Recenzija: Thor: Ragnorak (2017)

Thor: Ragnarok – najduži Thor film

Bilo je raznih glasina o dužini novog Thor filma, a sada je i službeno objavljena dužina filma i ispada da će to biti najduži, do sada, Thor film.
The God of Thunder, kojeg glumi Chris Hemsworth, prvi puta se pridružio Marvel Cinematic Universe u Kenneth Branagh filmu iz 2011 godine, Thor, a onda se vratio kao član Earth’s Mightiest Heroes u The Avengers. Drugi film superheroja je bio Alan Taylorov Thor: The Dark World u 2013 godini i nakon toga se vratio, kako bi pomogao svojoj ekipi, u Avengers: Age of Ultron. Unatoč tome, dok su se Captain America (Chris Evans) i Iron Man (Robert Downey Jr.) borili u Captain America: Civil War, Thor nije bio na planeti.

Sada će God of Thunder dobiti svoj treći solo film, a dosadašnji traileri prikazuju potpuno drugačiju avanturu Hemsworthovog heroja, s redateljem Waititi na čelu. Traileri su pokazali potpuno drugačiji, opušteniji i zabavniji film nego što su to dosadašnji Thor filmovi bili, ali bez obzira na to bit će poprilično akcije, pogotovo s uvođenjem Goddess of Death, Hela (Cate Blanchett). Uz to prijašnje najave o dužini filma su govorile da će ovo biti najkraći Marvel film do sada.

Thor: Ragnarok (2017) - "Hela Good" - Klip

Prema British Board of Film Classification web stranici, Thor: Ragnarok će trajati 130 minuta i 21 sekundu – što je prevedeno 2 sata, 10 minuta i 21 sekundu. Za usporedbu, Thor je trajao jedan sat i 55 minuta, dok je Thor: The Dark World jedan sat i 52 minute. Svejedno, Thor: Ragnarok nije najduži film u MCU, ta čast pripada Civil War filmu, koji je trajao dva sata i 28 minuta – mada će Avengers: Infinity War najvjerojatnije skinuti taj rekord, jer se superheroji sa svih strana MCU okupljaju kako bi se borili protiv Thanos.

Prije je Waititi najavljivao da će Thor: Ragnarok trajati između 90 – 100 minuta, što bi ga činilo ne samo najkraćim Thor filmom, nego i najkraćim filmom u cijelom Marvel filmskom svemiru. Umjesto toga bit će jedan od najdužih, što zapravo i ne iznenađuje toliko kada, kroz trailere, znamo što će se sve događati u filmu.

Treći Thor film nastavlja tamo gdje smo zadnji puta ostavili Thor (Chris Hemsworth), u njegovom domu u Asgardu. Ali novo zlo se rađa u obliku Hela, the Goddess of Death (Cate Blanchett) koja osvoji i uništi Asgard, kao i Thorov čekić, Mjolnir. Zarobljen i odveden kako bi se borio u areni, Thor mora okupiti The Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Valkyrie (Tessa Thompson), pa čak i svog brata Loki (Tom Hiddleston) kako bi spasio Asgard i zaustavio Ragnarok, kraj svijeta.

U Thor: Ragnarok filmu Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog čekića i nalazi se u utrci s vremenom kako bi se vratio u Asgard i zaustavio Ragnarok – uništenje njegovog svijeta Asgarda i cijele njihove Asgardske nacije – od strane nove, svemoćne prijetnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo, mora preživjeti smrtonosni gladijatorski turnir koji ga suprotstavlja s njegovim bivšim saveznikom i kolegom Avengerom – The Incredible Hulk!

Redatelj Thor: Ragnarok je Taika Waititi, scenarist Eric Pearson, a zvijezde filma su Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo i Anthony Hopkins.

Thor: Ragnarok dolazi u kina 27. listopada 2017.

Similar Posts