Lord of the Rings mapa potvrđuje da serija nije Silmarillion ili Mladi Aragorn

Lord of the Rings mapa potvrđuje da serija nije Silmarillion ili Mladi Aragorn

Iako još nije ni započelo snimanje, Amazon Prime već promovira svoju nadolazeću Lord of the Rings TV seriju, a čini se kako se neke od činjenica mogu zaključiti iz mape Međuzemlja.

Nakon što se Christopher Tolkien umirovio iz Tolkien Estate pred kraj 2017. godine, Amazon Studios je napravio veliki ugovor s kompanijom kako bi producirali više sezona Lord of the Rings TV serije, jedne koja bi istražila J.R.R. Tolkienov Legendarium.

Od kada su Peter Jacksonovi Lord of the Rings filmovi pokrili suštinu Tolkienovih knjiga, a s druge strane ostavili dosta toga za otkrivanje na stranicama knjiga, očekivalo se da će Amazonova Lord of the Rings TV serija istraži neke druge dijelove izvornog materijala. To je zašto će uključiti “prije ne istražene dijelove priče bazirane na originalnim pisanjima J.R.R. Tolkiena,” kako je Tolkien ostavština opisala u najavi serije. Tolkienovi fanovi su se nadali da će serija adaptirati dijelove Silmarilliona – zbirke tekstova o Međuzemljinom Prvom Dobu objavljenom 1977, nakon njegove smrti – ali čini se kako su nedavno objavljene Lord of the Rings mape uništile ta nadanja.

Amazonova Lord of the Rings TV serija je i dalje daleko od izlaska, ali to nije zaustavilo streaming giganta da započne s njezinom promocijom. Započeli su s objavom na Twitteru koja je prikazala mapu Međuzemlja bez ijedne oznake na njoj, koja je bila popraćena prvim redom pjesme o Prstenu. Nekoliko dana kasnije, objavili su tu istu mapu samo s nekim oznakama na njoj ovoga puta, te ju je pratio drugi red pjesme. Nažalost, kada uzmemo sve to u obzir, Lord of the Rings serija neće biti bazirana na Silmarillionu, zato što će se odvijati u Trećem Dobu, a ne Prvom Dobu.

Lord of the Rings mapa potvrđuje da serija nije Silmarillion ili Mladi Aragorn

Ako pogledamo na obje verzije karte koje su objavljene, možemo zaključiti da je mapa negdje u ranom do srednjeg Trećeg Doba, na temelju određene točke. Mirkwood šuma može biti viđena ispod naziva Rhovanion i ima udubljenje na istočnoj strani; to je rezultat događaja poznatog kao East Bight of Mirkwood – šumarstva koje se dogodilo u Trećem dobu od strane Northmena.

Nadalje, ne čini se mogućim niti da će se serija bazirati na mladom Aragornu, što je bila glasina posljednjih godinu dana, zato što mapa također pokazuje regiju Calenardhon – kraljevstvu koje se kasnije transformiralo u kraljevstvo Rohan u Trećem dobu. S obzirom na to da Aragorn nije rođen gotovo 400 godina nakon osnivanja Rohana, nemoguće je da se serija usredotoči na njega, barem u tom trenutku. Međutim, to ne znači da serija ne može imati vremenski skok.

U ovom trenutku, puno je toga što ne znamo o nadolazećoj Amazonovoj Lord of the Rings TV seriji. Za sada, potvrđeno je da će Star Trek 4 scenaristi J.D. Payne i Patrick McKay biti na projektu i da će ova serija postati najskuplja TV produkcija u povijesti ovog medija. S obzirom na izvorni materijal, taj pojam je razumljiv. Iako je pomalo šteta da Lord of the Rings serija neće adaptirati Silmarillion. Međutim, s obzirom na uspjeh serije, već je bilo priča o spin-offovima, tako da me ne bi čudilo da se u jednom od njih odluče upravo za to.

Napišite nam u komentarima što očekujete od serije i što mislite koje bi materijale mogla adaptirati?

Druge je zanimalo i ovo...