Hoće li The Lord of the Rings TV serija biti povezana s filmovima?

Amazon Studios je nedavno otkrio planove za pravljenje Lord of the Rings prequel TV serije – ne u obliku remakea. Pa, ono što sve zanima je hoće li TV serija biti u istom kontinuitetu s Peter Jackson filmskim trilogijama ili će serija krenuti ispočetka?

U ovom trenutku nije baš jasno kada će serija biti smještena u odnosu na The Fellowship of the Ring film, ali ako bi serija trebala postojati negdje blizu početka tog filma, nekoliko glumaca i glumica, poput Cate Blanchett, Hugo Weaving, pa čak i Martin Freeman, bi mogli reprizirati svoje uloge iz The Hobbit i The Lord of the Rings trilogija. Točnije, ako Amazon ode još više unatrag i fokusira se na Saurona i građenje njegove vojske, mogli bi vratiti Blanchett i Weaving kao Lady Galadriel i Lord Elrond, obje priče tih likova su povezani s One Ring.

Hoće li The Lord of the Rings TV serija biti povezana s filmovima?

S druge strane, moguće je da se Amazon ne želi staviti u kut povezivanjem s Jacksonovim već unaprijed uspostavljenim kontinuitetom, koji sam po sebi dosta odstupa od Tolkienove Međuzemlje. Nadalje, The Hobbit trilogija – posebno The Desolation of Smaug i The Battle of the Five Armies – nisu tako dobro prihvaćeni kao što su The Lord of the Rings filmovi bili. Moguće je da je ljudima dosta Jacksonovih adaptacija i da žele novu adaptaciju koja uvodi vlastitu ikonografiju. To je vrlo vjerojatno ono u što Amazon cilja, pogotovo što ova serija treba konkurirati Game of Thrones seriji.

Ako Amazon odluči biti odvojen od Jacksonovih filmova, vrlo je moguće da će pratiti smjer Warner Bros. interaktivnih video igara iz ovih serija knjiga, koje su smještene u vrijeme između The Hobbit i The Lord of the Rings, a opet imaju dovoljno prostora uspostaviti svoju, osobnu priču. Igre Međuzemlja prate rangera Talion i Elven duha Celebrimbor dok pokušavaju izgraditi vojsku dovoljno jaku da pobjede Saurona. Amazon TV serija bi mogla pratiti sličnu priču, pa čak ako i ne baš točno ovaj primjer, dobar je pristup na koji su izbjegli filmove.

Amazonova Lord of the Rings prequel TV serija još je u ranim fazama razvoja, tako da i dalje jako puno pitanja ostaje neodgovorenih. Ipak, s obzirom na to da je Amazon odmah naručio nekoliko sezona serije (i obavezao se napraviti ih), vrlo je vjerojatno da imaju smjer u kojem žele ići. Mi ćemo ipak morati pričekati još malo da vidimo hoće li se serija moći nositi s legendarnom Lord of the Rings trilogijom filmova ili ne.

Pratite nas i dalje jer kako nam vijesti budu dolazile obavještavat ćemo vas.

Druge je zanimalo i ovo...