Recenzija: Narcos (2015– )

Recenzija: Narcos (2015– )

Pogled na kriminalna djela Kolumbijskog narko šefa Pabla Escobara.

Žanr serije:

Biografija, krimi, drama

Kreator serije:

Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro

Glumci:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal

 Narcos (2015) on IMDb

Recenzija: Narcos (2015– )
Narcos
Recenzija serije (prva i druga sezona):

Narcos je Netflixova serija u čijem središtu se nalazi Kolumbijski narko šef Pablo Escobar (Wagner Moura). Serija je i puno više od toga jer pokazuje i razne političke igre između raznih zemalja, većinom Amerike i Kolumbije.

Moje znanje prije gledanja serije o Escobaru nije bilo veliko, tako da me iznenadila širina užasa koje je širio, diljem Kolumbije, a i šire. Nekoć sam mislio da u filmovima poput The Godfather, Scarface i sličnima se može vidjeti horor tog svijeta droge, ali prema Escobaru svi oni su zapravo vrlo blagi.

Serija je napravljena vrhunski, vrlo zanimljiva i napeta, od samog početka pa do svog trenutnog kraja. Naravno obnovljena je i za treću sezonu.

Ono što fascinira u seriji je fantastična gluma Wagner Moura (Pablo Escobar), koji je odglumio fantastično i uz to uspio gledatelje, barem mene, preokrenuti gotovo na svoju stranu, tako da cijelo vrijeme smišljam načine kako će se spasiti.

Osim toga serija nudi rijetko viđenu autentičnost, gdje se konstantno izmjenjuje Engleski i Španjolski jezik i time dodatno pridonosi uvjerljivosti.

Uz Pabla Escobara (Wagner Moura),  serija je ponudila neke odlične likove i glumce, poput Boyd Holbrook (Steve Murphy), Javier Peña (Pedro Pascal), te meni osobno u Escobara najbolji lik i glumica, njegova žena, Tata Escobar (Paulina Gaitan).

Zaista se radujem trećoj sezoni i vidjeti kako će nastaviti nakon ovakvog dramatičnog kraja druge sezone (da vam ne otkrivam previše).

Similar Posts