Recenzija: Supernatural (sezona 12)

Recenzija: Supernatural (sezona 12)

Dva brata idu očevim stopama kao “lovci”, boreći se protiv zlih nadnaravnih stvari poput čudovišta, demona i svega ostalog što šeta zemljom.

Žanr serije:

Drama, fantazija, horor

Kreator serije:

Eric Kripke

Glumci:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver

 Lovci na natprirodno (2005) on IMDb

Recenzija: Supernatural (sezona 12)
Supernatural

Supernatural je Američka horor fantazija, redatelja Eric Kripke, koja ide već 12 godina. Glavni glumci su Jared Padalecki kao Sam Winchester i Jensen Ackles kao Dean Winchester. Za ljubitelje serije odlična vijest stiže od CW, a to je da je najavljena i 13 sezona. Supernatural je trenutno najdugovječnija Američka fantazija serija.
Počeo sam gledati ovu seriju davne 2005 godine. U početku nisam bio oduševljen s njom, bilo je previše tih bratskih sukoba, ali što sam ju više gledao postajala je sve bolja i bolja. Nažalost ne sjećam se više do kada je bila dobra, jer zadnjih par sezona je samo ponavljanje jedno te istog i veliko pretjerivanje. Mislim da više ne znaju što bi napravili. S obzirom na to da ju toliko gledam nastavljam i dalje, ali više to nije to.

Jedan od glavnih problema mi je, a toga je prije bilo redovito, je to što nema nekih meni dobrih horor obilježja. Nemojte me krivo shvatiti, krvi ima u potocima, ali nema stvari koje će ikoga uplašiti, nema trenutaka jeze ili nečega sličnog. Ovo mi puno više liči na horor komediju, nego čisti horor. U onim početnim sezonama znali su dobro iznenaditi.

Borbe anđela, demona, Lucifera i sličnih traju već jako dugo. Svi su umrli toliko puta da je to teško nabrojati i naravno uvijek se nekako vrate. Problem je kako ići dalje, napraviti nešto novo, veće i gore nego ono prije, kada su u prošloj sezoni doveli BOGA (da pravog boga), da se bori protiv svoje sestre koja je jača od njega! I kako sada u idućoj sezoni (ovoj) napraviti nešto više od toga. Naravno nisu uspjeli ništa ni slično.

Jako loša priča sa “Man of Letters”, koja je završena na tako brz i primitivan način, sve što su gradili cijelu sezonu su završili unutar 5 minuta i to tako glupo i bez mozga.

Dio s Luciferovim sinom, Luciferom, Crowleyem je već malo bolje napravljen, ali ne puno. Kao i obično, protivnici Sama i Deana imaju sto puta mogućnost završiti s njima, ali naravno ne odlučuju se za to odmah, nego se zabavljati s njima prije nego što to učine. Naravno potpuno bez pravog objašnjenja zašto.

Ipak odlično je nakon toliko dugo vremena vidjeti ih i dalje na okupu. Osim njih ima još par starih likova, koji su ili već zadnjih par sezona tu s njima ili se pojavljuju od prijašnjih sezona. Uz to glazba u seriji je sve ove godine odlična.

Mislim da bi morali promijeniti temu, ionako se bave svim nadnaravnim, tako da bi se, po mom mišljenju, trebali distancirati od anđela i demona i stvoriti glavnu priču oko nečeg drugog. Ova tema je već poprilično ispucana.

Drago mi je da je serija obnovljena za 13 sezonu jer tko ju prati svakako će i dalje nastaviti, ali moram priznati da su meni već dugo vremena najbolje epizode one manje ozbiljne i pune humora. Na žalost mislim da su najbolje epizode daleko iza nas.

Similar Posts