HBO Watchmen neće dobiti drugu sezonu

HBO Watchmen neće dobiti drugu sezonu

Sjaj HBO Watchmena je sada zaista završen.

Isčekivani nastavak Damona Lindelofa prema revolucionarnom remek-djelu DC Comicsa Alana Moora i Davea Gibbonsa zaključen je prošlog mjeseca, a fanovi su se nadali vidjeti više od scenariste hit-serije Lost.

Ipak, prema trenutnim informacijama, izgleda da od dodatnog nastavka Watchmena neće biti ništa. Lindelof je za USA Today rekao da nije zainteresiran za snimanje druge sezone, iako je HBO-u dao svoj “blagoslov” da napravi jednu bez njega.

Predsjednik programskog programa HBO-a Casey Bloys izrazio je sumnju u guranje naprijed bez glavnog showrunnera, kazavši na TCA press turneji: “Doista je Damon razmišljao o onome što želi raditi. Ako postoji ideja koja ga je oduševila o još jednoj sezoni, još jednom nastavku, možda poput Fargo ili True Detective, ili ako želi uopšte napraviti nešto drugo. Vrlo smo ponosni na Watchmen, ali ono što me najviše zanima je ono što Damon želi raditi.”

Bloys je kasnije priznao: “Bilo bi teško zamisliti da to učinimo bez da je Damon na neki način uključen u to.”

Nedavno je otkriveno da je prva sezona Watchmena zapravo trebala imati još jednu epizodu, samo je bila otkazana jer je Lindelof smatrao da će to biti prenatrpavanje.

“Bio sam kao: ‘Jednostavno ne radimo epizodu punjenja. Mi točno znamo što trebamo učiniti u svojoj završnoj igri. Vrijeme je da to počnemo raditi. Ne želim odugovlačiti”, objasnio je scenarist.

Serija je u prosincu pokupila svevremenskim ocjene na HBO-u u SAD-u, kada ih je u prvoj noći izlaska gledalo impresivnih 1,6 milijuna ljudi.

Je li vam žao što neće biti još Watchmena?

Druge je zanimalo i ovo...