Gillian Anderson je završila sa serijom 'The X-Files'

Gillian Anderson je završila sa serijom ‘The X-Files’

Nažalost, Gillian Anderson je objavila da nakon 11 sezone, više neće glumiti u seriji ‘The X-Files’.
Nakon što ćemo imati priliku ponovno vidjeti Fox Mulder i Dana Scully u 11 sezoni ‘The X-Files’, javila se velika nepoznanica, što će biti s dugovječnom serijom Chris Cartera nakon te, 11 sezone. Nakon što smo dugo čekali 10 sezonu da dođe, ova 11 će sigurno odlučiti u kojem će pravcu ići serija. Istina (ili barem još jedna sezona) je vani, ali kada se (ako će se uopće) nakon nje serije The X-Files vratiti, bit će sigurno bez svoje glavne glumice.

Gillian Anderson je završila sa serijom 'The X-Files'

Nakon 24 godine što je glumila lik Dana Scully, Gillian Anderson je odlučila ostaviti svoje FBI odijelo po strani. U razgovoru na New York Comic-Con, Screen Rant donosi njene izjave, na pitanje o tome dali nastavlja nakon 11 sezone, odgovorila je:

“Ne, ne. Mislim da je to to za mene.”

Kada su je pitali zašto se onda vratila za još jednu avanturu u 11 sezoni, rekla je da je htjela zaokružiti priču:

“Zato što sam mislila da nije gotovo. Nisam osjetila da smo dali fanovima sve ono što su očekivali od nas zadnji puta, pa je to razlog.”

Za seriju koja je išla od 1993 do 2002, čak ni najzagriženiji fanovi nisu očekivali da će doći 10 sezona u 2016 godini. Ipak, nakon uspješnih šest epizoda te sezone, činilo se kako su fanovi i dalje više nego zainteresirani za seriju. Sada kada je 11 sezona pre vratima, s novih 10 epizoda, čini se da ima dovoljno vremena kako bi se završila priča Dana Scully. Za one koji se boje da je to kraj serije, ne brinite. Najavljeno je da se vraćaju likovi, poput glumice Annabeth Gish (sezona 8 i 9), kao Agentica Monica Reyes, kao i zvijezde sezone 10, Robbie Amell i Lauren Ambrose. Uz njih za 11 sezonu je dodana i Barbara Hershey, tako da ima dosta novih likova oko kojih bi se mogla nastaviti priča.

Unatoč tome, sigurno su ovo tužni dani za fanove dugovječne serije, jer teško će itko moći zamijeniti Agenticu Scully, ali kao što ništa ne traje vječno, moralo se to i očekivati. Na pitanje hoće li joj faliti glumiti Scully, Anderson je odgovorila:

“Ne znam. Morat ćete me to pitati nakon par godina, kada napokon zatvorim vrata iz sebe. Znate, uvijek je do sada bilo ‘možda samo još jednom’ koje je visilo iznad glave, ali kada su vrata zauvijek zatvorena, nazovite me ponovno i pitajte me to pitanje.”

Na svu sreću, ulogama u Starz seriji American Gods, a i mogućem povratku serije Hannibal, Anderson će imati dosta toga da je drži zaokupljenom. I dalje se ne zna dali je Scully odlazak bio oduvijek namjera za sezonu 11, ali ćemo sigurno znati više, kada se serija vrati kasnije iduće godine.

Similar Posts