Recenzija: Shot Caller (2017)

Recenzija: Shot Caller (2017)

Gangster tek pušten iz zatvora prisiljen je od strane vođe svoje bande da orkestrira veliki zločin s brutalnom suparničkom bandom na ulicama južne Kalifornije.

Žanr filma:

Krimi, drama, triler

Redatelj:

Ric Roman Waugh

Scenarist:

Ric Roman Waugh

Glumci:

Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal, Lake Bell

 Zakon jačeg (2017) on IMDb

Shot Caller

Nikolaj Coster-Waldau, zvijezda “Game of Thrones”, igra povlaštenog poslovnog čovjeka koji se pretvara u očvrsnutog osuđenika u ovoj gruboj zatvorskoj drami.

Odlična priča koje je jedino malo zakinuta pre jednostavnim objašnjenjem na početku filma, kada glavnog lika stave u zatvor s najgorim kažnjenicima, zbog toga što je vozeći auto pod utjecajem alkohola usmrtio obiteljskog prijatelja, s objašnjenjem u jednoj rečenici da postoji mogućnost da se to dogodi. Kada pređemo preko toga, ostatak filma je odličan. U filmu se isprepleću dvije priče. Jedna Jacoba, obiteljskog čovjeka, te druga Money (Jacob), potpuno promijenjenog, okrutnog bivšeg zatvorenika. Prema posterima i slikama mislio sam da će u filmu biti više akcije, čega nisam pretjerani ljubitelj, ali se ispostavilo da nema previše akcije u filmu, nego pametno smišljen scenarij.

Gluma u filmu je odlična, a tu prvenstveno mislim na Nikolaj Coster-Waldau, koji je odlično odglumio likove Jacob/Money. Kažem likove zato što je tolika razlika između Jacoba, obiteljskog lika, kojeg je glumio prije nego što je ušao u zatvor i lika Money, kojeg glumi nakon ulaska.

Vrlo dobar je i Jon Bernthal (Frank ‘Shotgun’), koji je gledateljima možda poznatiji kao Marvelov Punisher , mada je prije toga imao uloge u velikim filmovima, poput The Wolf of Wall Street, The Ghost Writer, Sicario i Fury.

Definitivno moja preporuka ovog filma, koji mi je osobno bio prije nepoznat i od kojeg nisam puno očekivao, a pretvorio se u jedan od, do sada, najboljih filmova ove godine, što sam imao priliku gledati.

Similar Posts