Netflix otkazao Marvelovu 'Daredevil' seriju

Netflix otkazao Marvelovu ‘Daredevil’ seriju

Netflix je objavio da se Marvelova ‘Daredevil’ serija neće vratiti u svojoj četvrtoj sezoni, što zapravo i nije tako veliko iznenađenje kao što svi prikazuju. 

U izjavio koju je prenio Deadline, stigla je izjava sa streaming platforme koja kaže: “Marvelov Daredevil se neće vratiti za treću sezonu.”

“Mi smo jako ponosni na zadnju i posljednju sezonu serije i dok je bolno za fanove, mi mislimo da je najbolje završiti ovo na visokom nivou.”

“Zahvalni smo voditelju serije Eriku Olesonu, scenaristima serije, fantastičnoj ekipi i odličnim glumcima uključujući Charlie Coxa kao Daredevila osobno, te smo zahvalni fanovima koji su godinama pratili seriju.”

Ovom izjavom su također željeli uvjeriti gledatelje da iako neće biti novih epizoda, ove prijašnje tri će ostati na Netflixu, slobodne za gledanje.

Također su obećali: “Daredevil lik će i dalje živjeti u budućim Marvel projektima.”

Debra Ann Woll, koja glumi Karen Page u Daredevil i The Punisher, izjavila je putem Twittera kako je ‘vrlo tužna’ zbog ovih vijesti

Jedna od sporednih glumica Amy Rutberg, koja glumi Marci Stahl, također je objavila da je slomljenog srca

Ovo je treća Marvel/Netflix otkazana serija, nakon Iron Fista i Luke Cagea, a preostale su im još dvije koje će gotovo sigurno odraditi svoje sljedeće i po meni posljednje sezone, to su The Punisher i Jessica Jones, iako još njihovi datumi izlazaka nisu najavljeni, The Punisher je već završio sa snimanjem i čak se očekuje da dođe ove godine, dok je Jessica Jones u pola snimanja i trebala bi izaći iduće godine.

Iako po raznim izvještajima je gledanost Marvel serija na Netflixu u znatnom padu (da čak i Daredevil serije), to nije glavni razlog otkazivanja, nego to što Disney iduće godine otvara svoju novu streaming platformu Disney+ koja će biti direktna konkurencija Netflixu i uz Amazon zapravo jedina prava konkurencija.

Međutim, sada se postavlja pitanja što će biti s ovim serijama. Ja bi u startu rekao da će ih prebaciti na Disney+ platformu i tamo nastaviti praviti nove sezone, samo nešto presložene, recimo Luke Cage i Iron Fist zajedno u seriji Heroes for Hire i neke druge slične, ali problem je što su ove serije za odraslu publiku, odnosno nešto poput R-rejtinga kod filmova, što Disney+ za sada barem nema i teško da će imati. Ako će se Disney striktno držati toga, nastavaka ovih serija sigurno neće biti, no tu dolazi jedna druga mogućnost (možda postoje i još neke za koje trenutno ne znam), a to je Hulu streaming mreža koja je trenutno u većinskom vlasništvu pogađate koga (hint: Kuće Miša). Tako da je vrlo moguće da naprave neki takav spoj, no rano je još o tome govoriti.

Činjenica je da je Daredevil serija zaista imala visoku kvalitetu, The Punisher prva sezona također odlična, prva sezona Jessice Jones također odlična (druga malo slabija), dok su Luke Cage i pogotovo Iron Fist bili nešto slabiji, ali bi mogli odlično raditi u novom formatu, samo ako to netko negdje omogući. Teško je reći hoće li doći do toga, pogotovo zato što Disney/Marvel trenutno ima toliko puno toga u izradi da je zapravo upitno zanimaju li ih uopće ove serije.

Za neke službene informacije mislim da ćemo morati pričekati malo bliži datum izlaska Disney+ platforme.

Similar Posts