Svi mi imamo liste najboljih serija, a mi vam sada donosimo nama 10 najboljih serija u ovom stoljeću.

Napišite nam u komentarima koje su vama najbolje serije 21. stoljeća.

Iako ovo nije nikakva službena lista, ovaj popis definitivno otkriva neke od najboljih serija koje možete gledati na malim ekranima. Pogledajte popis kako bi vidjeli sviđaju li se i vama te serije, a možda i otkrijete koju novu.

Mad Men (2007-2015)

Kreator: Matthew Weiner
Glumci: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser
IMDb ocjena: 8.6/10

U trenutku kada je Don Draper izašao u savršenom odijelu, s viskijem u ruci, prelijepom ženom na svojoj ruci i Lucky Strike koji mu visi s usana, on je postao jedan od najutjecajnijih ljudi na TVu.

U epizodama, gladak fokus na Američki san 60-ih i 70-ih godina, vrlo brzo je zaveo publiku diljem svijeta. I lako je vidjeti zašto.

True Detective (2014-)

Trailer: True Detective - Sezona 3

Kreator: Nic Pizzolatto
Glumci: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams
IMDb ocjena: 9.0/10

Na puno načina, Matthew McConaughey i Woody Harrelson su potakli ostale Hollywood glumce da se okušaju na malim ekranima. Nakon dvije sezone ova detektivska krimi serija i dalje ostaje jedna od najbolje ocijenim serija svih vremena i dala je nekim velikim Hollywoodskim glumcima priliku da se okušaju na malim ekranima. U drugoj sezoni, koja nažalost nije bila na nivou prve, ali i dalje dobra, su se okušali Colin Farrell i Rachel McAdams, a treća sezona je u produkciji. Više o tome ovdje.

Breaking Bad (2008-2013)

Breaking Bad (2008-2013) - Svijet filma

Kreator: Vince Gilligan
Glumci: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn
IMDb ocjena: 9.5/10

Ako spomenete Breaking Bad u opuštenom razgovoru, vrlo vjerojatno čete čuti uzvike odobravanja raznih fanova serije, koji su vas čuli. Zaista, kada je serija krenula 2008 godine, stvorila je hrpu vjernih, već unutar prvih par tjedana.

Radnja serije je ukratko ovakva: Kada sazna da ima smrtonosni rak, profesor kemije u srednjoj školi, odluči da će upotrijebiti svoje vještine kako bi pravio najčišći kristalni met, kako bi se pobrinuo za svoju obitelj. To je stresno koliko i zvuči.

Sherlock (2010-)

Sherlock

Kreator: Mark Gatiss, Steven Moffat
Glumci: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs
IMDb ocjena: 9.2/10

Arthur Conan Doyle legendarne serije knjiga bile su adaptirane mnogo puta, ali ova Britanska serija iz 2010 godine je definitivno i zasluženo, zauzela najbolje mjesto u povijesti tih adaptacija i jedna je od najbolje ocijenjenih serija svih vremena. U seriji glume Benedict Cumberbatch kao Sherlock i Martin Freeman kao Dr. Watson, te ima sve potrebno za zvjezdanu misterija seriju.

Band Of Brothers (2001)

Kreator: Phil Alden Robinson, Richard Loncraine, Mikael Salomon, David Nutter, Tom Hanks, David Leland, David Frankel, Tony To
Glumci: Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston
IMDb ocjena: 9.5/10

HBO povijesna mini serija Band of Brothers je bazirana na dokumentarnoj knjizi od Stephen E. Ambrose. Savršeno producirana od Steven Spielberg i Tom Hanks, donijela je slavu velikom broju budućih zvijezda, kao što su Damian Lewis, Michael Fassbender, Simon Pegg i Tom Hardy, koji su svi počeli u seriji s manjim ulogama.

Serija se fokusira na bataljun, tijekom Drugog Svjetskog Rata, a počinje njihovim treningom 1942 i prati ih tijekom trajanja rata.