Pedro Pascal će predvoditi Star Wars TV Seriju ‘The Mandalorian’

The Mandalorian: donosimo vam budžet svake epizode

Disney ulaže jako puno novaca u svoju nadolazeću Disney+ streaming platformu. Prema izvještajima, cijena pojedinačnih epizoda serije The Mandalorian je blizu $15 milijuna, čime se cijela sezona penje na ogromnih $120 milijuna. To je vrlo blizu budžeta filmskih blockbustera.

The Wall Street Journal donosi da se ova streaming platforma planira natjecati s Netflixom, Amazonom i drugim streaming platformama, a to planiraju napraviti ekskluzivnim serijama s ogromnim budžetima.

Za usporedbu, Game of Thrones je originalno koštao oko $6 milijuna po epizodi u svojoj prvoj sezoni, ali je cijena narasla na ogromnih $15 milijuna po epizodi u posljednjoj sezoni serije. The Daily Beast donosi da je Netflixova The Crown najskuplja serija te streaming platforme, s 10 epizoda po sezoni koje su ukupno koštale oko $130 milijuna.

Pedro Pascal će predvoditi Star Wars TV Seriju ‘The Mandalorian’

Međutim, produkcijski budžet od $100 milijuna za ekskluzivne serije streaming platformi sada postaje norma. Amazon je potrošio $250 milijuna samo na prava za The Lord of the Rings TV serije, a očekuje se i velik budžet za serije poput Showtimeovog Halo i Warner Bros. Dune: The Sisterhood.

Razlog za visoke cijene serija, posebno u usporedbi s povijesnim troškovima televizijskih emisija, je taj što ih streaming platforme žele uspoređivati s velikim Hollywoodskim blockbuster filmovima. Nitko od njih si ne želi i ne smije dopustiti da mu serije izgledaju kao da su B-produkcije, pored velikih filmove koji se također nude na tim streaming platformama.

S tako velikim proračunom možemo očekivati ​​da će Mandalorian imati ogroman opseg, premda možda ne toliko velik kao Star Wars filmovi. Star Wars: The Last Jedi navodno košta između $200-317 milijuna prema Deadline.

Što točno možemo očekivati od Mandalorian serije ćemo točno znati tek kada ona izađe, 12. studenog 2019. godine, točnog dana kada započinje s radom Disney+ streaming platforma. The Mandalorian se odvija nakon događanja u filmu Star Wars: Return of the Jedi u odmetničkom svemiru poznatom kao The Outer Rim.

Pedro Pascal je u ulozi Mandaloriana, a redatelji serije su Taika Waititi, Bryce Dallace Howard, Rick Famuyiwa i Deborah Chow koji će režirati različite epizode tijekom sezone. Jon Favreau je izvršni producent, scenarist i showrunner The Mandalorian serije.

Druge je zanimalo i ovo...