Serija Blindspot ušla u četvrtu sezonu

Serija Blindspot ušla u četvrtu sezonu

Sinoć u osam sati tj. prošle noći u dva sata po našem vremenu je na NBC-u prikazana premijerna epizoda četvrte sezone serije Blindspot.

Spoiler alert! I za prethodne tri sezone i za premijernu epizodu četvrte.

Za neupućene, Blindspot se na NBC-u prikazuje od jeseni 2015., autor serije je Martin Gero, a radnja se vrti oko mlade žene Jane Doe (Jaimie Alexander) koja je na početku serije pronađena prekrivena tetovažama i bez ikakvih sjećanja u torbi na Times Squareu. Njezin slučaj preuzima FBI tim kojeg predvodi agent Kurt Weller (Sullivan Stapleton) koji je taj slučaj dobio iz razloga je je njegovo ime tetovirano na leđima misteriozne žene.

Serija Blindspot ušla u četvrtu sezonu

U prve dvije sezone se saznalo da je Jane zapravo kao trojanskog konja u FBI poslala teroristička organizacija Sandstorm, koju predvode njezin brat Roman (Luke Mitchell, inače omiljeni lik ženskog dijela publike) i njihova majka Shepherd (Michelle Hurd). No plan im se izjalovio jer, nakon što su joj obrisali sjećanja, Jane je zaboravila na svoju misiju, postala saveznik FBI-a te im pomogla spriječiti Sandstorm da cijelu Istočnu obalu SAD-a ne dignu u zrak. Shepherd je završila u CIA black siteu, a Roman je pobjegao nakon što ga je Jane odbila upucati.

Treća sezona se odvija dvije godine nakon Sandstormovog poraza, treća sezona se prema većini fanova i kritika smatra najlošijom sezonom jer je djelovala kao svojevrsni jednogodišnji odmor scenarista i ljudi koji su razvijali priču. Uglavnom, Jane i Kurt su se vjenčali, Roman je u bijegu, scenaristi su našli neki totalno lud način da na Jane stave još novih tetovaža iako ni one prve nisu baš sve riješili, mislim, pa nije ljudsko tijelo toliko maleno.

Serija Blindspot ušla u četvrtu sezonu

No ono što treću sezonu čini vrlo važnom je njezin kraj tj. cliffhanger. Naime, nakon što je završila u bolnici Jane se nekako ponovno probudila kao Remi, tj. njezina zla persona koja želi uništiti FBI.

Četvrta sezona počinje dva mjeseca nakon kraja treće, Remi se namjerava osvetiti FBI-u zbog pada Sandstorma, no i dalje drži svoj cover kao Jane te Agentu Welleru glumi voljenu suprugu, ktome je još saznala da ZIP tj. droga kojom su joj obrisali sjećanja nije napustila njezino tijelo te da ju polako ubija, te koliko god da želi uništiti FBI, morati će i surađivati s njima kako bi pronašli lijek. Za sada u timu nitko ništa ne sluti, no koliko će to dugo tako ostati, ostaje nam za vidjeti.

Osim Jaimie Alexander kao Jane Doe i Sullivana Stapletona kao agenta Wellera, glavni stup serije su još i Rob Brown kao agent Edgar Reade, Audrey Esparza kao Natasha ‘Tasha’ Zapata, (agentica koja se počela na kraju treće sezone baviti mutnim poslovima, još nije poznato jeli stvarno neprijatelj ili je samo na tajnom zadatku), te među fanovima obožavana agentica Patterson, znanstvenica u FBI-evom labosu, a u 4. sezoni je u glavnu postavu, nakon što je prethodne tri sezone bio gost, unaprijeđen Ennis Esmer kao Rich DotCom, komični ali genijalni haker, bivši dark-web super-negativac a sada savjetnik za FBI.

Tokom serije su se u gostujućim ulogama pojavili i mnogi poznati glumci. Neki od njih su: bivša UFC-ovka Ronda Rousey, dobitnica Emmya Archie Panjabi, Dylan Baker (nominiran za 3 Emmya), Mary Stuart Masterson, Mary Elizabeth Mastrantonio (nominirana za jednog Oscara) i ostali.

Serija Blindspot je i dvije godine zaredom bila nominirana za Emmya u kategoriji najboljih kaskadera.

 

Similar Posts