Recenzija: Supernatural (sezona 12)

Recenzija: Supernatural (sezona 12)

Dva brata idu očevim stopama kao “lovci”, boreći se protiv zlih nadnaravnih stvari poput čudovišta, demona i svega ostalog što šeta zemljom.

Žanr serije:

Drama, fantazija, horor

Kreator serije:

Eric Kripke

Glumci:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver

 Lovci na natprirodno (2005) on IMDb

Supernatural

Supernatural je Američka horor fantazija, redatelja Eric Kripke, koja ide već 12 godina. Glavni glumci su Jared Padalecki kao Sam Winchester i Jensen Ackles kao Dean Winchester. Za ljubitelje serije odlična vijest stiže od CW, a to je da je najavljena i 13 sezona. Supernatural je trenutno najdugovječnija Američka fantazija serija.
Počeo sam gledati ovu seriju davne 2005 godine. U početku nisam bio oduševljen s njom, bilo je previše tih bratskih sukoba, ali što sam ju više gledao postajala je sve bolja i bolja. Nažalost ne sjećam se više do kada je bila dobra, jer zadnjih par sezona je samo ponavljanje jedno te istog i veliko pretjerivanje. Mislim da više ne znaju što bi napravili. S obzirom na to da ju toliko gledam nastavljam i dalje, ali više to nije to.

Jedan od glavnih problema mi je, a toga je prije bilo redovito, je to što nema nekih meni dobrih horor obilježja. Nemojte me krivo shvatiti, krvi ima u potocima, ali nema stvari koje će ikoga uplašiti, nema trenutaka jeze ili nečega sličnog. Ovo mi puno više liči na horor komediju, nego čisti horor. U onim početnim sezonama znali su dobro iznenaditi.

Borbe anđela, demona, Lucifera i sličnih traju već jako dugo. Svi su umrli toliko puta da je to teško nabrojati i naravno uvijek se nekako vrate. Problem je kako ići dalje, napraviti nešto novo, veće i gore nego ono prije, kada su u prošloj sezoni doveli BOGA (da pravog boga), da se bori protiv svoje sestre koja je jača od njega! I kako sada u idućoj sezoni (ovoj) napraviti nešto više od toga. Naravno nisu uspjeli ništa ni slično.

Jako loša priča sa “Man of Letters”, koja je završena na tako brz i primitivan način, sve što su gradili cijelu sezonu su završili unutar 5 minuta i to tako glupo i bez mozga.

Dio s Luciferovim sinom, Luciferom, Crowleyem je već malo bolje napravljen, ali ne puno. Kao i obično, protivnici Sama i Deana imaju sto puta mogućnost završiti s njima, ali naravno ne odlučuju se za to odmah, nego se zabavljati s njima prije nego što to učine. Naravno potpuno bez pravog objašnjenja zašto.

Ipak odlično je nakon toliko dugo vremena vidjeti ih i dalje na okupu. Osim njih ima još par starih likova, koji su ili već zadnjih par sezona tu s njima ili se pojavljuju od prijašnjih sezona. Uz to glazba u seriji je sve ove godine odlična.

Mislim da bi morali promijeniti temu, ionako se bave svim nadnaravnim, tako da bi se, po mom mišljenju, trebali distancirati od anđela i demona i stvoriti glavnu priču oko nečeg drugog. Ova tema je već poprilično ispucana.

Drago mi je da je serija obnovljena za 13 sezonu jer tko ju prati svakako će i dalje nastaviti, ali moram priznati da su meni već dugo vremena najbolje epizode one manje ozbiljne i pune humora. Na žalost mislim da su najbolje epizode daleko iza nas.

Similar Posts