10 Najboljih TV serija 21 stoljeća! - Svijet filma

10 Najboljih TV serija 21 stoljeća!

Svi mi imamo svoje najbolje serije ikad, a mi vam sada donosimo nama 10 najboljih serija u ovom stoljeću. Napišite nam u komentarima koje su vama najbolje serije ikad i ima li koja od njih da je iz 21. stoljeća i na našem popisu.

Iako ovo nije nikakva službena lista, ovaj popis definitivno otkriva neke od najboljih serija koje možete gledati na malim ekranima. Pogledajte popis kako bi vidjeli sviđaju li se i vama te serije, a možda i otkrijete koju novu.

Chernobyl (mini-serija 2019)

HBO 'Chernobyl' postao druga najbolje ocijenjena TV serija

Kreator: Craig Mazin
Glumci: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Jessie Buckley
IMDb ocjena: 9.6/10

Petodijelna miniserija ČERNOBIL dramatizira priču o nuklearnoj nesreći 1986. godine – jednoj od najgorih katastrofa u povijesti čovjeka – i hrabrim muškarcima i ženama koji su se žrtvovali kako bi spasili Europu od nezamislive katastrofe.

True Detective (2014-)

Kreator: Nic Pizzolatto
Glumci: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams
IMDb ocjena: 9.0/10

Na puno načina, Matthew McConaughey i Woody Harrelson su potakli ostale Hollywood glumce da se okušaju na malim ekranima. Nakon dvije sezone ova detektivska krimi serija i dalje ostaje jedna od najbolje ocijenim serija svih vremena i dala je nekim velikim Hollywoodskim glumcima priliku da se okušaju na malim ekranima. U drugoj sezoni, koja nažalost nije bila na nivou prve, ali i dalje dobra, su se okušali Colin Farrell i Rachel McAdams. Treća sezona negdje na razini druge, dobra, ali i dalje ispod prve sezone.

Breaking Bad (2008-2013)

Breaking Bad (2008-2013) - Svijet filma

Kreator: Vince Gilligan
Glumci: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn
IMDb ocjena: 9.5/10

Ako spomenete Breaking Bad u opuštenom razgovoru, vrlo vjerojatno čete čuti uzvike odobravanja raznih fanova serije, koji su vas čuli. Zaista, kada je serija krenula 2008 godine, stvorila je hrpu vjernih, već unutar prvih par tjedana.

Radnja serije je ukratko ovakva: Kada sazna da ima smrtonosni rak, profesor kemije u srednjoj školi, odluči da će upotrijebiti svoje vještine kako bi pravio najčišći kristalni met, kako bi se pobrinuo za svoju obitelj. To je stresno koliko i zvuči.

Sherlock (2010-2017)

Sherlock

Kreator: Mark Gatiss, Steven Moffat
Glumci: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs
IMDb ocjena: 9.2/10

Arthur Conan Doyle legendarne serije knjiga bile su adaptirane mnogo puta, ali ova Britanska serija iz 2010 godine je definitivno i zasluženo, zauzela najbolje mjesto u povijesti tih adaptacija i jedna je od najbolje ocijenjenih serija svih vremena. U seriji glume Benedict Cumberbatch kao Sherlock i Martin Freeman kao Dr. Watson, te ima sve potrebno za zvjezdanu misterija seriju.

Band Of Brothers (2001)

10 Najboljih TV serija 21 stoljeća!

Kreator: Phil Alden Robinson, Richard Loncraine, Mikael Salomon, David Nutter, Tom Hanks, David Leland, David Frankel, Tony To
Glumci: Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston
IMDb ocjena: 9.5/10

HBO povijesna mini serija Band of Brothers je bazirana na dokumentarnoj knjizi od Stephen E. Ambrose. Savršeno producirana od Steven Spielberg i Tom Hanks, donijela je slavu velikom broju budućih zvijezda, kao što su Damian Lewis, Michael Fassbender, Simon Pegg i Tom Hardy, koji su svi počeli u seriji s manjim ulogama.

Serija se fokusira na bataljun, tijekom Drugog Svjetskog Rata, a počinje njihovim treningom 1942 i prati ih tijekom trajanja rata.

Game Of Thrones (2011-2019)

Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)

Kreator: David Benioff, D.B. Weiss
Glumci: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams
IMDb ocjena: 9.5/10

Ovih dana čini se da ne postoji nitko tko ne prati George R. R. Martinovu Game of Thrones. Sa svakom novom sezonom serija ubaci svoje obožavatelje u socijalne i političke borbe Sedam Kraljevstva Westeros, svijeta prožetog mračnim temama i zapetljanom pričom. Bez dvojbe, serija je trenutno smatrana najboljom svih vremena. Za mnoge je ova serija bez premca pri vrhu kada su u pitanju najbolje serije ikad, a ne samo serije iz 21. stoljeća.

The Wire (2002-2008)

Najbolje serije ikad - The Wire

Kreator: David Simon
Glumci: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn
IMDb ocjena: 9.3/10

The Wire je uznemirujuć pogled na Baltimorsku narko scenu, kroz oči dilera i gradskih provoditelja zakona. Ova epska, urbana drama ne bježi od nasilja i teških tema, te je svake godine vrlo hvaljena od obožavatelja, novih i starih.

Firefly (2002-2003)

Najbolje serije ikad - Firefly

Kreator: Joss Whedon
Glumci: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk
IMDb ocjena: 9.1/10

Za tvrdokorne znanstveno-fantastične fanove, Firefly je serija koja vas odvede na putovanje koje nije slično niti jednom drugom, što je glavni razlog zašto su fanovi ogorčeni što je serija otkazana nakon samo jedne sezone. Smještena 400 godina u budućnost, serija napravljena od Joss Whedona, prati bivšeg pobunjenika i njegovu posadu dok kreću na svemirske misije u svom brodu imena “Serenity.”

Stranger Things (2016– )

Najbolje serije ikad - Stranger Things

Kreator: Matt Duffer, Ross Duffer
Glumci: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder
IMDb ocjena: 8.9/10

Stranger Things je fantastična Netflix serija, o događajima u malom gradići gdje svatko zna svakoga, a čudan događaj nestanka jednog dječaka počinje kidati tkanine inače mirnog društva. Serija je puna referenci na 80te godine, preko raznih poznatih filmova, knjiga, glazbe i sveukupnog doživljaja.

Fargo (2014-)

Najbolje serije ikad - Fargo

Kreator: Noah Hawley
Glumci: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Kristen Dunst, Ewan McGregor, David Thewlis
IMDb ocjena: 9.0/10

Kada je 1996 film braće Coen izašao na velike ekrane, očekivanja su bila velika. Na svu sreću FX je napravio odličan posao s TV serijom, čije su, za sada, tri sezone vrlo hvaljene.

Tijekom godina neka su velika glumačka imena glumila u ovoj crnoj komediji, poput Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan i David Thewlis.

Similar Posts