaljubljuju se, ali se sve više bore kako se njihove kulture sukobljavaju. Kada Emily oboli od tajanstvene bolesti, Kumail je prisiljen suočiti se s njezinim borbenim roditeljima, očekivanjima svoje obitelji i njegovim pravim osjećajima.

Amélie (2001)

Redatelj: Jean-Pierre Jeunet

Glume: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Radnja ukratko: Amélie je nedužna i naivna djevojka u Parizu s vlastitim osjećajem pravde. Odlučuje pomoći onima oko sebe i usput, otkriva ljubav.

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Redatelj: Glenn Ficarra, John Requa

Glume: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Radnja ukratko: Život muža srednjih godina dramatično se mijenja kada mu žena traži razvod. Nastoji ponovno otkriti muževnost uz pomoć novog prijatelja Jakoba, učeći kako da pokupi djevojke u barovima.

A Walk to Remember (2002)

A Walk to Remember (2002)

Redatelj: Adam Shankman

Glume: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Radnja ukratko: Priča o dvoje tinejdžera iz Sjeverne Karoline, Landon Carter i Jamie Sullivan, koji su spojeni zajedno nakon što Landon uđe u nevolje i mora obavljati rad za opće dobro.

Love, Rosie (2014)

Redatelj: Christian Ditter

Glume: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Radnja ukratko: Rosie i Alex su bili najbolji prijatelji, od kada su imali pet godina, tako da nisu mogli biti jedno za drugo … ili su mogli? Kada je riječ o ljubavi, životu i stvaranju pravih izbora, ovih dvoje su njihovi najgori neprijatelji.

 

15 Najboljih SF Filmova – 21 stoljeće

15 Najboljih Krimi Filmova – 21 stoljeće

15 Najboljih Horor Filmova – 21 stoljeće

15 Najboljih Akcijskih Filmova – 21 stoljeće

15 Najboljih Komedija Filmova – 21 stoljeće

15 Najboljih Superhero Filmova – 21 stoljeće

Similar Posts