Recenzija: The Haunting of Hill House (2018– )

Recenzija: The Haunting of Hill House (2018– )

Pogledali smo novu Netflix horor seriju, s Carla Gugino u glavnoj ulozi, The Haunting of Hill House. Našu recenziju serije The Haunting of Hill House pročitajte u članku.

Žanr serije:

Horor

Kreator:

Mike Flanagan

Glumci:

Mckenna Grace, Carla Gugino, Michiel Huisman

Radnja ukratko:

Serija pravljena prema knjizi The Haunting of Hill House od Shirley Jackson.

The Haunting of Hill House je nova nadnaravna Netflix horor serija. Pravljena je prema knjizi od Shirley Jackson iz 1959. godine istog imena. Prva sezona se sastoji od 10 epizoda i izašla je 12. listopada 2018. godine.

Iako u zadnje vrijeme dosta kritiziram Netflixove filmove i serije, ovo im je čisti pogodak i možda i najbolja nova serija ove godine.

Serija se proteže kroz nekoliko vremenskih razdoblja, a fokusira se na veliku obitelj opterećenu raznim osobnim i nadnaravnim demonima. Svaka epizoda se malo više posvećuje jednom od glavnih likova, iako su uvijek i ostali uključeni. Jako su dobro napravili ta različita vremenska razdoblja, gdje u jednim trenucima vidimo likove kao djecu, dok u drugim trenucima ih vidimo kao odrasle. Nešto poput drugog dijela filma IT. Glumci u oba vremenska razdoblja su odlično odglumili i upravo su tako (prošlost-sadašnjost) uspjeli dati dubinu likovima i povezali ih s gledateljima, koji su kao i sama serija odlični i svaki na svoj način, vrlo zanimljivi.

Scenarij je vrhunski napisan, tako da se ne mora oslanjati samo na ‘jump scare’ scene ili na neke scene pune krvi i gađenja kako bi stvorila osjećaj horora i nelagode. Uvijek može i zna iznenaditi, pa tako baš kad mislite da ste sigurni i da se neće ništa strašno dogoditi, serija vas vrlo brzo razuvjeri, dok vas ostatak uvijek drži napetima i na rubu – stolice, kreveta, srčanog.

Što se tiče horor aspekta, serija ima sve. Od samog početka, pa do kraja je jeziva. Čak i u nekim blažim, običnim trenucima je taj osjećaj jeze prisutan. Također u svakoj epizodi ima i po nekoliko scena koje će vam danima (noćima) ostaviti noćne more.

Ambijent serije je također odličan, pogotovo opsjednuta kuća i posjed na kojem se nalazi. Ima taj prijeko potreban opsjednuti izgled, bilo da je dan ili noć.

Ova prva sezona serije The Haunting of Hill House je bez ikakvih mana i vrlo vjerojatno najbolja nova serija ove godine. Napokon nešto pošteno za gledati u mjesecu i vremenu Noći Vještica.

Trailer serije The Haunting of Hill House

Similar Posts