Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Recenzija: Suicide Squad (2016)

Žanr:

Akcija, avantura, superhero

Redatelj:

David Ayer

Scenarist:

David Ayer

Glumci:

Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie…

 Odred otpisanih (2016) on IMDb

Moja ocjena:

3/10 [star rating=”3″ max=”10″]

 

Treći film iz DC Extended Universa (DC-ijevog svijeta filmova). Nažalost još jedan vrlo loš film, usudio bi se reći najgori njihov do sada, mada ni ostali nisu bili puno bolji.

Već puno puta viđena priča. Dečko voli curu, cura voli dečka, nešto se dogodi, dečko pokušava ponovo osvojiti curu, na kraju i uspijeva i žive dugo i sretno…. bla bla i to puta dva u ovom slučaju.

suicide-squad-0-0
Toliko ima zanimljivijih i važnijih priča u DC svemiru da mi nikako nije jasno zašto su se sada odmah odlučili za ovu. Općenito nažalost moram reći jer sam veliki ljubitelj superherojskih filmova odlučili su se za jako loše organiziran svemir. Preskaču glavne heroje, preskaču origin priče samo da bi što prije s najjačim adutima (Justice league) stigli Marvela. To im sigurno neće uspjeti ovako lošim filmovima.
Likovi u filmu Deadshot, Diablo, Killer Croc, Boomerang, Slipknot, Katana… pa čak i Harley Quinn su toliko nevažni, da ne vidim zašto bi uopće dobili svoj film, a pogotovo ovako rano u stvaranju te filmske franšize. Jasno je od početka filma da su htjeli ići na humor, ali to im je vrlo rijetko uspijevalo.
Jedina koliko toliko svijetla točka filma je Harley Quinn, ali samo u prvih jedno pola filma. Nakon toga i onda upadne u melodramu u kojoj su svi ostali likovi od samog početka.
Ljudi bi trebali biti oni najgori kriminalci i ubojice na planeti, a svi su plačljive curice.

Radnja je izrazito loša. Umjesto da su njih koji su toliko nesposobni za išta suprostavili nekim manjim zadacima oni su ih suprostavili ni manje ni više nego spašavanju svijet. Naravno Batman, Superman i ostali značajniji heroji su to vjerojatno prespavali.

Ubacivanje Flasha i Batmana samo još čini stvari lošijima jer zašto bi netko znao išta o Flashu recimo (više manje svi znaju o Batmanu) ako ne gledaju ili seriju ili ne čitaju romane.
I za kraj sam namjerno ostavio najvažniju možda ličnost cijelog DC svemira.

maxresdefault

Joker – uopće ne znam zašto je ubačen u film. Jedan od najvažnijih likova je dobio svojih 10 15 minuta. Toliko loše da je to nevjerojatno. On kojeg nije briga za ikoga dolazi spašavati njih (da ne otkrivam previše). Pa dali može biti gore od toga? Možda i može kada vidite kako je Jared Leto utjelovio Jokera. Neću reći da je čovjek možda loše odglumio, nego je totalno promašio Jokera. I ne samo on nego i redatelji. Potpuno drukčije izgleda, nema njegovih smicalica, sav neki šaren, ma užas ne znam što bi rekao. On je možda i najgora stvar što se dogodila ovom filma, a ima ih jako puno. Da ne govorim koliko bi bolje bilo da su napravili film o Jokeru, pa onda mogu ove priključiti možda njegovom filmu, a ne obrnuto.

Similar Posts