Nova Netflix serija Mindhunter

Recenzija: Mindhunter (2017– )

Pogledali smo novu Netflixovu kriminalističku triler seriju, od redatelja David Finchera i  Charlize Theron, pa u nastavku pročitajte našu recenziju.

Žanr serije:

Krimi, drama, triler

Kreator serije:

David Fincherom, Charlize Theron

Glumci:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

Recenzija: Mindhunter (2017– )

Redatelji serije su David Fincher (Fight Club, Seven, Gone Girl) i Charlize Theron (Mad Max, Prometheus, Monster, ali to sve kao glumica), a zvijezde serije su Jonathan Groff (American Sniper, Frozen), Holt McCallany (Fight Club, Gangster Squad, Alien 3, Sully) i Anna Torv (Fringe).

Ova izmišljena priča, vrti se oko specijalnog FBI odjela, koji se bavi kriminalističkim profiliranjem serijskih ubojica, jednim dijelom proučava okrutne ubojice poput poznatih Edmund Kemper, Charles Manson i drugih, a s druge strane rješavaju njihove aktualne, izmišljene slučajeve, koje u startu pokušavaju spriječiti onime što su naučili iz svog istraživanja.

Serija jako podsjeća na filmove Zodiac, Hannibal filmove i serije, True Detective, čak složenost profiliranja podsjeća djelomično i na seriju The Wire, pa Mad Man, samo s serijskim ubojicama. Zaista ono najbolje iz tog kriminalističkog triler žanra.

Uz to, iako je serija većinom poprilično okrutna, ima ponekad i nekih duhovitih elemenata, ne u smislu da je humoristična, nego jednostavno s vremena na vrijeme znaju ubaciti nešto duhovito, da malo razbiju svu tu ozbiljnost.

Uz to definitivno treba izdvojiti i odlične likove, te glumce koji su ih glumili. Baš svi likovi u seriji su odlični, kao i glumci koji ih glume. Ako baš moram nekoga izdvojiti onda bi to bio lik Edmund Kempera, kojeg glumi, odlični Cameron Britton. Fantastično je odglumio jednu užasnu, poremećenu osobu, na način da dok ga gledamo potpuno zaboravimo na to, a upravo takvog, dopadljivog, lika i glumi.

Osim svega ovog odličnog što sam nabrojao u seriji, još bi izdvojio i odličnu glazbu u seriji, koja vrlo dobro prati seriju i radnju u njoj.

Ako bi morao izdvojiti nešto loše, onda bi to možda bilo što su mi se ipak ti razgovori s zločincima, ponekad, činili pomalo naivnima.

Serija je obnovljena za drugu sezonu i jednostavno ne može dovoljno brzo doći.

Similar Posts