Recenzija: Moana (2016)

Recenzija: Moana (2016)

U drevnoj Polineziji, kada strašna kletva nastala od poluboga Mauia dosegne otok nagle poglavičine kćeri, ona odgovara na poziv oceana da krene tražiti poluboga, kako bi popravili situaciju. 

Žanr filma:

Animacija, avantura, komedija

Redatelj:

Ron Clements, Don Hall

Scenarist:

Jared Bush, Ron Clements

Glumci:

Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House

 Vaiana: Potraga za mitskim otokom (2016) on IMDb

Recenzija: Moana (2016)
Moana
Recenzija filma: 

Moana je Disneyev animirani film, u kojem glasove, od poznatijih osoba, daju Dwayne Johnson (Maui), Auli’i Cravalho (Moana) i Nicole Scherzinger (Sina).

Budžet filma je $150 milijuna, a s obzirom na odličnu promociju, što od strane Disneya, što od samog Dwayne Johnsona, film je za sada zaradio velikih $580.4 milijuna.

Osobno film mi se nije svidio i mislim da je puno pre napuhan. Cijeli animirani film se sastoji zapravo od dva lika, a to su Dwayne Johnson (Maui) i Auli’i Cravalho (Moana), gdje je maksimalno isforsiran lik Maui-a, na čemu su zapravo gradili cijeli film.

Gotovo je potpuno lišen ikakvih duhovitih dijelova, što često krasi animirane filmove.

Ono što je dobro u filmu i to zaista dobro, naravno kao i kod svakog Disney animiranog filma, je izgled. Film izgleda zaista fantastično, puno boja, životopisnih likova i slično, vrh animacije.

Djeci bi se film možda mogao malo više svidjeti, pogotovo zbog lika Mauia, ali svejedno mislim da ima puno boljih animiranih filmova, s više humora, što mislim da je u takvih filmovima, a i djeci puno važnije od same radnje, koja ionako nije ništa posebno.

Similar Posts